Žvaigždės prieš smurtą kovoja grožiu

Kartais gyvenimas būna negailestingas, tačiau jau antrą kartą Mamos diena tampa Laimingų pasikeitimų diena. Kirpimas, makiažas bei nauji drabužiai padės 5 jaunoms mamoms, Vilniaus ir Kauno moterų krizių centruose radusioms prieglobstį nuo smurto šeimoje, pakeisti savo išvaizdą, ir pavasarį sutikti kita nuotaika.

Žymūs žmonės kovoja prieš smurtą.<br>Organizatorių nuotr.
Žymūs žmonės kovoja prieš smurtą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2013, 11:28 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:52 PM

Gerai atrodantis žmogus yra laimingesnis, labiau pasitiki savimi ir jam geriau sekasi. Šia aksioma tvirtai tiki idėjos autorė Violeta Masteikienė: „Maži moteriški stebuklai ir dėmesys – kiekvienai moteriai malonūs. Norėčiau, kad Mamos dienos proga visos Mamos būtų laimingos, ypač tos, kurių gyvenimas per daug nelepina. Šiemet norime grąžinti pavasarį į širdis mamytėms, kurios su vaikučiais slapstosi nuo šeimoje patirto smurto ar yra praradusios namus ar artimuosius. Todėl geros valios žmonėms padedant ir prisidėjus prekybos centrui „Akropolis“ Kaune, visų moterų televizijai TV8 ir „Kavos bankui“, Mamos dienos šventės proga moterims, nukentėjusioms nuo smurto šeimoje, dovanojame „Laimingų pasikeitimų dieną“.

Jaunų mamų pasitikėjimą savimi sustiprina ir garsių žmonių palaikymas. Kristina pakvietė Kristiną į „Grožio studiją „Kristina“. Tai ne dar viena greitakalbė, kurią reikia išmokti. Kad grožis gali grąžinti džiaugsmą ir suteikti vilties kabinantis į gyvenimą, tvirtina atlikėja bei sveikos gyvensenos ir grožio ekspertė Kristina Ivanova.

Ji nė akimirkos nedvejojusi sutiko praleisti popietę su 34-rių metų amžiaus bendravarde Kristina, kuri jau trečią kartą Vilniaus krizių centre slepiasi nuo žiauraus vyro smurto. Moteris dirba valymo paslaugų įmonėje, augina du vaikus. Kristinos kartu išsirinko akcijos rėmėjų parduotuvėse naujų drabužių, o įvaizdžio pokyčių pabaigti Kristina Ivanova globotinę pakvietė į savo grožio studiją.

Kito projekto dalyvė – 25 metų Miglė į Vilniaus krizių centro pensioną pateko išsekusi, dėl sveikatos problemų nebesugebanti pasirūpinti dviem savo vaikais. Vaikus moteris augina viena. Dėl geresnio jų drabužio ar kokybiškesnio maisto, mama likdavo nevalgiusi. Šiemet Miglei išties laimingų pasikeitimų metas, kuris prasidėjo nuo projektų „Chorų karai“.

„Vilniaus benamių spindulio chore“ sutikti žmonės jau pagelbėjo mamai išspręsti didžiausią problemą, dėl kurios šios moters niekas nenorėjo imti į darbą – padėjo susitvarkyti šypseną. „Laimingi pasikeitimai“ tęsiasi. Jos įvaizdžiu rūpinosi stilistas Kęstutis Rimdžius, kuris taip pat neapsiribojo tik patarimais ir parama rėmėjų parduotuvėse, renkantis rūbus. Mamos dienai pražysti Miglei padėjo įvaizdžio namai „KUKLA Beauty Box“ meistrai.

Šeštadienį apie rūpesčius nebegalvojo ir į naujo stiliaus paieškas leidosi ir 37-erių Regina. Į Vilniaus krizių centrą moteris pateko vyro žiauriai sumušta ir išvaryta iš namų. Pensionate ji glaudžiasi su 2 metų sūnumi. Po patirtų išgyvenimų, moteris stojasi ant kojų, šiuo metu Regina dirba Vilniaus miesto savivaldybėje valytoja. Ją globoja jau antrus metus iš eilės smurto šeimoje problemai negalinti likti abejinga laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė.

Antrus metus vykstanti akcija šiemet prasiplėtė. Kaune mamas šventei pasiruošusios papuošti Liveta Kazlauskienė ir Donalda Meiželytė. Dvi moterys ir Kauno krizių centro išdrįso papasakoti savo istorijas ir pasikeisti. Bent išoriškai. O tai juk pirmas žingsnis lemtingų pokyčių link.

Akcijos sumanytojai pasidomėjo kaip sekasi praeitų metų „Laimingų pasikeitimų dalyvėms“. Kiekvienos jų likimai skirtingi, tačiau užtenka ir vieno gero pavyzdžio tikėjimui užtvirtinti. Trijų vaikučių mamytė Diana pernai po pasikeitimų dienos pareiškė, kad keis gyvenimą toliau.

Ir iš tiesų – Diana grįžo į mokyklą, kol kas puikiai laiko įskaitas, o birželio mėnesį, pasipuošusi dovanų gauta suknute, suksis išleistuvių vakare. Toks jos ryžtas nepasiduoti gniuždančiai aplinkai, sujaudino dainininkę ir šokėją Ingridą Kazlauskaitę. Kartu su šokiu partneriu Vytautu Mackoniu, su kuriuo yra parengusi programą „Show Time“, ji padovanojo atkakliai mamai šokių pamoką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.