Po „Facebook“ paskelbtų lažybų A. Tapinas žaliai nusidažys plaukus

Socialiniame tinkle „Facebook“ žurnalistas ir televizijos laidų vedėjas Andrius Tapinas išplatino žinutę, kad jeigu jo įrašas per valandą surinks tūkstantį patiktukų, kitoje laidoje „Pinigų karta“ jis pasirodys žaliai nusidažęs plaukus.

Panašiai A. Tapinas turėtų atrodyti nacionalinės televizijos eteryje per kitą laidą.<br>lrytas.lt montažas
Panašiai A. Tapinas turėtų atrodyti nacionalinės televizijos eteryje per kitą laidą.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

May 1, 2013, 1:48 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:23 AM

Realiu laiku kalbu MRU studentais apie „Facebook“, ir mes susilažinom, jog per valandą, kol kalbėsiu, šitas postas surinks 1000 like. Prašau pagalbos laimėti lažybas. Jeigu laimiu lažybas – artimiausioje „Pinigų kartoje“ pasirodau nusidažęs plaukus žaliai (arba kita ryškia spalva). Kaip sako Drąsos kelias – platinkit!!!“ – taip „Facebook“ rašė A. Tapinas.

Jo paties nuostabai, po įrašu mygtukas „Patinka“ tūkstantį kartų buvo paspaustas per maždaug devynias minutes, o po valandos susidomėjusių skaičius išaugo bent kelis kartus. Daugiau nei 14 tūkst. draugų ir jį sekančių gerbėjų socialiniame tinkle turintis žurnalistas sako, kad toks jo poelgis – viso labo socialinis eksperimentas.

„Tai buvo visiška improvizacija. Kaip sakė Ostapas Benderis – poeto kaprizas. Skaičiau studentams paskaitą apie socialinę žiniasklaidą. Kadangi esu labiau praktikas, o ne teoretikas, kalbėjau realiais pavyzdžiais. Norėjau įrodyti, kad socialiniai tinklai – galinga komunikacijos priemonė“, – pasakojo lažybas studentams paskelbęs žurnalistas.

Jei per numatytą laiką patiktukai nebūtų buvę surinkti, studentai įsipareigojo perskaityti neseniai išleistą A. Tapino knygą „Vilko valanda“ ir „Facebook“ tapti A. Tapino pasekėjais. Tačiau šį žaidimą laimėjo jį sugalvojęs žurnalistas.

„Man buvo labai įdomi žmonių reakcija. Esu aktyvus socialinių tinklų vartotojas, dažnai dalijuosi įvairia informacija. Paprastai į įdomesnius mano įrašus sureaguoja 500-600 žmonių, todėl ir šįkart tikėjausi kažko panašaus. Galvojau, kad pralaimėsiu, galbūt todėl taip drąsiai ir pasiryžau šiam žingsniui“, – juokėsi jis ir užsiminė, kas studentai tikėjosi 100-300 žmonių reakcijos.

Tačiau šis „laimėjimas“ A. Tapino visiškai neišgąsdino. Net priešingai – privertė žaismingai pažiūrėti į kasdienybę. Kitą antradienį laidą „Pinigų karta“ televizijos laidų vedėjas ves žaliai dažytais plaukais. „Jei jau pasakiau, kad taip padarysiu – padarysiu tikrai. Nieko nėra blogiau, kaip netesėti žodžio. Tada turbūt akimirksniu prarasčiau visus „Facebook“ draugus. Socialiniuose tinkluose labai svarbu išlaikyti kontaktą ir duoti grįžtamąjį ryšį“, – juokėsi jis.

Žalią spalvą jis pasirinko visiškai atsitiktinai, todėl, kai pats sako, šioje vietoje nereikia ieškoti jokio ryšio.

„Laidos auditorija nėra ta, kuri mažėja ar didėja priklausomai nuo plaukų spalvos. Žmonėms, tikiu, įdomiau tai, ką mes rodome ir apie ką mes kalbame. Laidos žiūrovai turi pakankamai gerą humoro jausmą, kad tinkamai įvertintų šią situaciją ir nežiūrėtų į tai pernelyg rimtai“, – sakė A. Tapinas.

Žurnalistas teigė, kad šiandien socialiniai tinklai visuomenėje užima vis svarbesnę vietą, neretai ir ne be reikalo jie vadinami labai galingu įrankiu ir pripažįstami kaip viena iš žiniasklaidos priemonių. „Daugelio žmonių „Facebook“ įrašai tampa šaltiniu įprastai žiniasklaidai, interneto portalams. Man juokinga, kuomet kai kurie piktinasi tuo. Tačiau juk niekas jų neverčia dalintis savo įžvalgomis ar nuotraukomis“, – apie socialiniuose tinkluose vykstančią sinergiją kalbėjo A. Tapinas.

Domitės Lietuvos ir užsienio pramogų pasauliu? Nepraleiskite įdomiausių naujienų, kasdien sekite jas ir socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.