Karjerą baigęs penkiakovininkas E. Krungolcas tėvystei ruošiasi lyg varžyboms

Olimpinis vicečempionas Edvinas Krungolcas (40 m.) taip pat atsakingai ruošiasi tėvystei, kaip atsakingai ruošdavosi ir varžyboms. Vasarą pirmą savo atžalą sūpuosiantis penkiakovininkas jau įrengė vaiko kambarį, nupirko būtinus daiktus ir skaito knygas apie kūdikių auginimą. Sportininko žmonai Vestai (37 m.) labiau nei knygos pravers sukaupta motinystės patirtis, nes moteris jau turi ūgtelėjusi sūnų iš pirmos santuokos.

Penkiakovininkas E.Krungolcas su žmona Vesta vasarą turėtų susilaukti pirmojo bendro vaiko. Su jais kartu gyvena Vestos 16 metų sūnus Lukas.<br>Asmeninis archyvas
Penkiakovininkas E.Krungolcas su žmona Vesta vasarą turėtų susilaukti pirmojo bendro vaiko. Su jais kartu gyvena Vestos 16 metų sūnus Lukas.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė ("Lietuvos rytas")

2013-05-04 16:31, atnaujinta 2018-03-07 06:54

Tėvystės jausmai apie karjeros pabaigą šiais metais paskelbusį E.Krungolcą aplankys prabėgus penkeriems santuokos metams.

Sužinojęs, kad žmona laukiasi, sportininkas netvėrė džiaugsmu.

Būsimasis tėvas iš anksto ruošiasi kūdikio gimimui: „Vaikui kambarys paruoštas ir vežimaitis nupirktas.

Laisvu laiku dabar skaitome literatūrą apie vaiko auginimą.

Labai daug dalykų nežinojau, tačiau po truputį vis daugiau sužinau, kas laukia gimus vaikui.”

Edvinas nepastebėjo, kad besilaukianti žmona turėtų kokių nors sunkiai įgyvendinamų įgeidžių: „Jeigu ji ir tapo įnoringesnė, aš keičiausi kartu su ja.”

Žmonos nėštumas pakeitė E.Krungolcą – jis lygiai taip pat kaip sutuoktinė šiuo metu išgyvena jaudulį, nerimą, laukimą.

Vyras neslėpė, kad žmonos nuotaikos persiduoda jam. Tai, jo manymu, yra natūralu.

Edvinas neabejoja, kad gimus vaikui išmoks ir sauskelnes keisti, ir lopšinę padainuoti.

„Tėvystės patirtis ateis su praktika”, – vylėsi pirmos atžalos laukiantis sportininkas, kurio žmona vaiko auginimo patirties jau įgijo praeityje.

Kadangi Vestos sūnus gyvena kartu, Edvinas kasdien susiduria su tėvystės pamokomis – duoda ir pastabų, ir patarimų. Tad sportininkas jau susipažinęs, kokie vaiko augimo etapai jo laukia auginant savo atžalą.

Vienoje mažmeninės prekybos įmonių vadovaujamas pareigas einanti V.Krungolcienė po šešiolikos metų antrąkart patirs motinystės džiaugsmus ir rūpesčius.

16 metų Luką iš pirmos santuokos auginanti moteris tik dar kartą įsitikino, kad ir pirmas, ir antras nėštumas – nuostabi būklė, nesvarbu, ar kūdikio laukiesi būdama labai jauna, ar vyresnė.

„Požiūris į kūdikio gimimą taip pat nepakitęs: tapti tėvais – labai atsakingas ir rimtas žingsnis.

Kai esi vyresnis ir žinai, kas laukia, atsakomybę priimi dar rimčiau. Taip pat turi daugiau patirties, galimybių, žinių, kas turėtų padėti auginant antrą vaiką”, – įsitikinusi V.Krungolcienė.

Pora neatskleidžia, ką sūpuos – sūnų ar dukrą. Tačiau būsimieji tėvai atžalai jau renka vardus.

Kūdikio laukimas jau dabar gerokai pakeitė šeimos gyvenimą.

„Iki tol abu laisvai planavome savo darbus, laisvalaikį, keliones. Dabar daug kas keisis, bent jau kurį laiką”, – tikino V.Krungolcienė.

Moters sūnus Lukas taip pat labai laukia naujo šeimos nario. Vaikinas džiaugėsi sužinojęs, jog turės brolį arba seserį, tačiau jo džiaugsmas nebuvo toks kaip mažamečių vaikų, kurie tikisi žaidimų draugo.

„Būdamas tokio amžiaus sūnus viską vertina realiau. Bet kokiu atveju turėti brolį ar seserį yra smagu.

Jau dabar juokaujame, kad jis bus puiki auklė, ir žinome, jog padės prižiūrėti mažylį”, – linksmai nusiteikusi patikino Vesta.

Susilaukusi vaiko V.Krungolcienė nežada iškart grįžti į darbą.

„Abu su Edvinu norime mėgautis vaiko auginimu. Esu šalininkė tų, kurie mano, kad pirmuosius gyvenimo metus vaikas turi praleisti su tėvais, užmegzti ypatingą ryšį, kuris jo vėlesniam vystymuisi yra nepamainomas.

Nenorėčiau viena ranka maitinti vaiką, o kita atsakinėti į svarbius laiškus, derinti susitikimus.

Neketinu užsidaryti tarp keturių sienų ir atsiriboti nuo viso pasaulio – juk galima daug kuo domėtis, skaityti tiek, kiek norisi”, – svarstė svarbias pareigas iki tol ėjusi Vesta, vis dėlto nebijanti iššokti iš karjeros traukinio.

„Mano karjeros pagrindas – sukaupta patirtis ir asmeninės savybės, o žinias galima atnaujinti, ypač jei tai daroma nuolat”, – įsitikinusi moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.