Apsinuoginusios merginos nuotrauka lietuvei pelnė tarptautinį pripažinimą

Finansai, aktorystė, menas, modelio darbas. Visa tai yra išbandžiusi Julija Goyd (34 m.). Jau kelerius metus kūrėja iš Vilniaus keliauja po pasaulį, jos daiktai – Berlyne. Pripažinimo jai nereikia, bet malonu, kai pačios daryta nuotrauka publikuojama tarptautiniame meno albume.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė („Lietuvos rytas")

May 7, 2013, 12:37 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:27 AM

Meno albumas „The Nude and The Naked” išleistas vienoje geriausių Italijos leidyklų, su juo netrukus susipažins Frankfurtas bei Niujorkas.

„Kuratorius Peteris Weiermairas iš Vienos meno muziejaus pasiūlė publikuoti mano fotografijos darbą. O juk šiame meno leidinyje – keturiasdešimt autorių, jie žinomi meno pasaulyje”, – pasakojo Julija.

Nors menininkė dabar gyvena Berlyne, ji mano, kad tai nėra paskutinis miestas, kuriame įsikuria. Ji nuolat keliauja.

Menininkei kelionės sąvoka įgavo savitą reikšmę – tai suteikia jai galimybę tobulėti.

Šiuo metu ji kuria dokumentinį trumpametražį filmą apie vieną Berlyno Humdoldtų universitetui priklausantį institutą, tiria jo mokslininkų darbą.

„Tai neįkainojama patirtis – galiu režisuoti, be to, turiu perprasti mokslinio darbo specifiką. Jau dabar esu pakviesta rodyti filmo keliose mokslinėse konferencijose”, – džiaugėsi pašnekovė.

Neužmiršta ji ir fotografijos – nuotraukų stilius įgavo naują braižą. Be to, dar ir tapo, pradėjo kurti vaizdo klipus.

Taip pat Julija dirba su vienu fotografu iš Vokietijoje populiaraus „Spiegel” žurnalo. Tenka pabendrauti su įdomiomis asmenybėmis.

„Įsitikinau, kad domintis įvairiomis sferomis ir ateina įkvėpimas”, – kalbėjo menininkė, kurios kūrybiniams polėkiams praverčia ir kadaise įgytos ekonomikos žinios.

Lietuvoje ji suvaidino ne viename filme, pavyzdžiui, režisieriaus Valdo Navasaičio „Perpetuum Mobile”. Pasiūlymų sulaukia ir dabar, bet vis tenka jų atsisakyti dėl užimtumo.

Buvusi dizainerio Aleksandro Pogrebnojaus meilė visuomet sakydavo, kad nori būti laisva. Gal jau dabar su malonumu kam nors „priklauso”?

„Laisvė – svarbi mano gyvenime. Mielai priklausau žmogui ar situacijai, jei gaunu erdvės augti ir judėti. Šiuo metu esu pasinėrusi į darbą, tad kam nors kitam laiko galiu skirti nedaug. Tačiau mylinčių žmonių aplink mane netrūksta”, – šyptelėjo Julija.

Su Lietuva moterį sieja Vilniuje gyvenanti mama. Iš tolo gimtinė Julijai atrodo puikiai, o lietuviai, jos nuomone, yra ambicingi, darbštūs, nori mokytis ir pažinti pasaulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.