Legendine šokėjų pora paskelbti A. Bižokas ir E. Daniūtė pyktį paliko praeityje

Kauno sporto halėje savaitgalį vykusį tarptautinį sportinių šokių konkursą vėlų sekmadienio vakarą pabaigė šokių klubo „Sūkurys“ 50-ojo jubiliejaus iškilmės. Ta proga daugybės sveikinimų ir padėkos žodžių sulaukė ne tik kolektyvo vadovai ir sportinių šokių treneriai Jūratė bei Česlovas Norvaišos, bet ir garsios „Sūkurio“ poros.

Šokių klubo „Sūkurys“ 50-ojo jubiliejaus iškilmės.<br>M. Patašius
Šokių klubo „Sūkurys“ 50-ojo jubiliejaus iškilmės.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2013-05-13 15:20, atnaujinta 2018-03-06 20:39

Geriausiai visų laikų klubo porai Arūnui Bižokui ir Editai Daniūtei buvo įteikti naujai įsteigti apdovanojimai – „Sūkurio legendos“. Šokėjams suteikti garbingi titulai ir įteikta po šokančios poros statulėlę.

Specialiai į šį renginį vos vienai dienai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, kur šiuo metu gyvena, atskridęs A. Bižokas šiltų žodžių negailėjo ne tik treneriams J. ir Č. Norvaišoms, bet ir buvusiai ilgametei šokių partnerei E. Daniūtei.

Su ja 2007 metais šokti nustojo šiai susituokus su kauniečiu Mindaugu Vasiliausku ir pastojus. Tuomet A. Bižokas pareiškė, jog neketina laukti, kol Edita pagimdys ir vėl sugrįš į šokių pasaulį.

Dėl to kurį laiką tarp šokėjų tvyrojo pykčiai ir įtampa, tačiau dabar, atrodo, jų neliko. Šešiolika metų kartu laurus skynę šokėjai sekmadienį vienas kitą pasveikino draugiškais bučiniais ir tikino, kad viskas, kas buvo skaudu jau pamiršta.

„Su Edita kartu tikrai daug nuveikėme“, - kalbėjo A. Bižokas. „Dėkoju Arūnui už tuos su manimi ant parketo praleistus metus“, - publikos akivaizdoje ištarė E. Daniūtė.

Jau šešerius metus A. Bižokas šoka poroje su Katiuša Domidova. E. Daniūtė šiuo metu šoka su italu Mirko Gazzoliu. Abi poros šiuo metu yra aukščiausios formos ir siekia puikių rezultatų. E.Daniūtė su partneriu yra 2013 metų profesionalų lygos pasaulio čempionai.

Renginio metu A. Bižoko šokančio ant parketo žiūrovai neišvydo. Tačiau E. Daniūtė su savo partneriu pašoko du šokius, po kurių už nuostabų reginį ir profesionalumą sulaukė garsių ovacijų.

Pasirodymą surengė ir kita garsi „Sūkurio“ pora Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė. Jaunimo atstovai Dominykas Granskas ir Kotryna Petrošiūtė prieš išeidami ant parketo garsiai atskleidė trenerės J.Norvaišienės paslaptį: jaunystėje šokdama fokstrotą vyrui ir šokių partneriui Česlovui ji dainuodavo dainas. Jaunieji šokėjai pakvietė trenerę prisiminti dainavimą. Paėmusi į rankas mikrofoną moteris pasirodė puikiai dainuojanti.

Klubo „Sūkurys“ veikla prasidėjo 1963 metais buvusiame Kauno politechnikos institute. Ją įsuko buvę studentai Tomas Petreikis ir Vidutis Kamaitis. Jau keturis dešimtmečius jam vadovauja J. ir Č Norvaišos.

Šiuo metu klube šoka per pusę šimto įvairaus amžiaus porų – ne tik aukštumų pasiekę šokėjai, bet ir šokti mėgstantys žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.