Po skyrybų smuiko virtuozas V. Čepinskis skubėjo dar kartą vesti (papildyta)

Prabėgus vos dviem mėnesiams po skyrybų su pirmąja žmona smuikininke Indre (37 m.) smuiko virtuozas Vilhelmas Čepinskis (36 m.) vedė antrąkart. Muziko sutuoktinė Viktorija (29 m.) – vėl smuikininkė, ji buvo ir V.Čepinskio studentė.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas”)

May 24, 2013, 4:35 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:42 AM

Gegužės 17-ąją V. Čepinskis ir jo išrinktoji Viktorija Kukauskaitė, smuiku griežianti ne tik su savo mylimuoju, bet ir grupėje „Electric Ladies“, susituokė Kauno rotušėje.

Smuikininkas ir jo širdies draugė skubėjo pasirinkti vestuvių datą, nes rasti laisvą dieną koncertinio sezono metu abiem nebuvo lengva.

Gegužės 15-ąją V. Čepinskis grįžo iš Lenkijos mieste Torunėje vykusio tarptautinio muzikos festivalio. Po šios išvykos vyras skubėjo susituokti, nes po kelių dienų laukė tolima kelionė.

Gegužės 20-ąją jaunavedžiai išvyko ne į povestuvinę kelionę, kaip įprasta ką tik šeimą sukūrusioms poroms, bet į gastroles Sibire.

„Vilhelmas su žmona koncertuoja Novosibirske“, – patvirtino poros vestuvių liudytojas, V. Čepinskio pusbrolis, teisininkas Eduardas Zeziulevičius.

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų orkestro „Camerata Palatina Vilnensis“ įkūrėjas ir meno vadovas V. Čepinskis pusbroliu E. Zeziulevičiumi pasitiki visapusiškai – teisininkas muziką konsultuoja ir darbo, ir asmeniniais klausimais.

„Vilhelmui ši santuoka – antroji. Ir Viktorija jam – antroji gyvenimo moteris.

Nors pasipylė komentarai, kad jis tarp studenčių turėjo daugiau gerbėjų, tai netiesa, nes Vilhelmas – kilnus ir tyras žmogus“, – patikino E. Zeziulevičius.

Teisininkas tvirtino, kad pusbrolio smuiko virtuozo ir jo žmonos skyrybos vyko bendru sutarimu, o sūnus liko gyventi su motina.

Buvusi V. Čepinskio žmona Indrė skyrybų datos ilgai nepamirš, nes teismas juodu išskyrė šių metų kovo 7 dieną – vienturčio sūnaus septintojo gimtadienio išvakarėse.

„Su Vilhelmu buvo sunku kartu gyventi. Mūsų skyrybų istorija – labai negraži. Tačiau nenorėčiau buvusiam vyrui temdyti naujo šeiminio gyvenimo pradžios.

Maniau, kad pastaruoju metu santykius išsiaiškinsime atviru pokalbiu, bet bendravimas buvo pagrįstas melu. Jis seniai gyveno laisvą gyvenimą, nejautė jokių įsipareigojimų, nesuprato, kad turi šeimą“, – nuoskaudos neslėpė I. Čepinskienė.

Kauno miesto simfoninio orkestro ir Kauno fortepijoninio trio smuikininkė I. Čepinskienė iš buvusio sutuoktinio sužinojo, kad jis siekia, jog būtų pripažinta negaliojančia jųdviejų bažnytinė santuoka.

Šiuo metu poros santuokos anuliavimo priežastis nagrinėja Bažnyčios tribunolas.

„Kai kunigas man perdavė buvusio vyro prašymą, kuriame jis nurodo skyrybų priežastis, džiaugiausi tik tuo, kad dar būdama jauna visa tai sužinojau.

Buvo baisu skaityti tai, kad jis jautėsi verčiamas mane vesti prie altoriaus – esą tai buvo ne jo, o visuomenės noras.

Prašyme Vilhelmas dėstė, jog daugelis buvo įpratę mus matyti kartu nuo mokyklos laikų, todėl nebuvo galima įsivaizduoti, kad nekursime šeimos – dėl to jis buvo priverstas žengti tą lemtingą žingsnį.

Sakyčiau, niekas jo nevertė – pats įteikė tą sužadėtuvių žiedą“, – pasakojo I. Čepinskienė.

Penkiolikamečiai Vilhelmas ir Indrė susipažino mokydamiesi tuometėje Kauno J.Naujalio meno mokykloje (dabar – muzikos gimnazija). Juodu smuiko paslapčių mokėsi pas tą patį mokytoją.

Kai baigęs mokyklą V. Čepinskis išvyko studijuoti į Jungtines Amerikos Valstijas, su Indre juodu ketverius metus susirašinėjo laiškais.

Buvusi V. Čepinskio žmona gerai pažįsta naują jo sutuoktinę, nes smuikininkų ratas Kaune nėra didelis.

„Man labai bjauru dėl to, kad visi toliau sukamės toje pačioje erdvėje, tuose pačiuose pastatuose, o prieš mano akis malasi visas tas vaizdas.

Mano akimis, Vilhelmas buvo didis muzikas, kuris buvo vertas didžiųjų scenų, todėl nustebau, kai jis pradėjo griežti su savo studente, kuri net nėra grojusi normaliame orkestre, nėra atlikusi solinio rečitalio, kad įrodytų, jog moka meistriškai griežti.

Supratau, kad jeigu Vilhelmas pradėjo su ja koncertuoti, vadinasi, jis puolė iki tos studentės lygio. O ji turbūt juo naudojasi kaip žmogus, pamatęs galimybę ką nors paimti.

Ir ima! Lipo į neatvėsusią šeimos lovą – lipa visur ir griebia!“ – širdgėlos neslėpė I. Čepinskienė.

Vyras žmonai buvo prasitaręs, kad vienai Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kauno fakulteto studentei norėtų padėti. Tačiau Indrė nesuprato, kaip jis jai padėjo.

Buvusi žmona neslėpė, kad pastaruosius trejus metus tikėjosi, jog kita moterimi susižavėjęs jos vyras susiprotės ir grįš į šeimą.

Tačiau muzikas žmonai ir atžalai šią žiemą parodė duris. I. Čepinskienė su sūnumi grįžo gyventi pas savo tėvus.

„Gerai, kad dabar sužinojau, jog Vilhelmas manęs nemylėjo. Bent jau negaila, kad tam žmogui neatidaviau viso savo gyvenimo. Jis buvo pagrindinis žmogus, dėl kurio stengiausi, aukojausi. Vilhelmui visi tarnavo – nuo mano tėvų iki pažįstamų.

Visi stengėmės sudaryti sąlygas, kad jis tik grotų ir stovėtų scenoje gražiai pasipuošęs. Matyt, jam to nereikėjo“, – apgailestavo buvusi žmona.

Skyrybų link neapsikentusi pirmą žingsnį žengė I. Čepinskienė.

Žmoną vargino neaiški šeiminė situacija ir sūnaus išlaikymo klausimas: „Kas man iš to, kad būtume neišsiskyrę? Dabar nors alimentai vaikui priteisti.“

I. Čepinskienei išgyventi skyrybų žaizdas padeda darbas. Dviejuose kolektyvuose griežianti muzikė yra labai užsiėmusi, todėl nelieka laiko savigraužai.

Nors Indrė su savo vyru irgi griežė vienoje scenoje, ji nesijautė lygiavertė scenos partnerė: „Nesilygiavau į tokias aukštumas, nors stovėti šalia tokio talentingo muzikanto ne kiekvienam tenka garbė.“

Jaunavedžiai sveikino naują politiko šeimą

Gegužės 17 dieną jaunavedžiai smuikininkai Čepinskiai spėjo pasveikinti ir kitą Kaune susituokusią garsią porą – Seimo pirmininką Vydą Gedvilą ir jo išrinktąją Jolantą, kurie vestuvių puotą iškėlė golfo aikštyne „Elnias“. Politikui ir jo mylimajai ši santuoka – antroji.

Poros viena kitą pasveikino golfo aikštyno restorane įteikdamos gėlių puokštes ir tardamos gražiausius žodžius. Be to, ką tik vestuvinius žiedus sumainę Čepinskiai rado laiko surengti pusvalandžio trukmės koncertą jaunikiu tapusio Seimo vadovo vestuvėse.

Po pasirodymo smuikininkas su žmona išvyko švęsti savo vestuvių į pramogų kompleksą prie Kauno „Via Baltica“, kuriame jaunavedžiams laimės linkėjo artimieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.