Ž. Grigaitis Lietuvoje ketina populiarinti australiško vyno kultūrą

Vos prieš porą savaičių į Lietuvą iš Australijos grįžęs Žilvinas Grigaitis paskendęs rūpesčiuose – įvairūs darbai ir popierių tvarkymai šiandien jį verčia suktis kaip bitę. Nepaisant to, verslininkas nusprendė nepraleisti progos ir radęs laiko atvyko į kasmet gegužės pabaigoje vykstančias „Vyno dienas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-05-24 15:52, atnaujinta 2018-03-06 07:48

Vyno kultūros žinovams ir mėgėjams skirto renginio jis stengiasi niekuomet nepraleisti. „Apžiūrėjau visus stendus. Šiemet mane labai nustebino amerikietiški vynai – tikrai puikūs“, – portalui lrytas.lt sakė jis.

Vertindamas skirtingų pasaulio kraštų vynus Ž. Grigaitis prasitarė turintis ambicijų greitu metu labiau puoselėti ir australiško vyno kultūrą. „Tikiuosi, mano pastangomis kitąmet australiško vyno stendas bus dvigubai didesnis“, – teigė jis užsiminęs, kad jau kuria planus, kaip originaliai tai įgyvendinti.

Australijos kultūriniame gyvenime vynas užima labai svarbią vietą. „Šio regiono vynas nėra kažkokia naujiena, tačiau galiu patikinti – australai geria daug. Vynas ir alus ten liejasi per kraštus. Aš tiesiog noriu, kad lietuviai pamėgtų australišką vyną“, – tikino jis.

Konkrečių idėjų, kaip turėtų atrodyti šalies stendas kitų metų vyno šventėje jis neišdavė. Tačiau užtikrino – bus įspūdinga.

„Lietuviška vasara panaši į žiemą Australijoje. Ten visuomet šilta, todėl išauginama daug vynuogių, o vyno asortimentas – didžiulis. Bet kokia vyno parduotuvė ten didesnė už šią salę (vieną iš ŠMC pastato salių, – Red.), o žmonės – labai išprusę vyno srityje“, – sakė Ž. Grigaitis.

Ž. Grigaitis pasakojo turintis ir daugiau minčių, kurios padėtų populiarinti Australijos kultūrą Lietuvoje, tačiau, kaip pats sako, apie tai kalbėti dar anksti.

Nepaisant to, jis tikino, kad megzti draugystės tiltą tarp dviejų skirtingų žemynų – ne taip paprasta. „Australijai Lietuva yra pernelyg mažas kraštas, todėl reikia laiko pakeisti nuomonę apie Lietuvą. Ten yra susiformavęs link Didžiosios Britanijos vedantis Kengūros kelias, todėl pasiekę Europą australai pasižvalgo ir po kitas šalis, tačiau Lietuvą dažnai aplenkia“, – nuogąstavo jis ir pažadėjo, kad dės visas pastangas, jog Lietuva įtakingų australų akiratyje taptų matoma šalimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.