Verslininkės L. Šurkutės dukra Olivija itin retai kalytei suteikė itališką vardą

Kai labai ko nors trokšti, galima ir pasistengti. Būtent taip mano verslininkės Loretos Šurkutės dukra Olivija Plekavičiūtė, vienintelė Lietuvoje besidžiaugianti maltipoo veislės kalytės draugija.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė („Lietuvos rytas“)

May 25, 2013, 6:29 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:48 AM

Retas Maltos bišono ir pudelio mišrūnas į aštuoniolikametės O. Plekavičiūtės namus atkeliavo iš Didžiosios Britanijos.

Maltipoo veislės šunys Lietuvoje nėra įregistruoti, tačiau tai nenumalšino vilnietės Olivijos noro rytais prabusti nuo retos veislės šuns amsėjimo.

Pirmą kartą maltipoo veislės šunį abiturientė išvydo serialo „Liežuvautoja” aktorės Blake Lively draugijoje. Paparacų įamžintose nuotraukose B. Lively gatvėje vedžiojo nedidelį gauruotą rudos spalvos šunelį.

Pasidomėjusi, kas tai per šuo, mergina suprato, kad norint jį įsigyti teks pasistengti. Šuo ne tik brangus, bet ir ne visose šalyse galima rasti jų veislynų.

Vieną jų visai netikėtai atrado Didžiojoje Britanijoje, todėl suplanuota viešnagė pas tėvą Londone tapo puikia proga įsigyti išsvajotą gyvūną.

„Apie maltipoo veislės šuniukų vadą veisėjai Didžiojoje Britanijoje pranešė likus trims dienoms iki išvykimo, todėl nespėjome paruošti reikiamų dokumentų, paskiepyti.

Šunelį teko palikti tėvo priežiūrai. Naują augintinį savo rankose laikiau po mėnesio”, – pasakojo Olivija.

Paskiepytas ir kelionei paruoštas šuo merginos namus pasiekė automobiliu.

Olivija sakė, kad keturkojui kelionė neprailgo – kartu vykę žmonės rūpinosi gyvūnu.

Mergina iškart žinojo, kad kalytę pavadins Fiore, o ją laikydama ant rankų dar kartą įsitikino, kad būtent toks vardas jai tinka labiausiai. Žodis „fiore” itališkai reiškia gėlę.

„Kalytė labai gero charakterio, draugiška ir žaisminga. Žmones aploja tik norėdama susidraugauti. Dar jauna, todėl mėgsta dūkti. Priežiūros reikalauja tiek pat, kiek ir kiekvienas augintinis. Tik kirpti tenka dažniau, ypač vasarą”, – kalbėjo būsima mados rinkodaros specialybės studentė.

Olivija atviravo: būna dienų, kai Fiorę išvesti į lauką būna sunku. Apėmus tinguliui mielai pagelbėja mama Loreta arba jaunėlis brolis Edrikas.

Visa šeima džiaugiasi, kad kalytė taikiai sutaria ir dėl šeimininkų dėmesio nesivaržo su beveik tuo pat metu atsiradusiu katinu Škacu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.