Įžymybių pietūs pusšimčio metrų aukštyje – sostinėje vieši restoranas „Dinner in the Sky“

Tie, kurie pernai praleido galimybę papietauti iš paukščio skrydžio stebint sostinės senamiesčio bokštus, vėl turi progą tai padaryti. Vilniaus rotušės aikštėje antrą kartą vieši amerikietiško žurnalo „Forbes“ į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką įtrauktas dangaus restoranas „Dinner in the Sky“.

Vilniaus rotušės aikštėje antrą kartą vieši amerikietiško žurnalo „Forbes“ į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką įtrauktas dangaus restoranas „Dinner in the Sky“.<br>LR archyvas
Vilniaus rotušės aikštėje antrą kartą vieši amerikietiško žurnalo „Forbes“ į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką įtrauktas dangaus restoranas „Dinner in the Sky“.<br>LR archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2013-05-28 11:28, atnaujinta 2018-03-06 04:43

Šiais metais dangaus restorane pirmieji apsilankė atlikėja Erica Jennings su seserimi Anne Jennings, stilistai Kęstutis Rimdžius ir Agnė Jagelavičiūtė, tapytojas Vilmantas Marcinkevičius su žmona, interjero dizainerė Indra Marcinkevičiene, laidų vedėjos Beata Nicholson ir Lavija Šurnaitė, žurnalistė Aistė Stonytė su vyru Dariumi Budzinausku, atlikėja Šorena Džianiašvili ir dailininkė Agnė Kisonaitė.

Gurmaniškus patiekalus šį kartą ruošė „Michelin“ žvaigždute apdovanoto prancūzų restorano „La Grenouillere“ savininkas ir virtuvės šefas Roland'as Gauthier. R. Gauthier kartu su svečiais į dangų kils gegužės 28-29 d.

Iš pusšimčio metrų aukščio gėrėdamiesi sostinės vaizdais neįprasto restorano svečiai vaišinosi ančių kepenėlių su rabarbarais užkandžiu, jūrų velniu su avokadu, karveliu su kviečių želmenimis, „Vacherin“ karvės pieno sūrio su „Gariguette“ braškių desertu. Prie visų patiekalų buvo pateikiamas priderintas „G. H. MUMM“ šampanas, „Jacob‘s Creek“ vynas ir „Martell“ konjakas.

Po keturiasdešimties minučių trukmės pietų pakibus ore televizijos laidų vedėjos Lavija Šurnaitė ir Beata Nicholson vienareikšmiškai tikino, kad dar ir dar kartą kiltų ragauti gurmaniškų valgių restorane „Dinner in The Sky“. Lavija juokėsi, kad Beata iš pradžių norėjo sėdėti dangaus restorane kampe – bijantys aukščio ten nedrįsta įsitaisyti, tačiau vos pakilusi B. Nicholson drąsa išgaravo.

„Abi sėdėjome dangaus restorano kampuose. Neslėpsiu, iš pradžių buvo šiek tiek baisu. Tačiau aš gyvenu 17-ame namo aukšte, todėl kybojimas ore man nesukėlė šoko, buvo gražu ir malonu pietauti gėrintis sostinės senamiesčio vaizdais iš viršaus. Pirmą kartą skanavau karvelio. Maistas ne kasdienis“, - nusišypsojo Lavija. B. Nicholson sakė, kad Londone, kuriame su vyru Tomu ir vaikais kurį laiką gyveno, nieko panašaus į dangaus restoraną nematė, todėl liko sužavėta.

„Su mielu noru kilčiau dar kartą. Mano vyras šiuo metu išvykęs, todėl kai tik grįš, kilsime kartu su juo. Maistą įvertinčiau puikiai, porcijos tinkamo dydžio. Restorane veikia ir aplinka, ir maistas. Buvo puikus komplektas. Džiugu, kad oras nesugadino šaunių pietų“, - kalbėjo Beata. Stilistai Agnė Jagelavičiūtė ir Kęstas Rimdžius dangaus restorane „Dinner in The Sky“ taip pat viešėjo pirmą kartą. Portalui lrytas.lt Agnė sakė, kad priešingai nei daugelis, ji kiltį nebijojo – baimės jausmas šį kartą moterį aplenkė. „Įdomu buvo pamatyti vietas, kuriose dirbame, gyvename, iš viršaus. Maloniai nustebau, kad mūsų miestas toks švarus. Buvo labai gražu. Bene visą laiką dairiausi aplinkui, žiūrėjau ir į apačią. Sukinėjausi su kėde į visas puses. Kęstas to daryti neišdrįso“, - nusijuokė A. Jagelavičiūtė. K. Rimdžius patikino, kad leisti laiką – pietauti ir šnekučiuotis atitrūkus nuo žemės – keistas jausmas. „Tačiau greitai pripratau. Net neabejoju, kad dar kartą kilsiu. Galbūt vakarieniausiu ir turėsiu galimybę ilgiau pakyboti ore“, - nusišypsojo stilistas.

„Šiemet pristatome du lietuviams naujus virtuvės šefus, o taip pat ir vieną Lietuvoje dirbantį užsienietį, kurie ne tik vietoje ruoš visus patiekalus, bet ir priešpiečių bei vakarienių metu į dangų kils kartu su svečiais. Tai unikali galimybė neįprastoje aplinkoje paragauti aukščiausio lygio kulinarinių kūrinių ir kartu pabendrauti su jų autoriais“, - sako „Dinner in the Sky“ turą Vilniuje organizuojančios įmonės „Skyworld Service“ vadovas Risto Meigas.

Gegužės 30 d. restorano svečiai galės vakarieniauti restorano „Telegrafas“, įsikūrusio viešbutyje „Kempinski Hotel Cathedral Square“, virtuvės šefo Ciaran Gantly draugijoje. Jis užkandžiui patieks silkės kapotinį su marinuotais burokėliais, grikių miltų blyneliais ir putpelės kiaušiniu, o pirmajam patiekalui - baltus „Romana“ pomidorų putėsius su smidrų salotomis ir juodos duonos pudra.

Vėliau svečiai galės mėgautis lėtai vakuume ruoštos ėriuko mentės ir ant grotelių keptos išpjovos su kauliuku duetu, patiekiamu su šparaginių pupelių kroketais, morkų ir čiobrelių piurė bei medaus ir levandų žiedų užpilu. Desertui šefas pasiūlys braškių, marinuotų brandintame balzamiko acte su rožiniais pipirais, patiekiamų su pistacijų morengais ir rabarbarų puta.

Gegužės 31 ir birželio 1 dienomis dangaus restorano virtuvėje karaliaus vienas perspektyviausių Baltijos šalių virtuvės šefų – estas Mihkelis Heinmetsas, šiuo metu vadovaujantis Rygos restorano „Degustare“ ir Talino „Wiegands“ virtuvėms. Jo svečiai bus vaišinami ėrienos kapotiniu su putpelės kiaušiniu, trumų majonezu ir ikrais, šiaurietiška lašiša su burokėliais ir svogūnų marmeladu, 57 laipsnių temperatūroje gaminta anties krūtinėle su šviežiais žalumynais, grybais ir vištienos užpilu bei šveicarišku morengu su uogomis ir moliūgu – desertui. „Dinner in the Sky“ virtuvės šefai neignoruos ir vegetarų – tačiau kad būtų patiekti jiems tinkami patiekalai, apie tai reikėtų informuoti rezervuojat bilietus.

Dangaus restorano turo organizatoriai norintiems išbandyti šią originalią pramogą rekomenduoja į dangų nesidairyti ir nelaukti paskutinės minutės. „Lietus mūsų negąsdina, nes restoranas turi stogą, o svečiams, esant poreikiui, išdaliname apsiaustus nuo lietaus ar sušilti padedančius apklotus. Tuo tarpu laisvų vietų, ypač populiariausiu laiku, sparčiai mažėja“, - sako R. Meigas. Pasak jo, pernai ne vienas „Dinner in the Sky“ svečias lankėsi čia norėdamas įveikti aukščio baimę, ir beveik visiems tai padaryti pavyko – pirma laiko nusileisti žemėn pageidavo tik viena lankytoja.

Restoranas „Dinner in the Sky“ atitinka aukščiausius saugumo reikalavimus: visa jo techninė įranga yra suprojektuota remiantis vokišku DIN 4112 standartu ir yra gavusi saugumo patvirtinimus iš itin griežtus reikalavimus taikančių šalių - JAV, Kanados, Australijos, P. Afrikos. Šią unikalią pramogą išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas.

Dangaus restoranas „Dinner in the Sky“ Lietuvoje viešės gegužės 28–birželio 1 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: minima Vaiko diena