Atlikėja A. Vedrickaitė: „Likau sužavėta šiaurietišku ėjimu“

Šiltą antradienio vakarą, Vilniaus „Pasakų parke“, būrį žmonių suvienijo šiaurietiško ėjimo treniruotė. Kartu su šios sporto šakos entuziastais aktyviai vakarą leido ir atlikėja Augustė Vedrickaitė, grupės „Pop Ladies“ narės Vita Pliadytė bei Skaistė Steikūnaitė. Iki rugsėjo, kiekvieną antradienį, Karoliniškėse įsikūrusiame „Pasakų parke“, taisyklingo šiaurietiško ėjimo mokys instruktorė Liliana Radzevičienė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2013, 4:51 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:07 AM

„Labai džiaugiuosi turėjusi galimybę susipažinti su šiaurietiško ėjimo technika. Trejus metus gyvenau Norvegijoje, kur nuolat matydavau šalies gyventojus – nuo mažo iki didelio – vaikščiojančius su šiaurietiško ėjimo lazdomis, – įspūdžiais dalinasi atlikėja A. Vedrickaitė. – Kol nepabandžiau, net neįsivaizdavau, koks jis veiksmingas – po treniruotės pajutau, kad tikrai dirbo visi raumenys, ne tik nugaros ir rankų, kaip galėtų atrodyti iš pirmo žvilgsnio.“

Instruktorė L. Radzevičienė patvirtina, kad liaudiškai vadinamas „lazdų sportas“ iš tiesų priverčia dirbti didžiąją dalį kūno raumenų, gerina širdies darbą ir yra puiki alternatyva tiems, kurie negali ar nenori bėgioti: „Taisyklingai einant, vienu metu dirba net 90 proc. mūsų kūno raumenų“.

Šiaurietiškas ėjimas yra puikus sveikatos stiprinimo ir laisvalaikio leidimo būdas įvairaus amžiaus žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.