Makiažo meistrė V. Venckutė savo santaupas ir laisvalaikį skiria žirgams

Vietoj gėlių – piniginė auka. To svečių paprašė žvaigždes gražinanti makiažo meistrė Vaida Venckutė (36 m.), kviesdama juos į naujų grožio ir estetikos namų atidarymą, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Jun 5, 2013, 6:53 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:50 PM

Šventinio vakaro, kuriame dalyvavo apie du šimtus svečių, kvietimuose buvo išdėstytas ir prašymas.

„Būsime dėkingi kiekvienam, nusprendusiam gėlėms skirtą simbolinę sumą paaukoti į aukų dėžutę. Visos surinktos lėšos bus skiriamos Lietuvos žirgų globos asociacijai”, – kvietime rašė V. Venckutė.

Viena iš keturių grožio ir estetikos namų steigėjų džiaugėsi, kad svečiai suprato prašymą ir dosniai aukojo.

Šventės pabaigoje Vaida aukų dėžutę, net neskaičiuodama pinigų, atidavė Žirgų globos asociacijos vadovei Rūtai Matukonytei. Vėliau paaiškėjo, kad vakaro metu buvo paaukota 1080 litų.

„Už šiuos pinigus buvo galima nupirkti nemažai gėlių, tačiau jie kur kas reikalingesni nualintiems arkliams, atimtiems iš Vilniaus rajono ūkininko”, – kalbėjo Vaida.

Šis ūkininkas ilgą laiką netinkamomis sąlygomis laikė ir badu marino net 140 žemaitukų veislės arklių. Šį balandį apie šimtą gyvų, bet išsekusių arklių buvo atimti. Daugumą jų priglaudė Sartų žirgynas, kitus – ūkininkai.

Aktyvios gyvūnų globos savanorės V. Venckutės ir jos partnerių sumanyto renginio metu surinkti daugiau kaip tūkstantis litų bus skiriami penkiems Rūdiškėse priglaustiems arkliams gydyti.

Pamažu sveikstantys arkliai jau turi vardus: mažylis Grikis, užsispyrėlis Kapučinas, liūdnoji Kakava, aršioji Penkė ir kumelingoji Zabava.

Gyvūnams – santaupos ir laisvalaikis

● V.Venckutė ne vienus metus savo santaupas ir laisvą laiką aukoja beglobėms katėms ir šunims prižiūrėti. Savo namuose ji yra priglaudusi ne vieną šunį. Tačiau pagrindinė jos savanoriško darbo misija – ieškoti finansinės paramos.

● Žinoma vilnietė neretai sulaukia klausimo, kodėl rūpinasi ne seneliais, invalidais ar vaikais. Makiažo specialistė į diskusijas nesileidžia, nes mano, kad tokį klausimą pateikia tie, kurie paprastai nesirūpina niekuo.

● Tai jau ne pirmoji Vaidos surengta vieša paramos akcija. Šių metų pradžioje Kaune, prekybos centre „Mega”, V.Venckutė suorganizavo mados turgų, kurio tikslas buvo išgelbėti šimtą benamių šuniukų, patekusių į antisanitarines sąlygas Vilniaus mieste.

● Per socialinį tinklą „Facebook” Vaida kilniai misijai suvienijo apie 100 žinomų žmonių: dizainerių, atlikėjų, sportininkų, verslininkų, kurie dovanojo savo asmeninius daiktus. Jie buvo pardavinėjami mados turguje. Per akciją pavyko surinkti apie dešimt tūkstančių litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.