Aktorius R. Adomaitis už pasitraukimą iš avarijos vietos neteko teisės vairuoti

Teismas 76 metų aktoriui taip pat skyrė 3 tūkst. litų baudą. Nutarimas dėl nuobaudų dar gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Teismas 76 metų aktoriui taip pat skyrė 3 tūkst. litų baudą.<br>J. Stacevičius
Teismas 76 metų aktoriui taip pat skyrė 3 tūkst. litų baudą.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-06-06 17:13, atnaujinta 2018-03-05 19:56

Teismas 76 metų aktoriui taip pat skyrė 3 tūkst. litų baudą. Nutarimas dėl nuobaudų dar gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Bylos duomenimis, R. Adomaitis kovo 29 dieną, įvažiuodamas į degalinę Trimitų gatvėje, Vilniuje pravažiuodamas kliudė stovintį automobilį „Volkswagen Passat“ ir jį apgadino.

Teisme aktorius kaltės nepripažino ir teigė, kad nepajuto, kaip kliudė kitą mašiną, ir nuvažiavo piltis degalų. Prie jo priėjęs kliudytos mašinos savininkas ėmė šaukti, kad jis apdaužė jo automobilį.

R.Adomaičiui vyro riksmai jam nepatiko, todėl nuvažiavo.

„Volkswagen Passat“ vairuotojas teigė, kad įvykio metu buvo nuėjęs į parduotuvę nusipirkti tepalo, automobilyje liko žmona. Grįžus į mašiną žmona pasakė, kad į jų automobilio galą du kartus atsitrenkė automobilis „Volvo“ ir parodė, kur jis yra.

Vyras teigė, kad priėjo prie R. Adomaičio ir pasakė, kad jis apgadino jo automobilį. R.Adomaitis tai neigė, automobilio apžiūrėti nėjo ir sėdo važiuoti. Vyras pasakė, kad kviečia policiją.

Aktorius esą į tai nesureagavo ir nuvažiavo. Tada apgadintos mašinos vairuotojas užsirašė automobilio numerį ir iškvietė policiją.

Teismas ketvirtadienį paskelbtame nutarime administracinėje byloje paskelbė, kad abu vyrai turėjo įvertinti situaciją - susitarti dėl kaltės ir užpildyti eismo įvykio deklaraciją, arba kviesti policiją.

R. Adomaitis vairuoja nuo 1971 metų, už Kelių eismo taisyklių pažeidimus galiojančių nuobaudų neturi. Aktorius žiniasklaidai yra sakęs, kad automobilis jam yra reikalingas kasdien ir jeigu netektų teisės vairuotų, skaudžiai nukentėtų.

Žinomas teatro ir kino aktorius R. Adomaitis pernai už nuopelnus kultūrai Valstybės dienos proga prezidentės Dalios Grybauskaitės buvo apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoru didžiuoju kryžiumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.