Dizainerė J. Janus patiekalus gamins iš Estijos pirmosios ponios dovanotos receptų knygos

Dizainerė Julija Janus (43 m.) maloniai nustebo, kai jai buvo pranešta, kad Estijos prezidento Toomo Hendriko Ilveso (59 m.) žmona Evelina Ilves (45 m.) pageidauja apsilankyti jos salone. Atslūgus įtampai, po viešnios vizito, Julija džiaugėsi, kad su pirmąja Estijos ponia rado bendrą kalbą.

Viešnios receptų knygą su autografu dovanų iš Evelinos gavusi dizainerė jau spėjo ją perversti.<br>T. Bauras
Viešnios receptų knygą su autografu dovanų iš Evelinos gavusi dizainerė jau spėjo ją perversti.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Jun 7, 2013, 1:13 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:17 PM

Lietuvoje viešėjusi E. Ilves ne tik dalyvavo jųdviejų su vyru garbei skirtuose renginiuose, bet ir mėgavosi moteriškais pokalbiais su dizainere Julija Janus.

Lietuvės salone ponia Evelina užtruko net pusantros valandos. Moterys kalbėjosi apie madą, drabužius.

„Evelina domėjosi mano projekto „Julija Janus” koncepcija, pasakojo apie estų dizainerių bandymus šiuolaikinėje madoje panaudoti savo nacionalinį paveldą.

Aš naudoju ne tik lietuvišką, bet ir baltiškąjį paveldą. Pasakojau viešniai, kad Latvija, Lietuva ir Estija – trys Baltijos šalys, turinčios panašumų. Iš visų trijų savo drabužiams semiuosi idėjų”, – įspūdžiais iš susitikimo dalijosi dizainerė.

Viešnia apžiūrėjo Julijos kuriamus drabužius ir patikino, kad patikusius rūbus įsigis internetinėje parduotuvėje.

„Mačiau, kurie rūbai viešniai patiko, tačiau nedrįsau jų padovanoti nesimatavus. Todėl įteikiau jai savo kurtos trijų rūšių arbatos – rytui, dienai ir vakarui, taip pat – virtuvės tekstilės rinkinį”, – sakė Julija.

Julijos kolekcija susijusi ir su kulinarija, virtuve. Receptų knygą parašiusi E. Ilves – aistringa kulinarė. Estė žavėjosi Julijos parduotuvių interjeru – mat čia galima išvysti stilizuotą virtuvę.

Viešnios receptų knygą su autografu dovanų iš Evelinos gavusi dizainerė jau spėjo ją perversti. Juliją sužavėjo daugybės pasaulio virtuvių receptai ir garsiausių restoranų patiekalų gaminimo subtilybės.

„Estiški patiekalai panašūs į mūsų. Knyga labai gera, ji įvairi, parašyta estų ir anglų kalbomis. Tikrai ką nors iš jos pasigaminsiu”, – šypsojosi dizainerė.

Julijai patiko stilinga viešnios suknelė, kurioje ji pastebėjo estiškų nacionalinių kostiumų motyvų.

„Evelina ne tik graži, bet ir labai šilta, maloni, tad buvo smagu bendrauti. Negaliu vertinti kiekvieno jos drabužio, tačiau ji savita, laisva”, – viešnią gyrė mados kūrėja.

Taline savo drabužių parduotuvę 2015-aisiais ketinanti atidaryti Julija iš ponios Evelinos gavo naudingų patarimų.

Prieš tapdama pirmąja Estijos ponia, Evelina dirbo reklamos ir viešųjų ryšių srityje, buvo laikraščio rinkodaros direktorė, žurnalo redaktorė.

Dukters Kadi pora susilaukė 2003-iaisiais, o susituokė po metų. Evelinos sutuoktinis Estijos prezidentu buvo išrinktas 2006-aisiais. Vienas garsios moters pomėgių – važinėjimas riedučiais. Ji – ir Estijos riedutininkų federacijos prezidentė. Sportiška moteris dalyvauja riedutininkų varžybose. 2011-aisiais E.Ilves išleido savo receptų knygą „Skonio dovanos”. Ji yra sakiusi, kad kiekvieną patiekalą yra gaminusi pati, o kai kuriais jų net vaišino Estijoje viešėjusius kitų šalių vadovus ar garbingus svečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.