Policija pradingusios M. Bui ieškojo ne tuo adresu?

Policijos bejėgiškumas Lietuvoje jau yra tapęs priežodžiu, todėl Marinai Bui, kuri teismo sprendimu trečiadienį turėjo būti uždaryta į areštinę, nereikėjo ilgai laužyti galvos ieškant išeities iš šios grėsmingos padėties.

M. Bui ankščiau yra sakiusi, kad nesislapsto nuo teismo, tačiau policijos pareigūnams jos rasti nepavyksta.<br>D. Umbrasas
M. Bui ankščiau yra sakiusi, kad nesislapsto nuo teismo, tačiau policijos pareigūnams jos rasti nepavyksta.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

2013-06-12 14:30, atnaujinta 2018-03-05 15:10

Atvykę išsivežti gražuolės pareigūnai galėjo tik pabučiuoti spyną. Tikėtina, kad buvusiai grupės „Olialia pupytės“ narei teisininkai patarė tiesiog išvykti iš namų.  Bet gal viskas buvo dar paprasčiau - pareigūnai tiesiog nežino, kur ieškoti šios moters.

Apsilankėme adresu, kuriuo ieškoma buvusi dainininkė. Užkalbinti laiptinės gyventojai teigė, kad šiame namie tokio prabangaus automobilio, kurį vairuoja M. Bui, akyse nėra regėję, o įspūdingą damą būtų tuoj pat atpažinę, jei ji čia gyventų ar lankytųsi.

Griežta bausmė - retenybė

Advokatų kontoros „iLaw“ advokatė Vilma Ramanauskaitė mano, kad buvusi atlikėja pati rytoj atvyks į teismą. Esą Vilniaus apygardos teismas pabūgs moterį bausti dar griežčiau, nei ji nubausta dabar. Areštas – griežčiausia ir labai retai taikoma bausmė, ypač liudininkams.

Jei be svarbios priežasties liudininkas neatvyksta į teismą, jis gali būti atvesdintas. Tik tuomet, kai liudininkas slapstosi ir policija negali jo atvesdinti, teismas gali jį nubausti 30 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) dydžio (3 tūkst. 900 litų) bauda arba skirti iki 30-ies dienų areštą. Areštas skiriamas kaip bausmė už prievolės dalyvauti teismo procese nevykdymą.

„Tikrai tokios griežtos bausmės liudininkams skiriamos retai. Pagal įstatymus šios nuobaudos taikomos išimtiniais atvejais. Teismas visų pirma turi išsiaiškinti dėl kokių priežasčių liudininkas nedalyvavo byloje.

Jei nustatoma, kad nėra objektyvių priežasčių dėl kurių liudininkas negalėjo atvykti į teismą, tuomet teismas įvertinęs, kad  nepakanka liudininkui skirti tik baudos, taiko areštą. Tik už ypatingus piktnaudžiavimo atvejus ar pakartotinus pažeidimus skiriamas areštas“, – pasakojo advokatė.

Blogiau jau nebus

Griežtesnės baudos kaip areštas už procesinės pareigos nevykdymą nėra. Pati rimčiausia – areštas, kurio trukmė negali būti ilgesnė nei mėnuo.

„Manau, kad nutartį dėl arešto ir po teismo bylos, kurioje moteris privalo liudyti, pareigūnai galėtų įgyvendinti. Ją privaloma vykdyti, kol jos teismas nepanaikina", - sakė advokatė.

Už nuobaudos nevykdymą, papildomų sankcijų nesiimama. Jei moteris ateitų liudyti į teismą, nebūtų tikslinga ir prasminga skirti nuobaudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.