Sodininke tapusi R. Mikailionytė sukūrė rekordinę vėliavą iš daržovių ir gėlių

„Vaikystėje, kai su pusbroliais žiūrėdavome futbolą, darydavome vėliavas. Aš visuomet sirgdavau už brazilus ir piešdavau Brazilijos vėliavą“, – žiūrėdama į milžinišką Brazilijos vėliavą viename prekybos centre sakė „Mados infekcijos“ organizatorė ir želdinių dizainerė Renata Mikailionytė.

Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė

Jun 12, 2013, 7:35 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:42 PM

Vaikystės prisiminimai ir įvairiose želdinių parodose sukaupta patirtis moterį paskatino sukurti rekordinio dydžio – net 15 kvadratinių metrų Brazilijos vėliavą. Gaminant šią vėliavą buvo panaudota per 150 kilogramų agurkų, daugiau nei 100 kilogramų citrinų ir daugybė gėlių žiedų.

Visos vėliavai panaudotos daržovės ir gėlės – iš prekybos centro. Tačiau Renata turi ir savo gėlyną. „Deja, daržo dar neturiu, bet labai norėčiau jį turėti“, – lrytas.lt sakė buvusi manekenė.

R. Mikailionytė šiuo metu puoselėja savo gėlyną senamiestyje. Augina čia etnografines gėles, daug rožių ir smilgas.

Sodininkyste Renata susidomėjo besilaukdama antrojo vaiko Justo. Tuomet ji pastebėjo, kaip maža Vilniuje sutvarkytų, dailiai apželdintų erdvių.

Todėl buvusi manekenė, modelių agentūros bendraturtė miestą pradėjo gražinti nuo savo kiemo – dvidešimties butų apsuptą senamiesčio kampelį pavertė mažyte oaze.

Pomėgis tapo toks rimtas, kad R. Mikailionytė net studijavo želdinių dizainą Vilniaus kolegijoje. Be to, nuolat vyksta į Londono gėlių mugę Čelsyje („Chelsea Flower Show“).

Norint patekti į šią gėlių šventę, kurios pagrindinės „žvaigždės“ – naujos augalų rūšys ir sodininkų išmonė, bilietus reikia užsisakyti prieš tris mėnesius.

„Aš nuo mažens buvau gamtos vaikas. Vasaras leisdavau senelių kaimuose, o močiutės kaimynė mokė skiepyti rožes. Gailiuosi, kad po dvylikos klasių nesupratau, jog sodininkystė – tikrasis mano pašaukimas“, – „Lietuvos rytui“ yra sakiusi Vilniaus kolegijoje Agrotechnologijų fakultete želdinių ir jų dizaino specialybę baigusi R. Mikailionytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.