Garsus dainininkas B. McFerrinas po koncerto mėgavosi Vilniaus panorama ir lietuvių muzikantų pasirodymu

Ketvirtadienio vakarą muzikos mylėtojai rinkosi į Vilniaus „Siemens“ areną, kur savo pasirodymą surengė vienas profesionaliausių vokalistų pasaulyje Bobby McFerrinas. Prieš dvejus metus festivalyje „Kaunas Jazz“ savo pasirodymu kerėjęs amerikietis nepaliko abejingų ir šįkart.

Po konceto Bobby McFerrino koncerto vyko vakarėlis "Skybar".<br>R. Danisevičius
Po konceto Bobby McFerrino koncerto vyko vakarėlis "Skybar".<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 13, 2013, 11:03 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:37 PM

Dar ketvirtadienį į Lietuvą atskridęs M. McFerrinas tikino su nekantrumu laukiantis akimirkos, kai vėl galės žengti į sceną ir skambia muzika pamaloninti lietuvių ausis. Drauge su atlikėju pasirodė ir specialiai šioms gastrolėms suburta grupė, kurią sudarė smuikininkas Davidas Mansfieldas, gitaristas Armandas Hirschas, bosininkas Scottas Colley, būgnininkas Louisas Cato ir „Grammy“ laimėtojas, pianistas Gilas Goldsteinas.

Pasiklausyti balsingo džiazo ir kantri muzikos muzikos skambesio atvyko ir daugelis visuomenei pažįstamų žmonių. Ne vienas jų įvertino dešimt „Grammy“ statulėlių savo kolekcijoje turinčio dainininko sugebėjimus.

Po koncerto išskirtinė publika buvo pakviesta į vakarėlį sostinės viešbutyje „Radisson Blu Lietuva“ esančiame bare „Skybar“. Iš čia atsiveria įspūdinga Vilniaus panorama. Tačiau svarbiausia tą vakarą buvo vakarėlio svečias - pats B. McFerrinas.

Dainininkas labai retai po koncertų lankosi vakarėliuose. „Šiuo požiūriu esu nuobodus. Kai negastroliuoju, sėdžiu namie ar viešbutyje. Man nepatinka triukšmas ir šurmulys“, - lrytas.lt sakė dainininkas.

Ketvirtadienio vakarą džiazo žvaigždė iš JAV vis dėlto nusižengė šiai savo taisyklei. 

Čia veiklos dešimtmetį paminėjo viešoji įstaiga „Vilniaus festivaliai“ - šiai progai ir buvo skirtas B. McFerrino koncertas.

„Paprastai jis nevaikšto į vakarėlius, bet šį kartą padarė išimtį“, - sakė į uždarą vakarėlį dainininką atvežęs įstaigos vadovas Remigijus Merkelys.

B. McFerrinas spaudė svečiams ranką ir žaisminga šypsena reagavo į komplimentus. Betarpiškai bendraujantis dainininkas, tiesa, jautėsi kiek pavargęs ir vakarėlyje ilgai neužsibuvo – tačiau spėjo išgirsti ir paploti žinomo Lietuvos džiazo muzikanto Vytauto Labučio ir jo mokinių pasirodymui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.