Iliuzionistas M. Wizard mokė vaikus sakyti „ne“ svaigalams

Asociacijos „Mentor Lietuva“ organizuojamoje prevencinėje stovykloje apsilankęs ir vaikams savo meną demonstravęs žinomas iliuzionistas Mantas Žmuidinavičius, visiems žinomas slapyvardžiu Mantas Wizard, sako, kad toks socialinis projektas labai reikalingas, leidžia vaikams pamatyti gerų pavyzdžių ir padeda atsispirti neigiamai įtakai.

M. Wizard lankėsi asociacijos „Mentor Lietuva“ organizuojamoje prevencinėje stovykloje vaikams.<br>Organizatorių nuotrauka
M. Wizard lankėsi asociacijos „Mentor Lietuva“ organizuojamoje prevencinėje stovykloje vaikams.<br>Organizatorių nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 14, 2013, 12:58 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:13 PM

„Jei stovykloje įgyti įgūdžiai nulems tai, kad vaikas atsispirs pagundai, tai jau bus milžiniškas laimėjimas. Ne tik jo gyvenime, bet ir visuomenei, nes taip mes turėsime dar vieną padorų pilietį“, - po pasirodymo ir bendravimo su vaikais stovykloje Švenčionių rajone kalbėjo M. Wizard.

Iliuzionistas ketvirtadienį aplankė stovyklą Švenčionių rajone, kur stovyklavo 77 12-14 metų vaikai iš keturių Aukštaitijos savivaldybių. Šie vaikai auga mažiau galimybių turinčiose šeimose, todėl prevencinėje stovykloje buvo siekiama išmokyti vaikus leisti laiką sveikai ir prasmingai, apsaugoti juos nuo piktnaudžiavimo tabaku, alkoholiu ir narkotikais. Jau ketvirtus metus asociacijos „Mentor Lietuva“ organizuojamoje stovykloje vaikai sportavo, piešė, vaidino, grojo, užsiiminėjo orientaciniu sportu, sužinojo išgyvenimo miške paslapčių, pažino vaistažoles, rodė įvairius savo talentus.

M. Wizard po savo pasirodymo pasakojo nemažai bendravęs su vaikais įvairiose pasaulio šalyse, todėl jį labai džiugino tai, kad stovykloje matyti vaikai niekuo nesiskyrė nuo kitų vaikų įvairiose pasaulio šalyse.

„Jie tokie patys, kaip visi pasaulio vaikai. Nors formaliai jie gal priklauso rizikos grupei, gal neturi tiek galimybių, kiek vaikai, augantys kitose šeimose, bet jie yra linksmi, geri ir draugiški. Buvo labai smagu matyti protingas, linksmas akis, sulaukti geros reakcijos į rodomus triukus. Jie gali susikurti puikius gyvenimus, puikią ateitį, gali būti garbingi, padorūs žmonės“, - kalbėjo žinomas iliuzionistas.

Jis pasakojo pažįstąs keletą žmonių, užaugusių socialinės rizikos šeimose. Vienas, užaugęs labai skurdžioje aplinkoje, yra tapęs kunigu, kitas jo pažįstamas, užaugęs alkoholikų šeimoje, yra tapęs daktaru.

„Tai yra geras pavyzdys, kad siekiant ir norint, einant savo keliu, galima iš tikrųjų daug pasiekti. Tikiu, kad tie vaikai, kuriuos šiandien mačiau, gali būti ir bus laimingi, jei to norės ir sieks“, - kalbėjo M. Wizard.

Anot jo, tokie socialiniai projektai, kur vaikai savarankiškai gyvena, mokosi gražiai bendrauti, turi gerų pavyzdžių, yra labai geri, nes taip vaikai mokomi gyventi bendruomenėje, bendrauti, reikšti jausmus ir, galų gale, atsiprašyti.

Asociacija „Mentor Lietuva“ siekia sudaryti kuo daugiau galimybių vaikams ir jaunimui įgyti pozityvios patirties, kuri gali suformuoti teigiamus įgūdžius ir padėti gyventi visuomenėje. Ši tarptautinė organizacija vykdo prevencijos projektus, dalijasi informacija bei tyrimų medžiaga apie prevenciją.

Pirmoji „Mentor Lietuva“ prevencinė stovykla įvyko 2010 metais. Kiekvieną vasarą vaikams iš pažeidžiamų šeimų organizuojamos stovyklos, kuriose ugdomi socialiniai įgūdžiai, vaikus siekiama sudominti įvairiomis sporto šakomis, supažindinti su prasmingais laisvalaikio praleidimo būdais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.