Legendinei įmonei nebaisus žvilgsnis pro padidinamąjį stiklą

„Kaip čia atsirado toks grožis?!“ – įžengęs į „Stiklius“ aiktelėjo buvęs Prancūzijos vadovas Jacques’o Chiracas, prieš keliolika metų viešėjęs Lietuvoje.

Prestižinės viešbučių grandinės "Relais &amp; Chateau" atstovai Melanie Thone ir Florianas Moosbruggeris bei "Stiklių" direktorė Alfreda Mikulskienė (kairėje).<br>T. Bauras
Prestižinės viešbučių grandinės "Relais &amp; Chateau" atstovai Melanie Thone ir Florianas Moosbruggeris bei "Stiklių" direktorė Alfreda Mikulskienė (kairėje).<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 15, 2013, 1:20 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:20 PM

Tuomet greičiausiai jis nesitikėjo, kad dar neseniai Sovietų Sąjungai priklausiusiame Vilniuje gali būti toks elegantiškas viešbutis. Šiomis dienomis savo nuostabos ir susižavėjimo Vilniaus senamiestyje įsikūrusiu viešbučiu „Stikliai“ neslepia žinomos „Relais & Chateau“ viešbučių grandinės atstovai Melanie Thone iš Vokietijos ir Florianas Moosbruggeris iš Austrijos. „Relais & Chateau“ grandinei priklauso išskirtiniai viešbučiai, įsikūrę senoviniuose dvaruose ir pilyse.

Paprastai prestižinės grandinės atstovai nepranešdavo apie savo vizitus – natūralu, kad kartą per metus viešbučiai yra tikrinami, ar atitinka itin aukštus reikalavimus bei lūkesčius.

„Stikliuose“ nėra ką tikrinti – šiame viešbutyje tereikia mėgautis gyvenimu“, - sakė vienas dažnai čia mėgstantis apsistoti svečias iš Prancūzijos.

„Mes vos įžengėme – iš karto pasijutome tarsi namie. Čia labai gražu, bet svarbiausia – justi individualus rūpestis kiekvienu svečiu“, - sakė F.Moosbruggeris, Vilniuje su kolegomis surengęs keletą verslo susitikimų. Kitaip ir negali būti, nes „Stiklių“ bendrasavinkiai Anna ir Aleksandras Ciupijai bei Romas Zakarevičius savo kūrinį puoselėja jau ketvirtį amžiaus.

„Įrengėme „Stiklius” taip, tarsi tai būtų mūsų namai ir juose patys gyventume“, - ne kartą yra tvirtinę verslininkai.

Stikliams” teko garbė surengti pirmosios iškilios viešnios Lietuvoje Monako kunigaikštytės Caroline ir jos svitos priėmimą. Vėliau buvo patikėta surengti vakarienę su vizitu į Lietuvą atvykusiam pirmajam užsienio šalies vadovui – Suomijos prezidentui Mauno Koivisto.

Užsienio šalių vadovų vizitai tapo kone „Stiklių” kasdienybe. Restorano maisto yra ragavusi Danijos karalienė Margrethe II, Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas, Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II, jos sūnus sosto įpėdinis Charlesas bei kiti monarchai.

„Stiklių” viešbutį visuomet rinkdavosi į Lietuvą atvykęs vienas garsiausių pasaulio muzikų violončelininkas Mstislavas Rostropovičius. Čia gyveno ir garsioji ispanų dainininkė Montserrat Caballe, dirigentas Riccardo Muti, pasaulinio masto pianistas ir dirigentas Yehudi Menuhinas, rusų baleto legenda Maja Pliseckaja su vyru kompozitoriumi Rodionu Ščedrinu, muzikantai Vladimiras Spivakovas, Gidonas Kremeris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.