Krepšininko M. Katelyno sužadėtinė Ugnė siekia idealios figūros

Septyni mėnesiai kasdienių treniruočių sporto salėje ir griežtas mitybos režimas. Taip pastarąjį laikotarpį gyveno krepšininko Mindaugo Katelyno (30 m.) sužadėtinė Ugnė Volkevičiūtė (21 m.). Užsispyrimas padėjo pasiekti trokštamą rezultatą – Kaune vykusiame atvirajame Lietuvos kultūrizmo ir fitneso čempionate Ugnė pasipuošė sidabro medaliu.

U. Volkevičiūtė - dažna ftineso varžybų dalyvė.<br>Asmeninis archyvas
U. Volkevičiūtė - dažna ftineso varžybų dalyvė.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jun 16, 2013, 12:59 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:53 AM

Didelis sportinis krūvis Ugnei – ne naujiena. Sportuoti U. Volkevičiūtė pradėjo paauglystėje. Trylikos metų ji jau profesionaliai šoko gatvės šokius, hiphopą, rašo „Lietuvos rytas“.

Kartu su šokių studijos „F.U.One“ merginomis Ugnė dalyvavo ne viename televizijos projekte, varžybose. Todėl prieš kultūrizmo ir fitneso varžybas reguliariai lankytis sporto klube jai nebuvo kančia.

Kur kas sunkiau Ugnei sekėsi pakeisti mitybos įpročius. Valgyti tekdavo tik tam tikrus produktus ir griežtai nustatytomis valandomis. Teko pamiršti produktus, turinčius riebalų, ir vartoti daugiau baltymų.

„Kai kurias kūno vietas nutariau padailinti, o tam reikėjo specialisto pagalbos, todėl treneris sudarė mitybos ir treniruočių programą.

Tada pagalvojau: o kodėl nepasiekus maksimalaus rezultato – idealios sportinės formos ir nesudalyvavus varžybose? Nuo to viskas ir prasidėjo“, – nusišypsojo Ugnė.

Jai teko visiškai pakeisti gyvenimo būdą. Pašnekesiai su draugėmis prie taurės vyno liko praeityje.

„Turėjau atsisakyti nemažai maisto produktų, tačiau režimas man patinka. Smagu žinoti, kelintą valandą keltis, valgyti ar nuveikti ką nors kita. Esu tarsi mažas vaikas“, – nusijuokė U.Volkevičiūtė.

Pirmus mėnesius sporto salėje Ugnė praleisdavo po dvi su puse valandos penkias dienas per savaitę. Pastaruosius tris mėnesius iki čempionato – po valandą arba dvi.

Likus kelioms savaitėms iki čempionato pradžios treniruotės suintensyvėjo, mitybos režimas pasidarė dar griežtesnis.

U.Volkevičiūtė patikino, kad ilgai laikytis tokios dietos nepatartina, nes organizmas netenka daug skysčių. Visa tai daroma tam, kad scenoje tinkamai išryškėtų raumenys.

„Per septynis pasirengimo čempionatui mėnesius buvo visko. Esu nukrypusi nuo mitybos plano, tačiau už tai papildomai atidirbdavau.

Didelis fizinis krūvis ir jaunas amžius leido pasiekti gerų rezultatų. Pradėjus sportuoti ir atitinkamai valgyti kūno svoris beveik nepasikeitė.

Tik prieš pat varžybas nukrito dar keli kilogramai“, – kalbėjo kaunietė.

Varžybų dieną U.Volkevičiūtės klubų apimtis buvo 88, liemens – 60, o krūtinės – 90 centimetrų. Ugnė pasakojo, kad figūra turi būti moteriška, raumenų masė neturi būti didelė, klubai ne platesni už pečius.

Maudymosi kostiumėliams, kuriais merginos vilki scenoje, keliami specialūs reikalavimai: kelnaitės turi dengti du trečdalius sėdmenų, pageidautina, kad audinys būtų ryškus ir traukiantis dėmesį. Bateliai – su ne aukštesne kaip 12 centimetrų pakulne.

Ugnė nujautė, kad debiutas atvirajame Lietuvos kultūrizmo ir fitneso čempionate Kaune gali būti sėkmingas.

Susirungusi su 15 dalyvių „Fitness bikini“ jaunimo kategorijoje U.Volkevičiūtė džiaugėsi antrąja vieta.

Ugnė visada stengėsi siekti aukščiausių rezultatų, ir ne tik sporte.

„Čempionate dalyvavau, kad nugalėčiau. Eiti ten šiaip sau? O kam? Dailią figūrą galima parodyti ir Palangos paplūdimyje.

Varžybose demonstravau savo užsispyrimą, ryžtą, parodžiau, kiek pastangų įdėjau, kad tai pasiekčiau. Tai ne tik staipymasis ant scenos prieš komisiją“, – patikino Ugnė.

Po čempionato ji stengiasi ir toliau daug sportuoti, sveikai maitintis.

„Man tai patinka. Žinoma, dabar darau sau kur kas daugiau nuolaidų nei pasirengimo varžyboms metu“, – nusišypsojo kaunietė, šiuo metu studijuojanti Vilniaus universiteto Tarptautinėje verslo mokykloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.