Spektaklį V. Šapranausko atminimui skiriantis M. Jampolskis: „Mane su juo sieja tas pats nusikaltimas“

Birželio 26 dieną Kaune aktorius Marius Jampolskis pristatys monospektaklį „Žuvis, alus ir ji“. Spektaklį, kuris bus parodytas Marijonų vienuolyno kiemelyje, aktorius skirs šįmet nusižudžiusio kolegos V.Šapranausko atminimui. „Sulaukiau klausimų, ar taip nespekuliuoju jo vardu. Tikrai ne. Aktorius, kuris scenoje pataikauja žemiausiems savo ir visuomenės instinktams, yra nusikaltėlis. Aš buvau tarp jų, todėl gėriau kasdien. Šį nusikaltimą daro daugelis iš mūsų, tačiau bausmę už jį prisiėmė V. Šapranauskas“, - portalui lrytas.lt sakė M. Jampolskis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-06-21 18:00, atnaujinta 2018-03-05 07:10

Į festivalio „Birželio vakarai“ programą įtraukto spektaklio detalių Marius neatskleidžia, tačiau leidžia suprasti, kad jame nagrinėjamos temos bus susijusios su V. Šapranausko tragiška istorija.

„Esu tiesiog priverstas dedikuoti naują projektą jam. Mane su Vytu, kaip ir daugelį kitų aktorių, einančių teatrinio šou keliu, siejo ir sieja tas pats nusikaltimas – mes spekuliavome, manipuliavome, pasinaudojome aukščiausiomis vertybėmis. Mes susirinkdavome pinigus tyčiodamiesi ir šaipydamiesi, ir dažniausiai išleisdavome juos savo pačių menkumui pateisinti. Taip mes pavertėme pajuokos objektu sakralų vyro ir moters ryšį.

Žmogus, kuris gyvena be gėdos jausmo, nebeturi kuo apsisaugoti nuo nuodėmės ir nusikaltimo. Mes net neįsivaizdavome, kad už šitą mus gali nubausti pats gyvenimas. Aktorius, kuris nuo scenos skleidžia destrukciją, praktiškai pasmerkia visą ateinančią kartą, o mes tai darėme ir darome net išsijuosę.

Šalis, kurios menininkai negerbia moters, teatleidžia man nenusikaltusieji, yra pasmerkta, net jei jos bankai stiprūs, net jei šaliai priklauso neišsenkantys naftos gręžiniai ir aukso kasyklos“, - dėstė Marius.

Jo kalba padvelkė saviplaka. Anot Mariaus, destrukciją skleidžiantis aktorius yra virusas, kurio paskleistas užkratas išsikeroja visuomenėje ir iš ten pasiekia jį patį su daug kartų padidėjusia jėga.

„Jūs nė neįsivaizduojate, kiek daug Lietuvoje yra menininkų, kurie, gavę šį smūgį, šią savo darbo pasekmę, kas vakarą geria, spoksodami į vieną tašką. Pažįstu ne vieną, norėjusį pasitraukti iš gyvenimo taip, kaip tą padarė Vytas.

Aš be galo dėkingas Vytui, kurio išėjimas parodė mums mūsų pačių paklydimą. Aš šventai tikiu, kad tokios nuodėmės palengvins mūsų visų tolesnį kelią ir mes pradėsime garsiai kalbėti apie tai, ko turime atsižadėti ir kokią siekiamybę susikurti.

Šapro klausimas – tai ne Šapro klausimas. Tai kiekvieno vyro ir moters klausimas, kuris sprendžiamas tarpusavy ir kartu, todėl tai yra dvasinis klausimas. Štai kodėl jis turi būti sprendžiamas širdimi. Todėl vyras ir moteris turi paruošti šitą žemę tam, kad į ją norėtų nusileisti milijonai Šaprų sielų“, - sakė M. Jampolskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.