Atviras O. Pikul interviu apie laimę, studijas ir vestuves su S. Jasaičiu

Oksana Pikul – veikli ir energinga moteris. Jos pilna visur: ji dainuoja, koordinuoja grupės veiklą, dirba grožio salone ir dar siekia aukštojo mokslo diplomo bei ruošiasi vestuvėms su krepšininku Simu Jasaičiu. Akivaizdu, kad visur suspėti – nelengva. Žinoma moteris atvirai prabilo apie savo asmeninį gyvenimą ir sutiko pasidalyti mintimis apie  veiklias moteris bei mokėjimą laiku sustoti.

Oksana Pikul - veikli ir energinga moteris.
Oksana Pikul - veikli ir energinga moteris.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:22 AM

- Akivaizdu, kad esate ne iš tų sėsliųjų. Kaip viską spėjate? - pasiteiravome Oksanos.

- Jei atvirai – nespėju. Kartais pagalvoju, kad paroje galėtų būti daugiau valandų arba, kad žmogui nereikėtų miego, tuomet laiko darbams pakaktų. Man patinka turėti daug veiklų, visuomet sakiau: jei gyvenimas duoda – reikia imti. Iš kitos pusės – visi mes labai išaukštinam nepriklausomos, veiklios moters portretą, tačiau pamirštame vieną dalyką – šiais laikais būti veiklia reiškia turėti be proto daug energijos, mažai miego ir visą laiką skirti darbui. Todėl pamirštam apie save: skubus gyvenimo tempas kartais priverčia tiesiog pažiūrėti pro pirštus į tokius dalykus, kaip šeima, santykiai, įvaizdis... Ko gero, tokiais momentais reiktų stabtelėti ir pasakyti sau – reikalingas laikas sau, man svarbu, kad mano šeima gerai jaustųsi ir dėmesio gautų lygiai tiek pat, kiek aš skiriu savo darbui.

- Ar nesunku gyvenime turėti tiek daug veiklų? Juk yra nemažai krepšininkų moterų, kuriuos pasirenka kiek lengvesnį kelią būdamos tiesiog dailia moterimi šalia sėkmingo vyro...

- Nuomonė, kad krepšininkų žmonos nieko neveikia, yra gražios ir pagrindinis jų rūpestis – vaikščiojimas po parduotuves, yra klaidinga. Pažįstu nemažai krepšininkų moterų, kurios yra baigusios ne vieną aukštąjį ir sukūrusios ne vieną verslą. Aš taip pat negalėčiau būti tik namų šeimininkė, man svarbu save realizuoti. Juk realizuojant savo idėjas ir sulaukus rezultatų, ateina ne tik finansinis atlygis, tačiau ir moralinis pasitenkinimas. Ir tai veža net labiau nei nuėjimas į parduotuvę nusipirkti gražių apdarų. Žinoma, kiekvienam savo – nesmerkiu tų moterų, kurios pasirenka sėslų gyvenimą, tačiau man pasitenkinimą teikia kiti dalykai.

- Vienas jų – magistro studijos. Kodėl nusprendėte siekti magistro diplomo?

- Manau, kad siekti aukštojo mokslo visuomet gerai, ypač – kai studijuojama specialybė patinka. Magistro diplomas kartu yra ir įrodymas pačiai sau, kad gilinant žinias, įgaunant aukštesnį akademinį laipsnį ir specialybę, galima realizuoti save. Žinoma, ko gero, paprasčiau viską spėti naudojantis išmaniosiomis technologijomis, integruotais sprendimais. Pavyzdžiui, neseniai išbandžiau hibridinį kompiuterį, kuris gali būti naudojamas kaip nešiojamasis kompiuteris, o atsegus klaviatūrą – kaip planšetė. Man puikiai tinka tiek magistro darbui rašyti, tiek atsakyti į žurnalistų laiškus, tiek laisvalaikiui.

- Pati organizuojate savo vestuves, ar turite pagalbą iš šalies – vedybų planuotoją?

- Vestuvių rūpesčiais rūpintis man padeda vedybų planuotoja. Žinoma, ir pati dedu pastangų, nes vis dėlto šventė yra mano su Simu, tad man patinka koreguoti, padėti. Visomis su vestuvėmis susijusiomis idėjomis dalijuosi su Simu, viską planuojame drauge, tačiau nesame perdėtai reiklūs ar turintys beprotiškų idėjų. Pagrindinis mūsų prašymas vedybų planuotojai – norime, kad mūsų vestuvės būtų linksmos. Ištaigingos vestuvės su arkliais ir kitais pompastiškais atributais – ne mums. Kadangi vestuvės yra vienas įsimintiniausių dalykų mano gyvenime, jos bus didelės ir linksmos.

- Kada jaučiatės pati laimingiausia?

- Viskas, ką darau savo gyvenime, man suteikia didžiulį malonumą. Niekuomet nedaryčiau to, kas man nepatinka, tad mano laimė susideda iš tikėjimo savo sprendimais. Pamenu, kaip įstojusi į universitetą supratau, kad šios studijos man nepatinka ir jį metusi pasirinkau kitą specialybę. Tuomet mano mama buvo šokiruota, kartojo: „Vaikeli, ką tu darai? Tavo vietoje kitas žmogus tik džiaugtųsi ten studijuodamas, o tu taip lengvu mostu viską meti.“ Todėl gyvenime darydama tik tai, kas man patinka, randu laimę mažuose dalykuose: man malonu užsiimti vizažistės veikla ir sulaukti klienčių padėkos, malonu, kai mano antra pusė padėkoja už skanius pietus. Kartais pagalvoju, kad esu laiminga turėdama tai, ko visuomet norėjau. Iš tiesų juk pats turi susikurti savo gyvenimą, savo laimę. Moterims kartkartėmis reikia  atsiminti – viskas priklauso nuo mūsų pačių. Kaip mes norėsime – taip ir bus. O tam reikia tiesiog pozityvaus mąstymo ir noro kažką pasiekti.

- Kokia turėtų būti moteris, kad vyras dėl jos galėtų padaryti viską?

- Mylima. O šiaip vyrai labai skirtingi: vieniems patinka veiklios moterys, kitiems – ramios namų šeimininkės. Aš manau, kad nėra tokios sąlygos, kokia turi būti moteris, kad ji būtų laiminga ar mylima. Viskas priklauso nuo moters: kaip ji save vertina ir ko siekia iš gyvenimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.