Studentų „Euroviziją“ M. Linkytė laimėjo nebūdama studente

Azerbaidžane laimėtas tarptautinis dainų konkursas „Univision“ lietuvei Monikai Linkytei (21 m.) kiek apkarto. Studentiškąja „Eurovizija“ vadinamame konkurse gali dalyvauti tik studentai, tačiau pasirodo, kad Monika tokia nėra – mergina šių metų vasario mėnesį studijas universitete nutraukė.

„Kai gavau kvietimą dalyvauti konkurse, studijavau. Tai, kad nebuvau studentė, kai jau dalyvavau konkurse, jokios reikšmės neturėjo“, – patikino Monika.<br>J. Stacevičius
„Kai gavau kvietimą dalyvauti konkurse, studijavau. Tai, kad nebuvau studentė, kai jau dalyvavau konkurse, jokios reikšmės neturėjo“, – patikino Monika.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2013, 2:42 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:37 AM

M. Linkytė džiaugėsi, kad su daina „Days Go By“ jai pavyko nugalėti 20-ties šalių atstovus ir už pirmą vietą gauti 3 tūkst. eurų čekį.

Tačiau panašu, kad Monika neturėjo teisės dalyvauti Azerbaidžano sostinėje Baku vykusiose dainų varžytuvėse – ji nestudijuoja, nors organizatoriams patikino, kad šiuo metu yra Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto visuomenės sveikatos studentė.

VU Medicinos fakulteto profesorius Rimantas Stukas portalui lrytas.lt sakė, kad pačios Monikos prašymu studijos buvo sustabdytos šių metų vasario 19 dieną, todėl iš studentų sąrašų ji išbraukta.

„M. Linkytė konkurse neturėjo teisės dalyvauti. Maždaug prieš mėnesį ji buvo atvykusi į dekanatą ir prašė išduoti pažymą, patvirtinantį studento statusą. Mes tokio dokumento jai duoti negalėjome, nes ji nebėra Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto visuomenės sveikatos studentė. Po pasirodžiusio straipsnio apie M. Linkytės laimėjimą studentai pradėjo komentuoti, kilo sąmyšis, nes daugelis žino, kad Monika mūsų fakultete nebesimoko“, – kalbėjo profesorius R. Stukas.

Kalbėdama su portalu lrytas.lt M. Linkytė neneigė, kad šiuo metu universitete nesimoko.

„Kai gavau kvietimą dalyvauti konkurse, studijavau. Tai, kad nebuvau studentė, kai jau dalyvavau konkurse, jokios reikšmės neturėjo. Dokumentus patvirtino patys organizatoriai“, – patikino Monika.

Paklausta, kas iš VU Medicinos fakulteto jai išdavė pažymą, kad ji studijuoja šioje įstaigoje, Monika atsakyti negalėjo.

M. Linkytės vadybininkas Martynas Tyla portalui lrytas.lt sakė, kad jokio kriminalo čia nėra. Pasak jo, svarbiausia konkurso sąlyga buvo amžiaus cenzas. Dalyvauti galėjo visi norintys nuo 15 iki 30 metų.

„Universitete Monika išėjo akademinių atostogų, vėliau mokslus tęs. Organizatoriams Azerbaidžane tai tiko. Manau, svarbiausia tai, kad Monika konkursą nugalėjo“, – kalbėjo M. Tyla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.