Už viršytą greitį dirigentui M. Pitrėnui teismas atėmė vairuotojo pažymėjimą

Vilniaus miesto apylinkės teismas

Teismas nutarė, M. Pitrėną pripažinti kaltu ir skyrė 1250 litų nuobaudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu dvejiems mėnesiams.<br>R. Danisevičius
Teismas nutarė, M. Pitrėną pripažinti kaltu ir skyrė 1250 litų nuobaudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu dvejiems mėnesiams.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-06-27 17:31, atnaujinta 2018-03-05 03:39

Bylos duomenimis, M.Pitrėnas gegužės 12 dieną Vilniaus rajone, vairuodamas automobilį, viršijo leistiną 50 kilometrų per valandą - važiavo 105 kilometrų per valandą greičiu. Be to, išvažiavęs į priešpriešinę eismo juostą, kirto ištisinę ženklinimo liniją.

Administracinėn atsakomybėn traukiamas vairuotojas į teismo posėdį neatvyko ir pateikė prašymą nagrinėti bylą jam nedalyvaujat.

Teismas, skirdamas administracinę nuobaudą, atsižvelgė į atsakomybę lengvinančią aplinkybę - 38 metų M.Pitrėnas dėl padarytų pažeidimų kaltę pripažino ir gailėjosi - tai matyti iš paaiškinimo, duoto surašant administracinio teisės pažeidimo protokolą ir iš teismui pateikto prašymo.

Pasak teismo atstovės spaudai pranešimo, atsakomybę sunkinančia aplinkybe pripažintai, kad pakartotinai per metus padarytas tokios pačios rūšies teisės pažeidimas, už kurį M.Pitrėnui buvo paskirta administracinė nuobauda. Teismas atsižvelgė ir į padarytų pažeidimų pobūdį – M. Pitrėnas, viršydamas greitį, važiavo gyvenvietėje, taip sukeldamas didelį pavojų visuomenės ir eismo saugumui.

Nutarimas per 20 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.