Suderinti drabužiai žinomoms poroms - lyg meilės ženklas

Kartu gyvenančios kai kurios poros taip supanašėja, kad ima ne tik vienodai mąstyti, bet ir rengtis. Kartais tam pakanka vos pusmečio, kaip krepšininkui Jonui Valančiūnui (21 m.) ir jo sužadėtinei Eglei Ačaitei (24 m.). Trumpų atostogų pora išvyko iš tolo šviesdama raudonai.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Jul 10, 2013, 6:03 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:00 AM

Eglė oro uoste pasirodė pasipuošusi ryškia raudona suknute, liemenį persijuosusi plačiu rusvu diržu. Prie šio aksesuaro mergina priderino aukštakulnius ir „Louis Vuitton” didelę rankinę.

Jonas atostogauti išsiruošė apsirengęs kiek kukliau. Skrydžiui į šiltuosius kraštus sportininkas pasirinko ryškiai raudonus marškinėlius, mėlynus šortus ir paplūdimio šlepetes.

Eglės ranką puošė brangakmeniais puoštas sužadėtuvių žiedas. Jį mylimajai Jonas įteikė po beveik pusmečio draugystės.

E.Ačaitė jau kurį laiką gyvena tarp Toronto, kur žaidžia J.Valančiūnas, ir Lietuvos.

Teisės ir valdymo bakalauro studijas Mykolo Romerio universitete baigusi mergina, kad būtų arčiau mylimojo, metė darbą.

Ji dirbo Seime parlamentaro padėjėja.

Kartą viename bendrų draugų vakarėlyje susipažinusi pora artimai bendrauti pradėjo tik šiais metais, nors vienas kitą pažinojo kur kas anksčiau.

Vienodų spalvų – ir detalės

Jonas ir Eglė – ne vienintelė pora, mėgstanti rengtis panašiai. Viešumoje suderinę drabužių spalvas ne kartą yra pasirodę ir kiti garsūs žmonės.

Drabužius tarpusavyje dažnai derina ir pašalinto prezidento dukra Inga Paksaitė-Stumbrienė su vyru Aivaru. Kartkartėmis vyrai ryši tokios pat spalvos kaip jų damų suknios kaklaraiščius arba ponios prie vyrų aprangos priderina rankinę, batelius.

Psichologas, socialinių mokslų daktaras Tomas Lagūnavičius: „Tai - priklausomybės ženklas“

„Nuo senų laikų drabužiai buvo socialinės padėties, turimo statuso atspindys. Tai puikiai atspindi vestuvių apranga – vienas prie kito prisiderinę, tapę panašūs, vyras ir moteris įgauna naują statusą.

Drabužius susiderinusi pora yra ne du atskiri individai, o kuria savo „mes” statusą. „Mes” sukurti daug lengviau, kai vaikinas ir mergina tampa panašūs, o bene lengviausia tai padaryti vienodų spalvų drabužiais. Pora valgo panašius patiekalus, panašiai leidžia laisvalaikį.

Dar vienas aspektas – priklausomybė. Vienodi drabužiai parodo, kad vyras ir moteris priklauso vienas kitam, tai tarsi ženklas kitiems: „Nelįskite, tai mano moteris (arba vyras).”

Į kitą socialinį sluoksnį patekusios moterys dažnai perrengia vyrą ir išveda jį visiems parodyti. Tuomet atsiranda ir pristatomieji išėjimai kartu – partnerio pristatymas visuomenei.

Kodėl vyrai leidžiasi perrengiami? Mes, stipriosios lyties atstovai, visada ilgimės mamos: kad ji aprengtų, pavalgydintų. Mama visada stengiasi. O kai atsiranda mylimoji, mamos vaidmenį ir įtaką perima ji.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.