Trečios buvusio Kauno mero E. Tamašausko vestuvės - žydų sinagogoje

Jaunavedžiai itin slapstėsi nuo fotografų ir žurnalistų, su jais nebendravo. Jaunoji prabangiu „Mercedes“ markės automobiliu į sinagogą buvo atvežta likus maždaug pusantros valandos iki ceremonijos. Jaunikis tuo pačiu automobiliu buvo atvežtas daugiau nei po pusvalandžio.

Kauno choralinėje sinagogoje šeštadienio popietę vedė buvęs Kauno meras ir praėjusios kadencijos Seimo narys Erikas Tamašauskas.<br>P. Mantautas
Kauno choralinėje sinagogoje šeštadienio popietę vedė buvęs Kauno meras ir praėjusios kadencijos Seimo narys Erikas Tamašauskas.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jul 13, 2013, 4:59 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:03 AM

Jaunavedžiai itin slapstėsi nuo fotografų ir žurnalistų, su jais nebendravo. Jaunoji prabangiu „Mercedes“ markės automobiliu į sinagogą buvo atvežta likus maždaug pusantros valandos iki ceremonijos. Jaunikis tuo pačiu automobiliu buvo atvežtas daugiau nei po pusvalandžio.

Žydų šventovėje, kurios lauko duris tvirtai saugojo apsauga, vyko civilinė poros santuoka. Jaunavedžius sutuokė Kauno ceremonmeistras Kęstutis Ignatavičius. Liudininkais jaunieji pasirinko politiką Mindaugą Bastį su žmona Renata.

Visi sinagogoje buvusiems vyrams ant galvų buvo uždėtos jarmulkos — plonos žydiškos kepuraitės, kurias visi žydai privalo dėvėti kaip pripažinimą, esant žemiau Dievo arba kaip priminimą, kad Dievas yra aukščiau visko.

Į sinagogą stebėti iškilmingos ceremonijos susirinko poros artimieji, politikai, verslininkai. Tapę vyru ir žmona Tamašauskai svečiams tiesiog sinagogoje pasiūlė šampano ir vieno kąsnio sumuštinių. Susirinkusiems skambėjo fortepijono muzika.

Jaunavedžiai maldos namuose užtruko maždaug valandą. Išėję iš sinagogos jie įsėdo į prie pat durų privažiavusį tą patį „Mercedes“ markės automobilį, kuriuo atvyko.

Žurnalistų pasveikintas ir mėgintas prakalbinti E. Tamašauskas atkirto trumpai: „Aš jūsų nekviečiau“. Poros svečiai pasakojo, jog itin neįprastoje vietoje — sinagogoje poros vestuvės vyko todėl, kad jie čia susipažino pernai vykusio koncerto metu. Be to, E. Tamašauskas ne vienerius metus artimai bendrauja su žydų bendruomene.

Iš žydų maldos namų jaunieji išvyko fotografuotis, o jų svečiai turėjo galimybę apžiūrėti sinagogą, susipažinti su Kauno žydų istorija.

Vestuvių pokylis vakare vyks Kauno rajone, Lapėse, esančiame golfo klube „Elnias“.

Liberalų sąjūdžio narys E. Tamašauskas žiniasklaidos ir net artimų bičiulių dėmesio vengė ir prieš penkerius metus, kai vedė antrąkart.

Tuomet E. Tamašauskas sumainė žiedus su verslininke Vida Sakaliene.

Apie tai, kad politikas žada vesti išrinktąją, prieš vestuves nežinojo net gana artimų žmonių ratas.

Tąkart tuoktuvių ceremonija vyko Rotušės didžiojoje salėje, jungtuvėms taip pat vadovavo miesto ceremonmeistras K. Ignatavičius.

Jaunųjų prašymu, jungtuvių ceremonijos metu salėje nebuvo nė vieno pašalinio asmens, nė vieno fotografo. Sutuoktinius atvyko pasveikinti tik meras Andrius Kupčinskas ir tuometinis jo pavaduotojas Rimantas Mikaitis.

Paklaustas, kodėl niekas iš draugų nežinojo apie jo jungtuves, E. Tamašauskas sakė, kad jis tyčia niekam apie tai nepasakojo. „Norėjome, kad viskas vyktų tyliai, be jokios reklamos“, — tuomet sakė politikas.

Tačiau E. Tamašausko santuoka ilgai netruko. Kalbama, jog su antrąja žmona vyras išgyveno maždaug dvejus metus. Ilgiausiai truko politiko pirmoji santuoka. Su žmona Gražina, kurią prieš septynerius metus pasiglemžė sunki liga, E. Tamašauskas išgyveno trisdešimt metų.

Erikas ir Gražina buvo tapę lyg dvyniai. Jie gimė tą pačią dieną — rugpjūčio 31—ąją.

Žmonos netektis tuomet labai paveikė našlį, jis ilgą laiką vengė rodytis viešuose renginiuose, mažai bendravo su aplinkiniais.

„Niekuomet neįsivaizdavau, jog vienatvė gali taip stipriai slėgti. Likęs vienas, pajutau, kad nuolatinis lėkimas, darbas ir politinė kova nebeturi prasmės“, — po žmonos mirties liūdnai kalbėjo E. Tamašauskas.

Vyras turi sūnų Daną ir dukterį Eriką iš pirmos santuokos. Trečioji E.  Tamašausko žmona Indrė, dirbanti reklamos ir pramogų srityje, turi sūnų  iš pirmos santuokos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.