M. Petruškevičius pasibaisėjo premjero A. Butkevičiaus per trumpomis kojinėmis

Moterys nori, kad vyrai pildytų jų svajones. Bet jos trokšta paprastų dalykų – gerų manierų, galantiško elgesio ir dosnumo.

„Atkreipiau dėmesį į mūsų premjero Algirdo Butkevičiaus ir dirigento Donato Katkaus aprangą: ponai, jūs mūvite per trumpas kojines! Tokius postus užimantiems žmonėms nederėtų rodyti iš po kelnių kyšančių plikų kojų“, - mano stilistas.
„Atkreipiau dėmesį į mūsų premjero Algirdo Butkevičiaus ir dirigento Donato Katkaus aprangą: ponai, jūs mūvite per trumpas kojines! Tokius postus užimantiems žmonėms nederėtų rodyti iš po kelnių kyšančių plikų kojų“, - mano stilistas.
Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Petruškevičius

Jul 23, 2013, 12:57 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 7:45 PM

Vyrai turėtų patys tapti savo draugių ar žmonų svajone – ir elgtis, ir atrodyti taip, kad būtų verti elegantiškų lietuvių moterų.

Ne viena mano bičiulė yra pasakojusi, kad nusivesti vyrą į drabužių parduotuvę dažnai būna neįmanoma misija, šeimose net kyla skandalų! Mat kai kurie mano, kad apsipirkti – nevyriška. O aš manau, kad nevyriška būti apsileidusiam, sustabarėjusiam, keiktis ir spjaudyti ant šaligatvio.

Kodėl kai kurie vyrai, turintys daug pinigų ir gyvenantys prabangiai, mano galintys elgtis kaip mužikai, net įžeidinėti moteris? Tikroji prabanga nesižemina, todėl ji skirta ne visiems.

Lietuvoje dar nemažai vyrų nenori matyti toliau savo nosies. Jie kritikuoja procesus, kurie jau seniai vyksta pasaulyje, netoleruoja kitokių ir kitaip mąstančių. Tokiems patarčiau pradėti keistis nuo savęs.

Lietuvoje netrūksta ir beskonybės, nevalyvumo. Ką apie vyrą sako neskustos pažastys ar netvarkinga barzda? Jau nekalbu apie nešvarias kojines!

Mitas, kad vyrui užtenka storos piniginės ir jis gali atrodyti bet kaip, jau seniai nuplautas skalbiamuoju muilu. Ne veltui gatvėse daugėja gerus automobilius vairuojančių džentelmenų, kurie dar ir puikiai atrodo.

Pinigai – dar ne viskas, už juos nenusipirksi skonio. Nauja valiuta, skirianti asmenybę nuo masių, būtent ir yra išskirtinis skonis.

Ne veltui šiuolaikinė moteris nori, kad šalia jos būtų elegantiškas vyras. Tačiau jis neturi užgožti savo moters. Moteris stengiasi ir puošiasi, o vyras neturi pykti, kad jo žmona ar draugė ilgai ruošiasi renginiui. Jis turėtų su- prasti, kad jo ponia ar panelė vakarėlyje išryškins būtent jo, vyro, grožį.

Vienas garsiausių praeities politikos veikėjų, Nobelio premijos laureatas britas Winstonas Churchillis yra sakęs, kad žmogaus skonį išduoda manieros. Būtent nuo jų ir reikėtų pradėti keistis. Nors turbūt netrūksta manančių, kad būti manieringam – nevyriška.

Kaip išsiugdyti geras manieras? Svarbu ir auklėjimas, ir aplinka, kurioje sukiesi. Manęs vaikystėje irgi specialiai nemokė, šeimoje gavau paprastas mandagaus, kultūringo elgesio pamokas.

Kam viso to reikia? Moterims. Lietuvės tokios gražios ir tampa vis stilingesnės. Joms nesinori eiti į viešumą su vyru, kuris didžiuojasi Turkijos kurorte pirktu pigiu laikrodžiu, nesi-skiria su sporto salėje nutrintais sportbačiais ir savo damą sodina į purviną automobilį.

Būtent dėl to kai kurios moterys dairosi į užsieniečius. Pažiūrėkite, kaip atrodo prancūzai, italai, graikai! Jie pasitempę, stilingi, tvarkingi. Jie puikūs pašnekovai, moka išklausyti ir rodo moteriai išskirtinį dėmesį.

Šių laikų vyro įvaizdis – modernus, dvelkiantis elegancija, bet nepamirštantis ir laisvalaikio. Klasika puikiai dera su laisvu stiliumi, svarbiausia – neperspausti.

Vyro spintoje turėtų būti bent vienas tradicinis elegantiškas itališkas kostiumas. Kai kuriems kostiumas ir kaklaraištis kelia alergiją, tačiau moterims tai vis dar patinka.

Elegantiškam vyrui pakanka baltos ir juodos spalvų. Jam net nereikia papildomų aksesuarų. Akinamas marškinių baltumas, tvarkinga barzda, geri kvepalai – tai šiuolaikinio, savimi pasitikinčio vyro palydovai.

Vyras visada gali rinktis klasiką. Pavyzdžiui, dizainerio Ralpho Laureno kūriniai – puikiai pasiūti, gausybės atspalvių, tinka įvairios figūros ir tipažo vyrams. Suklysti beveik neįmanoma!

Kokių stiliaus klaidų kartais daro vyrai? Manau, nuo pernelyg didelės spalvų įvairovės vyras tampa saldus. Neskoningai atrodo ir per daug piešinių, raštų, audinių.

Šiandien madinga mūvėti šiek tiek patrumpintas kelnes, tačiau versle besisukančiam vyrui siūlau rinktis siekiančias bato kulną.

Nevalia prie basučių mūvėti kojinių. Toks stilius – praeities reliktas.

Atkreipiau dėmesį į mūsų premjero Algirdo Butkevičiaus ir dirigento Donato Katkaus aprangą: ponai, jūs mūvite per trumpas kojines!

Tokius postus užimantiems žmonėms nederėtų rodyti iš po kelnių kyšančių plikų kojų. Juk šie vyrai gali sau leisti įsigyti ilgesnes šilkines kojines, kurios tinka prie gero kostiumo.

Pažiūrėkite, kokia visada iki smulkmenų apgalvota buvusio Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy apranga. Iš jo galėtų pasimokyti Lietuvos politikai, mėgstantys iš tolo šviečiančius ir ne tik bulius erzinančius raudonus kaklaraiščius.

Puikiai drabužius derina ir Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Barackas Obama. Turbūt tai ne jo paties, o patarėjų nuopelnas, tačiau tai nesumenkina šio politiko įvaizdžio.

Mūsų šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės įvaizdis irgi atitinka jos užimamą postą, taip pat griežtą, tvirtą nuomonę.

Puikus pavyzdys, kaip turi atrodyti valdžios vyras ir jų ponios, yra kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus ir jo žmona Alma. Tai tikra ledi. Šios nuostabios moters manieros puikios, o skonis – išlavintas.

Gerai atrodo ir Vilniaus meras Artūras Zuokas. Pagyrimų nusipelno ir premjero žmona Janina Butkevičienė – ji turi puikų skonį, viešumoje šalia vyro visada atrodo elegantiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.