A. Kaušpėdas išleidžia knygą apie „Antį”

„Anties” gerbėjai šį mėnesį sulauks puikios dovanos – knygos „Antiška”, kurią parašė grupės lyderis Algirdas Kaušpėdas. „Lengvai skaitoma, naujo žanro”, – taip savo kūrinį apibūdino dainininkas.

A.Kaušpėdas: „Turime didelius „Anties” archyvus. Knygos rašymas buvo gera priežastis juos susitvarkyti. Šiaip sėsti ir tvarkytis juk yra nuobodu.”
A.Kaušpėdas: „Turime didelius „Anties” archyvus. Knygos rašymas buvo gera priežastis juos susitvarkyti. Šiaip sėsti ir tvarkytis juk yra nuobodu.”
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 3, 2013, 5:55 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:27 AM

Prieš metus A.Kaušpėdas apsisprendė, kad reikia apibendrinti nueitą „Anties” kelią knyga, tačiau nutarė rinktis ne tradicinės autobiografijos, o kitokią formą.

„Pagrindas yra poezija. Tekstai, kuriuos „Antis” dainuoja visus šiuos trisdešimt metų, nuo pirmųjų kūrinių iki mūsų naujosios programos „Baisiai džiugu”. Iš viso – per 80 eilėraščių.

Šalia jų – komentarai, dainų istorijos, motyvacijos, įžvalgos. Taip pat – šiek tiek mano filosofijos, paaiškinimų, kodėl vienaip ar kitaip matau pasaulį.

Be to, bus per keturis šimtus nuotraukų. Todėl kartu tai lyg gražus fotografijų albumas”, – apie knygą, kuri oficialiai bus pristatyta po savaitės, aiškino A.Kaušpėdas. Knygos ištraukas jau gali įvertinti portalo lrytas.lt skaitytojai.

„Kad ir kaip žiūrėsi, „Antis” yra lietuviškos neformaliosios kultūros reiškinys. Kai knyga pasirodys, ir jaunoji karta galės mus geriau įvertinti.

Kita vertus, turime didelius archyvus. Knyga buvo gera priežastis juos susitvarkyti. Tam reikia stimulo – tiesiog šiaip prisėsti ir tvarkytis juk yra nuobodu”, – juokėsi A.Kaušpėdas.

Jis sakė, kad knygos pavadinimas yra simboliškas. „Antiška” – tai būsena, laikysena, net gyvenimo būdas.

Didžiąją dalį knygos A.Kaušpėdas parašė Egipte. „Žmona deginosi, o aš sėdėjau ir rašiau. Pro langą mačiau palmes, Raudonąją jūrą – labai patiko tokioje aplinkoje kurti”, – pasakojo „Anties” lyderis.

Šiuo metu vasaros muzikos festivaliuose „Antis” pristato naują programą „Baisiai džiugu”, kurios skambesį kūrė kartu su grupės „Skamp” nariu Viktoru Diawara.

Spalio pabaigoje bus išleistas ir šių dainų albumas.

Prieš porą metų A.Kaušpėdas yra sakęs, kad kitas „Anties” albumas bus paskutinis, nes jo nepalieka jausmas, kad grupė „kažkam trukdo”.

„Ne, tai buvo tik nuotaikos reikalas. Taip pasakiau? Dabar nebesakau, nereikia to sureikšminti. Kaip Dievas duos, taip ir bus, mes dar nusiteikę pagroti”, – sakė Lietuvos roko veteranas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.