Skandalingos jaunystės purslai – ant vestuvinės O.Pikul suknelės

„Jaunystė – kvailystė. Mokomės iš savo klaidų. Visi turime juodų puslapių, į kuriuos įtraukiame įvairius savo neapgalvotus poelgius“,– taip į internete platinamą vaizdo įrašą, kuriame pusnuogė šviesiaplaukė striptizo šokėja pasakoja savo istoriją, reagavo viena garsiausių Lietuvos nuotakų Oksana Pikul-Jasaitienė, ką tik grįžusi iš povestuvinės kelionės, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2013, 2:33 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:37 AM

Skandalas prasidėjo jau O.Pikul ir krepšininko Simo Jasaičio vestuvių dieną, kai internete pradėtas platinti archyvinis vaizdo įrašas su kelnaites nusimovusia striptizo šokėja, pasakojančia savo liūdną istoriją ir atviraujančia apie slapčiausias svajones.

Viena tokių svajonių – vienai dienai tapti vyru ir suprasti, ką vyrai jaučia būdami su savo meilužėmis.

Interneto vartotojai iš karto pradėjo spėlioti, kad įraše nufilmuota viena žinomiausių Lietuvos dainininkių O.Pikul-Jasaitienė.

„Noriu, kad žiūrėtum į kamerą“, – liepia vyriškas balsas už kadro ant sofos atsisėdusiai merginai.

Ji vilki tik palaidinę, o intymią vietą pridengusi rankose laikomu sijonu. Taip prasideda daug diskusijų sukėlęs vaizdo įrašas.

Striptizo šokėja papasakojo, kad šokti erotinius šokius pradėjo būdama 16 metų. Šią profesiją pasirinkusi dėl pinigų – šviesiaplaukė norėjo padėti motinai, kuri viena aprūpindavo šeimą.

Jos motina žinojusi apie pasirinktą dukters kelią ir tam neprieštaravusi.

Kai su šokėja kalbantis vyras paklausė, kaip klostosi reikalai mokykloje, mergina tik skėstelėjo rankomis: „Nieko.“ Ji prisipažino, kad negerai jaučiasi metusi mokslus, tačiau kol kas nemato kitos išeities.

Vėliau interviu pakrypo visai kita linkme. Su šokėja kalbantis vyras paklausė: „Galbūt turi kokią nors svajonę?“

– Taip, turiu vieną norą – vienai dienai norėčiau tapti vyru.

– Kodėl?

– Aš tiesiog noriu sužinoti, ką tai reiškia. Apie vyrus noriu žinoti viską.

– Ką darytum tapusi vyru?

– Pabandyčiau susirasti daug meilužių.

– Kaip manai, kodėl vyrai trokšta seksualių merginų?

– Nežinau, todėl ir noriu pabūti vyro kailyje.

– Nori sužinoti, ką reiškia turėti penį?

– Taip, – nusikvatojusi interviu užbaigė jaunutė striptizo šokėja.

Paskelbus portale lrytas.lt šio įrašo šifruotę, iš karto pasipylė komentarai, kurių autoriai teigė atpažinę vaizdo juostoje nufilmuotą striptizo šokėją.

„Panaši į Pikul“, „Čia yra Pikul 18 metų“, – rašė skaitytojai. Net buvo spėliojama, ar juostoje nufilmuota mergina nėra kokių iškrypėlių auka, jei nori pakeisti lytį. Kaip jai tai pavyktų nuslėpti nuo motinos.

Skaitytojai prisiminė, kad jos nuogos nuotraukos jau anksčiau buvo išplatintos, o dabar – ir vaizdajuostė.

Kai O.Pikul grįžo iš medaus mėnesio Maldyvuose, socialiniame tinkle „Facebook“ Oksanos Pikul puslapyje buvo paskelbtas įrašas:

„Jaunystė – kvailystė. Mokomės iš savo klaidų. Visi turime juodų puslapių, į kuriuos įtraukiame įvairius savo neapgalvotus poelgius.

Tačiau kapstymasis kitiems po svetimus skalbinius ir bandymas pažeminti tik įrodo kito žmogaus nevisavertiškumą ar bandymą komerciškai pasididinti reitingus, pažeminti asmenį.

Labai džiaugiuosi, kad turiu nuostabų vyrą, šeimą ir draugus, kurie visada šalia ir palaiko, tad galiu drąsiai teigti: aš esu pati laimingiausia. Linkėjimai.“

Šie žodžiai sukėlė audringą gerbėjų reakciją:

„Ne visos paauglystėje šokome striptizą, ne visos rūkėme ir gėrėme parkuose su treninguotais vaikėzais... Nebūtinai dėl to, kad nebuvome kaip Oksana – buvome geresnės.“

„Neimk į širdį. Na, įmetė vaizdajuostę, pabandė įgelti, ir kas iš to – pasaulis nesugriuvo. Daugybė merginų, ypač jaunos, atvažiuoja čia į Kaliforniją ar Havajus vasarą, tai dar ne tokių dalykų padaro – na, ir kas?“

„Oksana šaunuolė! Smerkia tie, kurie šventuoliai. Geriau gailėtis dėl to, ką padarei, nei paskui šešiasdešimties galvoti, kad gyvenime nieko nepadarei.“

Suprastos klaidos brandina žmogaus asmenybę

– Ar verta bijoti, kad bus paviešintos jaunystės klaidos? – paklausėme psichologės Živilės Auglytės.

– Paviešinta žmogaus istorija, kuria jis nesididžiuoja, jau savaime yra nemalonus įvykis. Vis dėlto emocinę reakciją į viešinimą lemia paties žmogaus santykis su konkrečiu įvykiu. Pavyzdžiui, paviešinimas mažiau gąsdina, jei tą įvykį žmogus pripažino kaip netinkamą, tai padėjo jam augti, rasti didesnių vertybių.

Bet klaidos klaidoms nelygu ir už kai kurias tenka mokėti socialinę kainą – prarastu pasitikėjimu, santykiais. Tokios pasekmės dažnai gąsdina.

– Kodėl jauni žmonės lengviau pamina visuomenės normas nei vyresni? Bręstantis žmogus turbūt neišvengia ir seksualinių ribų peržengimo.

– Maištas prieš visuomenės normas yra natūrali žmogaus brendimo dalis. Tokiu būdu paauglys ieško savo paties normų, tiesų, ribų.

Be to, jauni žmonės painioja intymius santykius su emociniu artumu. Tai gali sukelti nemalonių emocinių pasekmių. O seksualinės fantazijos yra normalu.

– Ar verta dėl jaunystės klaidų graužtis?

– Savigrauža sekina ir nieko gero asmenybei neduoda. Klaidų etiketė nelieka visam gyvenimui, jas pripažinusi asmenybė auga. Verčiau blaiviai įvertinti savo brandumą, sąmoningumą, kitas aplinkybes, kuriomis jos padarytos. Ir palyginti, ar toks pats esu dabar?

Klaidos mums padeda bręsti, kai jas pripažįstame, suprantame motyvus, kodėl tada taip pasielgėme. Ir sąmoningai renkamės gyvenimą tvarkyti kitokiais būdais. Kiekvienas žmogus turi istorijų, kuriomis nenorėtų girtis. Bet tikrai ne gėda pasidalyti, kaip įveikdami trūkumus sugebėjome tapti doresni.

– Kaip geriausia reaguoti į paviešintas jaunystės klaidas?

– Svarbiausia prisiminti, kad kiekvienas žmogus gyvenime padarė klaidų ir vienas įvykis neatskleidžia visos tiesos apie žmogų, o juo labiau apie dabartinį gyvenimą.

Turbūt geriausia, ką žmogus gali padaryti, – savo dabartiniu gyvenimu ir poelgiais liudyti, kad jis klaidų atsižadėjo.

– Kada pasaulis tapo pakantesnis seksualinio turinio klaidoms?

– Laisviau ir atviriau apie lytinį potraukį kalbama nuo Sigmundo Freudo laikų. Praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio seksualinė revoliucija taip pat išlaisvino lytiškumo temas.

Intymus gyvenimas nedemonizuojamas, o jau priimamas kaip neišvengiama žmogaus patirtis. Ir tokios klaidos nebelaikomos fatališkomis kaip anksčiau.

Neslepia savo nuodėmių

Kas galėjo pamanyti, kad prieš išgarsėdama Holivudo aktorė Renee Zellweger dirbo striptizo klube? Tiesa, ji ne vienintelė įžymybė, kadaise pragyvenimui uždirbdavusi nusimesdama rūbus.

Anksčiau ir Catherine Zeta-Jones šoko striptizą. Per vieną interviu ji prisipažino, kad tokiu būdu uždirbtus pinigus ji išleido nosies koregavimo operacijai. Iškart po to ji metė striptizo šokėjos darbą ir dėmesį sutelkė į aktorystę.

Štai Dita von Teese, burleskos šokėja ir modelis, striptizo klube pradėjo dirbti vos sulaukusi pilnametystės. Tada kitų moterų pasirodymai jai atrodė tokie nuobodūs, kad ji nusprendė pakeisti striptizo šokėjos įvaizdį – Dita šokdavo mūvėdama ilgas pirštines ir erotiškas kojinaites.

Anna Nicole Smith – striptizo šokėja, padariusi milžinišką karjerą. Nuo 17 metų kūdikį sūpavusi šokėja išgarsėjo ne talentu, o išvaizda. Lemtingas jos karjeros žingsnis – fotosesija žurnalui „Playboy“. Iškart po to Anna metė striptizo šokėjos darbą.

Prie striptizą šokusių įžymybių sąrašo galima pridėti ir skandalingąją Courtney Love, kuri anksčiau šoko striptizo klube Los Andžele.

Ekscentriškoji Lady Gaga jaunystėje taip pat šoko erotinius šokius. Netgi tada ji buvo viena didžiausių žvaigždžių – dėmesiui patraukti ji naudojo butaforiją ir keistus antikinius daiktus.

„Būdama 18 metų dirbau striptizo klube. Mano pasirodymai buvo laukiniai. Vilkėdavau juodus odinius drabužius ir šokdavau pagal „Black Sabbath“, „Guns N’ Roses“ ir „Faith No More“ muziką. Labai rokenroliška. Man nepatinka apie tai kalbėti, bet tada vartojau narkotikus, labai stiprius narkotikus. Aš nenoriu įkvėpti kitų žmonių elgtis taip pat, tačiau per visa tai atradau asmeninę laisvę“, – per vieną interviu kalbėjo Lady Gaga.

Aplink stulpą sukiojosi ir Carmen Electra. Ji striptizą šoko iki 1991-ųjų. Carmen Electra šį darbą metė gavusi vaidmenį seriale „Gelbėtojai“ (anglų k. „Baywatch“).

Dar viena garsenybė, šokusi striptizą, – reperė Eve. Ji prisipažino, kad avėdama batelius su 15 cm pakulne šokdavo striptizo klube. Savo praeities ji visai nesigėdija ir netgi tikina, kad tai jai padėjo: „Aš to nesigailiu – man buvo 18 metų ir aš buvau sutrikusi mėgindama išspręsti asmenines problemas. Šokau maždaug mėnesį. Dabar džiaugiuosi, kad tai dariau. Tai man padėjo atrasti save, surimtėti.“

Prieš išgarsėdami erotinius šokius šoko ir vyrai. Štai Holivudo gražuolis Bradas Pittas visai nesigėdija, kad studijuodamas jis buvo striptizo šokėjų grupės „Dancing Bares“ narys.

Aktorius Channingas Tatumas, pasislėpęs už Chano Crawfordo slapyvardžio, moterų kraują kaitindavo Floridoje. Aštuoniolikmečiui už vieną naktį darbdaviai mokėdavo po 50 JAV dolerių.

Lietuvė – italų premjero numylėtinė

Italijoje 2011 metais itin dažnai buvo minimas tuomet 25 metų Rasos Kulytės vardas.

Išvaizdi 172 cm ūgio palangiškė atsidūrė tuomečio Italijos ministro pirmininko 74 metų S.Berlusconi sekso skandalo sūkuryje. Į prokurorų akiratį patekusiam milijardieriui politikui iškelta byla dėl prostitucijos skatinimo ir nepilnamečių tvirkinimo.

Lietuvos vardas šiame Italiją drebinusiame skandale nuskambėjo, kai dienraščio „La Repubblica“ žurnalistai įvardijo mėlynakę gražuolę R.Kulytę, Palangos pedagogės ir inžinieriaus dukterį. Ilgakojė šviesiaplaukė lietuvaitė yra minima tarp iš Maroko, Italijos, Rusijos, Rumunijos, Vokietijos, Bulgarijos ir Brazilijos kilusių moterų.

Su jomis Romos ir Milano rezidencijose mėgo smagintis Italijos premjeras. Milijardierius merginoms dažniausiai atsilygindavo vokeliu, kuriame būdavo storas kupiūrų pluoštas – joms buvo mokama po 5000 eurų (apie 17 250 litų).

Žurnalistai išsiaiškino: paslaptingoji blondinė S.Berlusconi hareme buvo vadinama Giada. Italų leidinys „L’Espresso“ paskelbė, kad ši gražuolė – iš Lietuvos. Tačiau tikrąjį jos vardą iškapstė „La Repubblica“ sekliai. Tai 2007 metų grožio konkurso „Mis Europos Sąjunga“ trečiosios vietos laimėtoja R.Kulytė.

„La Repubblica“ žurnalistų surinkta informacija rodo, kad Giada buvo viena mylimiausių „papi“ (išvertus iš italų k. – „tėtušio“ – taip palydovės vadino šalies premjerą) linksmintojų.

Tyrimo autoriai paskelbė, kad Italijoje fotomodeliu dirbusią lietuvę išgarsino du skandalai. Palangiškė minima ne tik tarp premjero rezidencijoje Romoje šokusių gražuolių. R.Kulytę gerai įsidėmėjo ir Italijos valstybinės televizijos RAI vadovai, piktinęsi jos įgeidžiais.

2010 metų vasarą lietuvė gavo darbą populiarioje „RAI Due“ kanalo laidoje „Aštuntosios valandos loto“. Televizijos debiutantė už trumpą vaidmenį užsiprašė net 1500 eurų (apie 5175 litus) honoraro, arba net 18 000 eurų (apie 62 100 litų) per mėnesį. Itališkai nekalbančios lietuvės reikalavimai RAI Finansų skyriui buvo nepriimtini, tada R.Kulytė sutiko dirbti už mažesnį – 1200 eurų (4140 litų) honorarą per mėnesį.

Triskart per savaitę vykusioje laidoje R.Kulytei tekdavo epizodinis Fortūnos deivės vaidmuo – jai reikėdavo ištraukti vieną loto numerį. Tai trukdavo kelias minutes, per kurias nereikėdavo ištarti nė žodžio. Beje, R.Kulytė anksčiau Lietuvos žurnalistams yra pasakojusi, kad verčiasi kukliai, nes už visą dieną trunkančią fotosesiją gauna tik 200 eurų (690 litų) atlygį.

Gražuolė tikino, kad ateitį sieja ne su modelio, o su aktorės karjera.

Paklausta, ar nesulaukia nepadorių pasiūlymų, palangiškė nedvejojo: „Aišku, kad taip. Kiekviena sulaukia. Juk kilti modelio karjeros laiptais „per lovą“ galima greičiau. Esu sulaukusi siūlymo pasididinti krūtis – būčiau reklamavusi apatinį trikotažą. Bet nesutikau.“

Šiaulietę susekė žurnalistai

Lietuvos vardas 2009 metais nuskambėjo pasaulyje, kai publikaciją apie karališkuosiuose Bakingamo rūmuose apsigyvenusią lietuvę prostitutę paskelbė britų bulvarinis dienraštis „News of the World“.

Skandale buvo minima šiaulietė tuomet 21 metų Viktorija Voronova ir jos draugas Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II vairuotojas 38 metų Brianas Sirjusinghas. Tyrimo autoriai tvirtino, kad prasmukti į rūmus jiems padėjo atlygį gavusi vairuotojo meilužė.

Lietuvę sumedžiojo internete jos skelbimą radęs ir turtingu britu Perry apsimetęs žurnalistas, į kurio spąstus anksčiau yra patekusi ne viena įžymybė. Publikacija apie netvarką karalienės rezidencijoje sudrebino visą šalį, nes paaiškėjo, kad už pinigus galima ramiai pasivaikščioti po karališkąjį garažą, kuriame laikomos karalienės karietos ir automobiliai. Turtuoliais iš Rytų apsimetę žurnalistai sumokėjo 1000 svarų sterlingų (per 4000 litų) karalienės vairuotojui, kad jis surengtų nelegalią ekskursiją po karališkąjį garažą.

Šiauliuose prestižinę J.Janonio gimnaziją baigusi V.Voronova buvo įstojusi į Vilniaus universitetą, bet 2008-aisiais metė mokslus ir išvyko dirbti į Šiaurės Airiją, kur gyvena jos vyresnioji sesuo.

V.Voronova įsidarbino telefono skambučių centre, bet uždarbis buvo menkas. Pasisvečiavusi Londone pas draugus šiaulietė nusprendė keltis į šį miestą. Londone biuro administratore įsidarbinusios jaunos šiaulietės uždarbis nebuvo didelis – 200 svarų sterlingų (per 800 litų) per savaitę.

„Todėl nuolat ieškojau darbo populiariausiose interneto skelbimų svetainėse“, – savo versiją po kilusio skandalo dėstė V.Voronova.

Būtent per skelbimą internete šiaulietę ir susirado, kaip paaiškėjo, verslininku apsimetęs žurnalistas. Elektroninį laišką parašęs ir turtuolių šeimos atstovu prisistatęs Perry šiaulietei pasiūlė dalyvauti jo draugų rengiamame vakarėlyje.

Viešbučio „Jumeirah Carlton“ restorane pirmą kartą su britu susitikusi šiaulietė netyčia prasitarė, kad gyvena pas Bakingamo rūmuose dirbantį draugą.

Naujasis pažįstamas nustebo: „Kaip netikėta. Tavo bičiulis galėtų uždirbti didelius pinigus, nes mano draugai alpsta nuo visokių įžymybių. Manau, kad už rūmuose padarytą nuotrauką su karalienės vairuotoju jie nedvejodami sumokėtų 1000 svarų sterlingų (per 4000 litų).“

V.Voronova nustebo. Ji manė, kad draugas negali pasiūlyti nieko išskirtinio – karalienės karietas už 8 svarus sterlingų (apie 32 litus) gali apžiūrėti ir kiekvienas turistas.

Pažadėtą 50 svarų sterlingų (per 200 litų) užmokestį už susitikimą prie arbatos puodelio ištiesęs turtuolis merginos paprašė, kad ji įkalbėtų draugą surengti ekskursiją po Bakingamo rūmus. Prieš ekskursiją Perry dar kartą susitiko su V.Voronova, kuri nustebo išgirdusi, jog susitikimas vyks viešbučio kambaryje.

Tačiau britas patikino nenorintis, kad kas nors nugirstų jų pokalbį. Be to, jis negalįs viešai duoti pinigų. Turtuolis įkalbinėjo šiaulietę dalyvauti ekskursijoje, paprašė leisti ją nufotografuoti.

Nufotografavęs ant lovos patogiai įsitaisiusią pašnekovę, vyriškis ištiesė honorarą už sugaištą laiką.

Šį kartą jis buvo gerokai dosnesnis – 200 svarų sterlingų (per 800 litų).

„Lietuvos rytas“ kreipėsi į savaitraštį „News of the World“ ir paklausė, kaip jis vertina V.Voronovos išdėstytą šio skandalo versiją.

Atsakymas buvo vienareikšmiškas: „Panelė Voronova skelbėsi skelbimų svetainės „Craiglist“ erotikos skiltyje. Ji siūlydavo sekso paslaugas už pinigus: už valandą imdama 200, už naktį – 600–700 svarų sterlingų (2400–2800 litų).

Be to, nurodydavo, kurias sekso paslaugas ji gali teikti, o kurių – ne. Jeigu panelė Voronova turi sunkumų atsimindama savo vaidmenį šioje istorijoje, mes mielai paviešinsime jos visų pokalbių su „News of the World“ žurnalistais įrašus. O jie su ja kalbėjo kaip potencialūs klientai.“

Po skandalo šiaulietė svarstė galimybę bylinėtis su britų leidiniu, bet galiausiai nuleido rankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.