E.Daniūtė dukros neverčia autis šokių batelių

Šokių konkursų, kuriuos kelerius metus rengė TV3 ir LNK, ateinantį sezoną nebeišvysime. Abiejuose projektuose teisėjavusi profesionali šokėja Edita Daniūtė (33 m.) sako, kad jai dėl to apmaudu.

„Dirbdama studijoje prieš kameras patiriu naujų emocijų, tobulėju, mokausi, kaip elgtis patekus į sudėtingą situaciją. Man tai įdomu“, — tvirtino E.Daniūtė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Dirbdama studijoje prieš kameras patiriu naujų emocijų, tobulėju, mokausi, kaip elgtis patekus į sudėtingą situaciją. Man tai įdomu“, — tvirtino E.Daniūtė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Aug 13, 2013, 10:45 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:44 PM

Keturis sezonus gyvavęs konkursas „Šok su manimi“ (TV3) ir tris sezonus atlaikęs „Kviečiu šokti“ (LNK) traukiasi iš ekranų. Pastaruoju metu LNK konkurso vertinimo komisijai pirmininkavusi E.Daniūtė sakė, kad mielai būtų dirbusi ir šiemet.

„Laidos kūrėjai šiam projektui įgyvendinti negailėjo lėšų. Kaip žinoma, mažo biudžeto laidos žmones domina kur kas mažiau, nes jos būna prastesnės.

Tikiu, kad kitą sezoną projektas „Kviečiu šokti“ būtų pritraukęs dar didesnę žiūrovų auditoriją nei ankstesniais metais. Vis dėlto tenka pripažinti, kad kai kam šokių konkursai jau spėjo įkyrėti“, — sakė E.Daniūtė.

Kelerius metus TV3 konkurso „Šok su manimi“ vertinimo komisijai priklausiusi moteris praėjusiais metais tapo LNK laidos „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“ komisijos pirmininke.

Profesionali šokėja „TV antenai“ papasakojo apie savo sportinius ir kūrybinius planus bei atostogas.

Sulaukė pasiūlymo iš BTV

Ar nutrūkus šokių konkursams E.Daniūtė dings iš ekrano? Edita prasitarė gavusi pasiūlymą tapti BTV pramoginės pokalbių laidos vedėja. Moteris sakė, kad pasiūlymas intriguoja, tačiau su televizijos vadovais ji rankomis dar nesukirto.

Didžiausia kliūtis — įtemptas E.Daniūtės darbo grafikas. Kartu su šokių partneriu Mirko Gozzoli ji jau netrukus pradės rengtis kitų metų vasarį vyksiančiam pasaulio šokių čempionatui.

„Norėdamas vesti laidą privalai pasirengti psichologiškai, turi mokėti valdyti situaciją. Visus savo darbus stengiuosi atlikti kokybiškai. Būti laidos vedėja nėra paprasta. Tam reikėtų atsakingai ruoštis, o tai atimtų daug laiko“, — sakė profesionali šokėja.

Daugkartinė Lietuvos šokių čempionatų nugalėtoja ir Europos sportinių šokių čempionė „TV antenai“ prisipažino, kad televizijoje jaučiasi tarsi scenoje.

„Dirbdama studijoje prieš kameras patiriu naujų emocijų, tobulėju, mokausi, kaip elgtis patekus į sudėtingą situaciją. Man tai įdomu“, — tvirtino E.Daniūtė.

Gimtadienis — Rusijoje

E.Daniūtė vasaros atostogas leidžia su vyru Mindaugu Vasiliausku ir penkiamete dukra Evita.

Šiemet sportininkė viešėjo Rusijoje ir Japonijoje, kur su šokių partneriu M.Gozzoli atliko parodomąsias programas. Rusijoje Edita atšventė ir savo gimtadienį, kurį surengė jos įkurtų šokių studijų mokiniai.

Lengviau atsipūsti E.Daniūtė galėjo tik Palangoje. Šiame kurorte ji turi įsigijusi butą, todėl kiekvienais metais bent kelias savaites stengiasi ten praleisti.

Vienintelis dalykas, kuris netenkino Editos vasaros sostinėje, — oras. Saulės trūkumas moterį privertė kelis kartus apsilankyti soliariume.

„Džiugu, kad bent nelijo. Važinėjomės dviračiais ir ramiai leidome vakarus“, — pasakojo E.Daniūtė.

Lieknos figūros paslaptis

Žavi ir reikli garbanė skųstis fiziniu krūviu negali. Būtent todėl Edita nesuka galvos dėl papildomų kilogramų. Jos figūra — nepriekaištinga. Vis dėlto tokia ji buvo ne visada.

Būdama dvidešimties E.Daniūtė jautėsi apkūnoka. „Dabar gardžiai prisivalgyti vakarais man nelieka laiko. Daug mankštinuosi, sukuosi it voverė rate.

Be to, mano genai geri. Mama su amžiumi sulieknėjo, aš — taip pat.

Draugė, sykį išvydusi mane daug valgančią, nustebo. Nejaugi man tiek telpa? Sustorėti man neleidžia aktyvus gyvenimo būdas“, — tvirtino Edita.

Dukters šokiai nedomina

E.Daniūtės dukra Evita kol kas nežvilgčioja į kampe stovinčius šokių batelius. Noro suktis ant parketo mergaitė nerodo, o mama sekti savo pėdomis neverčia. Mergaitė lanko plaukimo ir lauko teniso treniruotes.

„Matyti, kad dukra bus aukšta. O didelio ūgio šokėjai sunkiau siekti gerų rezultatų.

Jeigu Evita lankytų šokių pamokas, tikriausiai jaustų psichologinį spaudimą — ji būtų nuolat lyginama su motina.

Lavinsiu ją visose srityse. Bėgant laikui išaiškės, koks užsiėmimas jai mieliausias. Norėčiau, kad Evita išmoktų gerai žaisti lauko tenisą“, — prasitarė E.Daniūtė.

Paklausta, ar negalvoja apie antrą vaiką, moteris teigė artimiausiu metu tokių planų neturinti.

„Nemanau, kad mano pagrindinė užduotis Žemėje yra gimdyti vaikus“, — nusišypsojo Edita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.