A.Petrikytei nepavyko bankrutuoti prieš vestuves

Šią teismo nutartį A.Petrikytė dar gali apskųsti per 7 dienas.

Iš viso A.Petrikytės (kairėje) skoliniai įsipareigojimai siekia apie pusantro milijono litų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Iš viso A.Petrikytės (kairėje) skoliniai įsipareigojimai siekia apie pusantro milijono litų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Aug 14, 2013, 4:03 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:55 PM

Trečiadienį Palangos apylinkės teismas atsisakė A.Petrikytei kelti bankroto bylą ir nutarė atnaujinti skolų išieškojimo procesą, kuris buvo laikinai sustabdytas, kol vyko civilinė byla.

Įvertinęs visus byloje surinktus duomenis teismas mano, kad A.Petrikytė turi būdų atstatyti savo mokumą ir dar gali kreditoriams sugrąžinti skolas.

Šią teismo nutartį A.Petrikytė dar gali apskųsti per 7 dienas.

Pasinaudojusi Fizinių asmenų bankroto įstatymu, A.Petrikytė teismo pati prašė pripažinti ją bankrutavusia ir taip mėgino išvengti skolų išieškojimo. Teismui ji teigė, kad dėl šalį ištikusio ekonominio sunkmečio sumažėjo jos pajamos, ji neteko darbo ir nebegali išmokėti skolų.

Nuo 2007 iki 2009 metų moteris ėmė įvairaus dydžio vartojimo paskolas iš „Snoro“ ir „Citadelės“ bankų.

Už Medicinos banko suteiktą kreditą A.Petrikytė Kauno rajone už maždaug 400 tūkst. litų įsigijo gyvenamą namą ir žemės sklypą. Šis nekilnojamas turtas Medicinos bankui buvo įkeistas už gautą paskolą.

Didžiausi skoliniai įsipareigojimai yra kilę iš sutarties, kuria A.Petrikytė savo turtu laidavo už kito asmens paimtą paskolą iš „Danske Bank“ AS Lietuvos filialo. Tai reiškia, kad kitam asmeniui paskolą suteikęs ir jo nebeatgaunantis „Danske Bank“ skolos sugrąžinimo gali pareikalauti ir iš paskolos laiduotojos.

Kol kas bankas A.Petrikytei pretenzijų nereiškia, tačiau asmeninio bankroto siekusi atlikėjos dukra norėjo atsikratyti ir šių finansinių įsipareigojimų.

Iš viso A.Petrikytės skoliniai įsipareigojimai siekia apie pusantro milijono litų.

Paskolų neatgaunantys bankai į antstolius kreipėsi 2011-2012 metais. kai kurie iš jų yra nutraukę paskolos sutartis ir iš A.Petrikytės reikalauja visos suteikto kredito sumos iš karto.

Pati A.Petrikytė apie savo skolas kalba nenoriai. Ji teigė, kad ji pati bankams skolinga tik apie 260 tūkst. litų. Šiomis paskolomis ji dengusi ankstesnius kreditus, kurie buvo panaudoti jos nenusisekusiam verslui.

2011 metų vasarį Darbo partijos sąraše dalyvaudama savivaldos rinkimuose A.Petrikytė savo turto deklaracijoje nurodė 2003 metais iš Medicinos banko esanti paėmusi 256,7 tūkst. litų paskolą būsto remontui.

Tuose pačiuose rinkimuose Palangos savivaldybės tarybos mandato socialdemokratų sąraše siekusi Birutė Petrikytė nurodė gavusi 1,6 mln. litų paskolų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.