A.Tapinas: „Man paliko dar tris ketvirtadalius proto“

Žurnalistas, televizijos laidų vedėjas Andrius Tapinas įsitikino, kad protinio danties rovimas ne toks baisus ir skausmingas, kaip atrodo.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Balčiūtė

Aug 22, 2013, 2:48 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:31 PM

Dantys – vienas protinis, kitas – ne – jam buvo išrauti trečiadienį. Dar vienas protinis dantis buvo paliktas. „Man paliko dar tris ketvirtadalius proto“, - juokavo A.Tapinas.

Net ir praėjus nuskausminamųjų poveikiui, jis teigia didelio skausmo nejaučiantis. Kalbėti atlikta odontologinė operacija jam netrukdo, tiesa, valgyti kol kas gali ne viską. Bet sako, kad tai – tik į gera, nes padėjo atrasti daugiau maisto produktų, kurių anksčiau nevalgydavęs.

Per laidą žandas ištino trigubai

A.Tapinas pasakojo, kad jau prieš dvejus metus odontologai jį ragino pasiryžti išrauti protinį dantį. Bet vien mintis apie rovimą jį nupurtydavo.

Vis dėlto ilgainiui ignoruojamas dantis priminė apie save.

„Priešpaskutinis signalas buvo pernai, kai vedžiau tiesioginę laidą „Londoniada“ ir prasidėjo toks protinio danties uždegimas, kad žandas ištino trigubai. Aš tą dieną gyvenau su pačiais stipriausiais vaistais ir mane rodė bendrais planais, kad nesimatytų ištinimas“, – prisiminė žurnalistas.

Kitą dieną jis nuvažiavo pas daktarą ir šis diagnozavo uždegimą. Jį numalšino vaistais, tačiau odontologas parekomendavo žurnalistui užsirašyti dantį išrauti.

„Aš, kaip tikras vyras, kaip žinote, dauguma vyrų – labai bijo tokių procedūrų, kai dėl vaistų skausmas praėjo, sakau: „Tai gal neberaukim to danties?“ – pasakojo A.Tapinas.

Būtų pravertęs „iPod“

Neseniai televizijos laidų vedėjui prasidėjo rimtas kito danties uždegimas. Gydytojai be diskusijų nusprendė jį išrauti ir pasiūlė kartu pašalinti ir protinį dantį, kuris greitai būtų vėl apie save priminęs. Neliko kito pasirinkimo, kaip su tuo sutikti.

„Aišku, prieš tai internete prisiskaičiau atsiliepimų, kaip žmonės kamuojasi ir „sienom lipa“. Bet gal man labai gerai išrovė ir manimi gerai pasirūpino, nes kol kas nieko blogo nejaučiu“, – džiaugėsi pašnekovas.

A.Tapinas neslėpė, kad danties rovimas nėra malonus, bet baisu tikrai nėra.

„Svarbiausia – neleiskite daktarui pasakoti visko, ką jis jums daro. Nes tada pabėgsite iš kėdės. Kai jis man pradėjo pasakoti, iškart pasakiau: „Daktare, aš jumis pasitikiu. Darykite, ką reikia, bet, prašau, nepasakokite, kokiais instrumentais ir ką dabar darote. Dar rekomenduočiau atsinešti ausų kamštukus arba „iPod“ – būtų labai gerai: užsimeti sau muzikėlę ir negirdi jokio traškesio, nes jis, bent jau man, kraupokai skambėjo“, – patarė žurnalistas.

Į dantį nė nežiūrėjo

Išrauto danties A.Tapinas nepasiliko atsiminimui. Sako nenorėjęs net į jį žiūrėti, juolab inkrustuoti ar nešiotis ant kaklo.

Skausmo raunant dantį jis sakė nejautęs jokio. Neskaudėjo net ir po to, kai baigėsi vaistų poveikis.

„Tas skausmas buvo lygiai toks pat, kaip tada, kai tvarkant dantį gydytojas baksteli, ir pasakai „ai“, o gydytojas pasako „oi“. Tai – daugiausia, ką jaučiau. Taip kad nėra tas vilkas toks baisus, bet reikia pasiruošti moraliai“, – bijančius nuramino pašnekovas.

Nepraėjus nė parai po operacijos A.Tapinas gali lengvai kalbėti. Sunkiau tik valgyti.

„Bet reikia į viską žiūrėti pozityviai – atsirado proga išbandyti naujus maisto produktus, kurių galbūt nevartojai anksčiau: košes, kurias valgyti sveika, jogurtus“, – nedejavo žurnalistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.