Fotografas V.Alesius iš E.Dragūno siekia prisiteisti 10 tūkst. litų

Pastaruoju metu skandalų, susijusių su grupės „Sel“ lyderiu Egidijumi Dragūnu, netrūksta. Fotografas Vincas Alesius kaltina dainininką panaudojus jo nuotrauką komerciniais tikslais be fotografo sutikimo. Muzikanto Viliaus Alesiaus brolis teisme bandys prisiteisti iš E.Dragūno 10 070 litų turtinės ir neturtinės žalos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 23, 2013, 6:53 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:51 PM

Vincui atstovaujanti advokatė Vilija Viešūnaitė jau kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą su ieškiniu dėl autorinių teisių pažeidimo ir žalos atlyginimo. Kol kas dar neaišku, ar ieškinys bus priimtas.

Fotografo ir dainininko konfliktas kilo tada, kai E.Dragūnas pasinaudojo per koncertą V.Alesiaus padaryta nuotrauka. Ši fotografija buvo spausdinama grupės „Sel“ koncertų Klaipėdoje ir Londone reklaminiuose plakatuose bei lankstinukuose. Pasak V.Viešiūnaitės, atlikėjas ne tik nepaprašė fotografo leidimo spausdinti nuotrauką, bet ir nenurodė jo autorystės.

„Iš pradžių į E.Dragūną kreipėmės raštu. Norėjome gražiai susitarti dėl nuotraukos panaudojimo, bet nepavyko, tad teko kreiptis į teismą“, – sakė V.Viešiūnaitė.

Beveik pusę siekiamos prisiteisti sumos sudaro moralinės žalos padengimas, kurią V.Alesius patyrė, kai reklaminiuose lankstinukuose ir plakatuose nebuvo nurodyta jo pavardė. Turtinė žala – 5070 litų – yra paskaičiuota pagal V.Alesiaus įkainius.

„Noriu pabrėžti, kad šiuo atveju nėra jokių asmeniškų nesutarimų. Mums tik labai liūdna, kad kitas kūrėjas taip elgiasi. Juk pačiam E.Dragūnui nepatinka, kai kiti jo kūrinius naudoja, o pats taip elgiasi“, – tikino advokatė V.Viešiūnaitė.

Naujienų portalą delfi.lt atlikėjas E.Dragūnas patikino, kad visa ši istorija - nesusipratimas. Pasak dainininko, V.Alesius tik siekia pasipelnyti jo sąskaita.

„Čia yra žmogaus sąžinės reikalas, nes jis buvo įleistas į koncertą ir eksliuzyviai fotografavo mūsų renginį, o paskui paprašėme naudoti nuotrauką – jis davė sutikimą. 2010 m. darėme grand šou ir naudojome tą nuotrauką, viskas buvo gerai. Šiais metais vėl buvo grand šou ir mes naudojome tą pačią reklaminę kampaniją. Galvojome, kad čia kaip ir viskas tvarkoje, nes jis buvo davęs sutikimą, tačiau V. Alesius pareiškė, kad šį kartą nori pinigų“, - naujienų portalui sakė E.Dragūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.