Kaip karūna pakeitė G.Bardavelytės, V.Petraškaitės ir R.Kukenytės gyvenimus?

1988 metais gražiausios vilnietės konkurse net tris titulus – „Mis publika”, „Mis gracija” ir Pirmoji vicemis – susišlavusi Vilija Stankiuvienė 1992 metais pelnė dar ir „Misis Lietuva” titulą. Pirmasis moters vyras Žydrūnas, su kuriuo ji susilaukė dukters Rūtos (24 m.), žuvo per automobilio avariją. Jos antrojo vaiko – sūnaus Tito (13 m.) – tėvas Algimantas Vertelka, nuteistas iki gyvos galvos už žiaurius nusikaltimus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-26 15:09, atnaujinta 2018-03-01 17:56

Aptarnavimo srityje šiuo metu dirbanti Vilija atrodo patenkinta gyvenimu, nors likimas jai nešykštėjo išbandymų. „Gyvenu geriausiai iš visų! Esu įsimylėjusi gyvenimą”, – tikino moteris.

Vilniuje su sūnumi gyvenanti moteris šiuo metu neturi širdies draugo. „Tas, kuris sugundys mano protą, turės galimybių gauti ir mano kūną”, – sakė pašnekovė.

Ar grožio konkursai jai palengvino gyvenimą?

„Sunku atsakyti į šį klausimą. Esu tikra, kad žmogus pagelbėti sau turi pats. Pirmiausia žmogus turi turėti gražų vidų, žavesio. Gražus žmogus mielesnis akiai, tačiau būna ir taip, kad gražuolė prabyla ir nebesinori su ja bendrauti”, – kalbėjo Vilija.

Moteris prisimena, kad į grožio konkursą tuomet keliavo ieškodama smagių emocijų. Juolab kad tais laikais tokie konkursai buvo naujiena.

„Jei praeitis sugrįžtų, ir vėl eičiau į tokius konkursus. Kas nors pastebi, pakviečia. Manau, šiais laikais tokie konkursai merginoms atveria daugiau durų”, – kalbėjo V.Stankiuvienė.

Mis Lietuva 1990” Greta Bardavelytė-Lehmann pagal išsilavinimą – choreografė.

Dalyvauti grožio konkurse Gretą padrąsino tėvas, nors jos tuometis draugas ir prieštaravo. Laimėjimas Gretai suteikė galimybę pamatyti pasaulį, padirbėti svetur. Šiuo metu ji gyvena Vokietijoje, netoli Frankfurto.

Jau dvidešimt metų yra ištekėjusi už Beno Lehmanno ir augina dukterį Isabelle. Lietuvė dirba modeliu.

„Mis Lietuva 1992” Rasa Kukenytė jau senokai gyvena Italijoje, ten baigė interjero dizaino mokslus. Šiuo metu jos darbas susijęs su mados pasauliu: sezono metu dirba įvairių, daugiausia aksesuarų, kompanijų pristatymuose. Laisvalaikiu užsiima savo pomėgiu – fotografija.

Grožio konkursas Rasai paliko gerų prisiminimų, nes visi ten dirbo nuoširdžiai. Po konkurso ji sutiko daug įdomių žmonių, nemažai keliavo. „Mis Lietuva” Rasa tapo iškart po Atgimimo, tad į šį titulą, kaip ir atstovavimą savo šaliai, žvelgė atsakingai.

Apie „Mis Lietuva 1995” Gabrielės Bartkutės-Majid sumanymą 1995 metais dalyvauti šalies grožio konkurse žinojo tik giminės ir artimiausi draugai. Į repeticijas Vilniuje savaitgaliais klaipėdietė dardėdavo susistabdžiusi pakeleivingus automobilius arba traukiniu.

Grožio konkurse dalyvavo trokšdama pamatyti pasaulio. Laimėjusi „Mis Lietuva” karūną Gabrielė gavo progą išvykti į Pietų Afriką, kur vyko konkursas „Mis pasaulis”.

Prieš konkursą G.Bartkutė nenaudojo kosmetikos, mūvėjo džinsus ir vilkėjo megztukus. O nuvykusi į konkursą „Mis pasaulis” nuo ryto iki vakaro turėjo vaikščioti pasidažiusi, vilkėti puošnias sukneles, avėti aukštakulnius. Lietuvė skaičiavo dienas, kada galės grįžti namo. Jai nepatiko griežta dienotvarkė ir griežta apsauga.

Be to, Gabrielė mano, kad tarptautiniuose konkursuose sėkmę lemia ne tik grožis, bet ir politiniai dalykai.

Pernai vasarą diplomuota aktorė G.Bartkutė ištekėjo už bankininko Bilalo Majido, kilusio iš Austrijos. Iki santuokos pora artimai draugavo pustrečių metų. Per tą laiką jie daug keliavo, gyveno Vokietijoje, Šveicarijoje, Austrijoje, Singapūre.

Pernai rudenį pora ketino persikelti į Džersio salą, esančią Lamanšo sąsiauryje, ir ten įsirengti nuosavą būstą. G. Bartkutės-Majid mintys jau sukosi apie būsimus vaikus: „Vaikai – Dievo dovana ir malonė.”

„Mis Lietuva 2000” Martyna Bimbaitė-Skisaker – diplomuota tarptautinių santykių ir politikos mokslų specialistė. Iš pirmosios santuokos moteris turi aštuonmetį sūnų Vincentą, su dabartiniu vyru norvegu Peru augina trejų metų dukterį Philippą Eleonorą.

Konkurso finale buvo likusios dešimt merginų ir visos elgėsi draugiškai. Tačiau nuo tos akimirkos, kai buvo paskelbta nugalėtoja, draugystė baigėsi. Kai Martyna buvo karūnuota, kelios minutės buvo skirtos fotografams.

Po tų kelių minučių ji pasigedo savo dovanos – brangaus kosmetikos rinkinio. 2009-aisiais gražiausia Lietuvos mergina pripažinta Vaida Petraškaitė juokiasi paklausta, ar grožio karūna pakeitė jos gyvenimą. Ji mano, kad gyvenimą kas nors gali pakeisti tik tuomet, jei pati leidžia ar to siekia.

„Nė vienos durys neatsidaro be pastangų, vien dėl to, kad esi graži. Jei pati atkakliai belsiuosi ir stengsiuosi tas duris atidaryti, galbūt ir pavyks.

Žodyje „grožis” slypi daugiau nei išorė – tai ir gėris, meilė, šiluma, supratimas bei užuojauta”, – svarstė V.Petraškaitė, dirbanti matavimo inžiniere.

„Karūna man davė naudos kaip moteriai. Išmokau pati pasidaryti ir dieninį, ir vakarinį makiažą, susitvarkyti plaukus. Be to, grožio pasaulis praplėtė mano stiliaus suvokimą – žinau, kas man tinka ir patinka”, – pasakojo Vaida.

Jei šiuo metu turėtų galimybę dalyvauti grožio konkurse, ji atsisakytų. Tačiau jei kas nors atsuktų laiką atgal, Vaida pakartotų tai, ką patyrė. Tai buvo avantiūra, kuriai ji ryžosi nieko neplanuodama ir nesitikėdama.

„Kartais reikia pabandyti daryti tai, kam kiti nesiryžta”, – šypsojosi V.Petraškaitė.

Konkurso „Mis Lietuva 2012” pirmoji vicemis ir „Mis Šiaulių kraštas” nugalėtoja Greta Mikalauskytė gruodį Las Vegase dalyvavo grožio konkurse „Mis visata 2012”.

Šiaulietė tarptautiniame renginyje neiškovojo jokio titulo, tačiau jaučiasi laiminga, kad gavo progą dalyvauti svarbiame ir gerai žinomame konkurse. Ten ji sutiko daug žmonių, kurie padėjo įgyti naujos patirties.

„Sustiprėjau kaip asmenybė, nes ne viskas vyko sklandžiai, o palūžti negalėjau. Didžiausią įspūdį paliko profesionalūs darbuotojai, jų rūpestingumas, teigiamas požiūris”, – po konkurso kalbėjo Greta.

Iš Las Vegaso G.Mikalauskytė parsivežė daug rėmėjų dovanų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.