„Mis Lietuva 1989” L.Gruzdytė džiaugėsi kompiuteriu ir 3 tūkst. rublių

Prieš daugiau nei dvidešimt metų – 1989–ųjų kovo 8–ąją į Vilniaus sporto rūmus rinkosi pirmojo „Mis Lietuva“ konkurso gražuolės. „Mis Lietuva” buvo karūnuota aštuoniolikmetė Liucija Gruzdytė. Tuomet dirbusi „Ramunės“ fabriko Mados teatre mergina apdovanota 3 tūkst. rublių premija, kelione į Kanadą, apdrausta 10 tūkst. rublių draudimu, o Lenkijos firma „Metronex“ jai dovanojo asmeninį kompiuterį. Paskutiniais lrytas.lt duomeninis, dabar L.Gruzdytė gyvena Lenkijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2013, 12:31 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:07 PM

Pirmąja vicemis tą vakarą tapo Ingrida Mikelionytė, kuri 1988–aisiais surengtame pirmajame Lietuvoje grožio konkurse „Gražioji vilnietė“ gavo nugalėtojos karūną. Vėliau ši moteris išgarsėjo ne tik kaip gražuolė, bet ir kaip krepšinio legendos Arvydo Sabonio žmona. Dabar ji kartu su vyru ir vaikais gyvena tarp Lietuvos ir Ispanijos.

„Mis Gracija” ir trečiąja vicemis tapo garsi tuo metu gimnastė Erika Meškauskaitė. „Mis Foto” titulas atiteko Izoldai Rukavišnikovai. 2003 metais Izolda Rukavišnikova susituokė su verslininku Benu Gudeliu. Dabar ji – bendrovės „Fragrances International“, kuriai priklauso parduotuvių tinklas „KristiAna“, rinkodaros direktorė ir grožio konkursus organizuojančios bendrovės „Academia Femina“ prezidentė.

Izolda Gudelis prisiminimais apie 1989–ųjų „Mis Lietuva” rinkimus pasidalijo su lrytas.lt skaitytojais.

– Kaip dabar prisimenate prieš dvidešimt metų įvykusį grožio konkursą?

– Jau sunku pasakyti, ką tuo metu jaučiau. Tačiau dabar, būdama jau subrendusi moteris, tikrai džiaugiuosi, kad teko dalyvauti tokiame gražiame renginyje. Įgijau pasitikėjimo, daug ko išmokau – kaip elgtis scenoje, kaip save pristatyti. Sovietiniais laikais žmonės buvo labiau susivaržę negu dabartinis jaunimas.

– Kaip tais laikais aplinkiniai vertino merginas, dalyvaujančias grožio konkurse?

– Nė vieno blogo žodžio nesu išgirdusi. Tuomet dirbau Alytaus medvilnės kombinato finansų skyriuje ir jaučiau, kad bendradarbiai mane labai palaikė, netgi didžiavosi. Toks konkursas buvo tam tikras furoras. Tais laikais renginių pasiūla buvo labai maža.

– Kokia buvo atmosfera užkulisiuose? Ar merginos sutarė tarpusavyje?

– Buvo labai smagu – visos buvo tam tikroje euforijoje. Noriai repetavome, keliavome į Palangą, kur vyko repeticijos. Kai kurios tada pirmą kartą išvažiavo iš tėvų namų – juk mes buvom septyniolikos – dvidešimties metų merginos.

– Kaip ruošėtės konkursui? Ar rengėtės dizainerių suknelėmis?

– Visos rengėsi taip, kaip kuri mokėjo. Kai kurios puošėsi pačios, kai kurioms kas nors padėjo plaukus susitvarkyti ar makiažą pasidaryti. Man pagelbėjo draugė – ji nebuvo dizainerė ar kirpėja, tiesiog draugė, tačiau esu jai labai dėkinga už palaikymą.

– Kai buvo paskelbtos nugalėtojos, nebuvo pavydo scenų?

– Aš asmeniškai nejaučiau. Nežinau, kaip kitos jautėsi, viešai pavydo niekas nerodė. Galvoju, kad buvo šaunus sprendimas Mis „Lietuva” išrinkti Liuciją Gruzdytę. Šiltai prisimenu ir Ingridą Sabonienę, ir Eriką Meškauskaitę.

– Galbūt ir dabar tarpusavyje bendraujate?

– Žinote, dabar visoms svarbiausia šeima arba verslas. Draugystėms reikia laiko, o laiko trūksta – nuolat kur nors leki. Todėl nedaug bendrauju. Kartais – daugmaž vienąkart per penkerius metus susitinkam su Ingrida Saboniene, gražiai pabendraujam, tačiau nuolat ryšio nepalaikome.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.