Gražuolė I.Gervinskaitė debiutavo automobilių slalomo varžybose

Savaitgalį vykusiame Moterų vairavimo meistriškumo čempionate savo jėgas išbandė ir „Mis Lietuva 2011“ Ieva Gervinskaitė. Jau penkerius metus vairuojanti Ieva ne tik yra drąsi vairuotoja, bet ir priima iššūkius bei stengiasi išmokti vis naujų dalykų, todėl ir ryžosi išbandyti automobilių slalomą. Kasdien važinėjanti dideliu ir saugiu visureigiu, Ieva greitai priprato prie nepažįstamo automobilio, įveikė trasą vairuodama drąsiai ir nevengdama stipriau paspausti akceleratoriaus pedalą.

Gražuolė I.Gervinskaitė debiutavo automobilių slalomo varžybose.<br>Organizatorių nuotr.
Gražuolė I.Gervinskaitė debiutavo automobilių slalomo varžybose.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 2, 2013, 3:54 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:50 PM

Sekmadienį vykusiame renginyje vairuojančioms moterims prieš startą I.Gervinskaitė neslėpė jaudulio, tačiau stengėsi kuo labiau susikaupti, kadangi ji turėjo ne tik įveikti trasą pagal nubrėžtą brėžinį, bet ir vairuoti visiškai nepažįstamą automobilį – „Toyota Auris Tuoring Sports“, kuriuo dailiosios lyties atstovės varžėsi šio čempionato trečiajame etape.

„Fantastika, – toks buvo Ievos atsakymas į pirmąjį klausimą apie tai, kaip jai sekėsi. – Per pirmąjį važiavimą galvojau ne apie trasą, o apie automobilį, tačiau kai startavau antrajame rate, prisipažinsiu, pirmą kartą gyvenime leidau sau taip drąsiai vairuoti, kad net sucypė padangos. Tai buvo fantastiška! Nežinau, kaip dabar reikės ramiai namo važiuoti.“

I.Gervinskaitė pripažįsta, kad tobulinti vairavimo įgūdžius reikia visą gyvenimą.

„Tobulinti savo vairavimo įgūdžius, o ypač moterims, labai svarbu. Be to, automobilių slalomas – tai ir puikus laiko praleidimas, ir šauni pramoga, ir naudingas hobis. Manau, kad tai daug geresnis hobis už daugelį kitų, nes automobilį vairuoji kiekvieną dieną ir tobulėti būtina nuolat, – pasakoja Ieva. – Šauniausia, kai pati dalyvauji, ne tik ateini pasižiūrėti, o įgytus įgūdžius paskui panaudoji važinėdama gatvėmis kiekvieną dieną.“

Šiose varžybose tituluotai gražuolei teko varžytis vairuojant visiškai nepažįstamą automobilį. Kasdien ji važinėja „Mistubishi Outlander“, dideliu ir saugiu automobiliu. Šiose varžybose jai teko vairuoti universalą, tačiau taip pat turintį mechaninę pavarų dėžę. Ieva su šia užduotimi puikiai susitvarkė.

„Vairavau drąsiai ir pasiektu rezultatu esu patenkinta. Žinoma, esu vairavusi ir kitokių automobilių, tačiau šį kartą teko siekti ir rezultato, ne tik vairuoti savo malonumui, – pasakoja Ieva. – Man patiko, kad tai labai stabilus automobilis, tačiau ir manevringas.“

I.Gervinskaitė automobilių slalomo varžybose dalyvavo pirmą kartą. Moterų meistriškumo čempionatas – specialiai moterims organizuojamas renginys, kuriame dalyvauja paprastos vairuotojos. Šiame čempionato etape Ieva buvo viena iš tų, kurios prie tokių varžybų starto linijos stojo pirmą kartą. Tačiau tai, kad labai ne daug merginų padarė klaidų, rodo, jog vairuojančios moterys stengiasi tobulėti, moka susikaupti ir nevengia adrenalino kupinų užduočių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.