A.Mamontovas atvirai - apie muziką, religiją ir treniruotes su J.Valančiūnu

Portalo lrytas.lt redakcijoje trečiadienio popietę lankėsi atlikėjas ir dainų autorius Andrius Mamontovas. Spalį karjeros 30-mečio koncertus keturiuose Lietuvos didmiesčiuose surengsiantis dainininkas valandą atsakinėjo į portalo skaitytojų klausimus lrytas.lt paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ - ne tik apie muziką, bet ir knygas, krepšinį, Rugsėjo 11-ąją bei daugybę kitų dalykų.

A.Mamontovas lrytas.lt redakcijoje atsakė į portalo skaitytojų klausimus.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Mamontovas lrytas.lt redakcijoje atsakė į portalo skaitytojų klausimus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 4, 2013, 5:59 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:43 PM

Skaitytojams Andrius dar kartą patvirtino tai, apie ką kalbėjo jau ne kartą - Kauno, Vilniaus, Šiaulių ir Klaipėdos arenose vyksiantys koncertai greičiausiai bus paskutinė proga scenoje kartu pamatyti „Foje“ narius - jie pasirodys A.Mamontovo kūrybos 30-mečiui skirtoje programoje.

„Koncertuose mane matysite dar ilgai. „Foje“? Turbūt ne. Manau, kad šiemet mes padėsime paskutinį tašką „Foje“ istorijoje.

Beje, „Foje“ neatgimė. Atgimimas būtų naujų albumų kūrimas ir įrašinėjimas. Mes tik susibėgsime kelioms dainoms spalio mėnesį“, - sakė Andrius.

Paklaustas, ką paaukojo dėl karjeros, dainininkas atsakė, jog nemažai laiko ir pinigų. „Aukoti santykius su artimais žmonėmis reikštų, kad tie žmonės visai ne artimi. Apskritai, žodis „karjera“ man nepatinka. Aš ne karjerą darau, o gyvenu savo gyvenimą“, - rašė Andrius.

Skaitytojams jis pasakojo, kad nejaučia rudens depresijos - atvirkščiai, metas, kai oras jau vėsesnis, o žemė dar neįšalusi, jam labiausiai patinka.

Andrių prajuokino klausimas, kur galėtų stovėti paminklas jam.

„Kažkada mokykloje, kurią baigiau, buvo svarstoma pavadinti ją mano vardu. Tada pagalvojau, kad jei pavadintų, pavyzdžiui, troleibuso stotelę, tai važiuodamas galėčiau realiai išlipti savo stotelėje.

Bet jei rimtai, tai tegul tai būna sprendžiama tada, kai manęs nebebus“, - kvatojosi Andrius.

Klausiamas apie dabartinį jaunimą, Andrius sakė, kad jis iš esmės nesiskiria nei dabar, nei prieš tūkstantį metų. Apie U2 ir „The Rolling Stones“ kūrybą - jog mėgsta šių grupių kelias dainas, bet nėra jų didelis gerbėjas. Apie knygas - kad jos labiausiai patinka gražiais viršeliais, o iš tiesų labiausiai mėgstama - filosofinė ir religinė literatūra.

„Nepriklausau jokiai religijai. Prijaučiu senajam baltų tikėjimui, nes tai mūsų kultūra ir istorija. Nes tai mūsų tapatybė. Be jokios abejonės, žmogus gyvendamas keičiasi, įgyja naujų patirčių. Jo požiūriai gali keistis. Tai natūralu“, - sakė A.Mamontovas.

Nuomonės apie Rugsėjo 11-ąją reikšti jis nenorėjo - nes nežino, kas tai iš tiesų padarė.

Su skaitytojais lrytas.lt svečias dalijosi ir mintimis apie gerbėjus - anot Andriaus, jų dėmesys labai nevargina.

„Žmonės Lietuvoje pakankamai nedrąsūs, o dažnai ir kuklinasi. Paprastai kas nors pasako gatvėje „labas“ arba parašo blogą komentarą kur nors po straipsniu Tiek čia to ir vargo“, - šypsojosi Andrius.

Jis patikino, kad negalėtų gyventi kaime: „Esu visiškas miestietis. Negalėčiau be miesto gyventi. Net jei keliauju kur gamtoje, nakvynės visada norisi viešbutyje, normalioje lovoje, kad būtų dušas ir internetas“.

Paklaustas, ar kada gyvenime eis į politiką, Andrius sakė, kad tai įvyks tik kitame gyvenime.

Kas jis buvo praėjusiame gyvenime? „Buvau labai graži kinietė“, - rimtu veidu į internetą atsakymus bėrė Andrius.

Šiandien Lietuvos krepšinio rinktinė pradeda žygį Europos krepšinio čempionate. Ar Andrius žiūrės rungtynes per televizorių?

„Neplanuoju specialiai. Nesu didelis krepšinio gerbėjas, bet linkiu mūsų komandai sėkmės. Šia vasarą sportavau pas tą patį trenerį kartu su Jonu Valančiūnu ir Simu Jasaičiu. Mačiau, kad jie ruošėsi labai rimtai, todėl turėtų pasisekti“, - sakė į smulkmeną, jog S.Jasaičio šįmet nėra rinktinėje, dėmesio neatkreipęs dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.