Balerina I.Liepa papasakojo apie santuoką, virtusią pragaru

Sudužusios svajonės apie laimingą šeimos gyvenimą, nuolatinė įtampa namie, pažeminimai ir grasinimai. Taip pastaruosius metus gyveno garsioji latvių kilmės balerina Ilzė Liepa (49 m.). Santuoka su turtingu verslininku virto pragaru, iš kurio ji nori žūtbūt ištrūkti, rašo „Lietuvos ryto” priedas „Stilius”.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2013, 3:34 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:17 PM

Balerina I.Liepa savo asmeninio gyvenimo paslaptis visada saugojo po devyniais užraktais. Bet pastarasis jos gyvenimo įvykis – dramatiškos skyrybos su vyru, kurioms pasiryžo po keturiolikos drauge praleistų metų, privertė ją prabilti.

Praėjo dveji su puse metų nuo to laiko, kai savo užmiesčio viloje Ilzė pirmą kartą fotografavosi su dukrele Nadia, kuriai dabar – jau treji.

Tuomet iš balerinos akių sklido tiek meilės, tiek laimės! Buvo net sunku įsivaizduoti, kad koks nors šešėlis gali temdyti jos gyvenimą.

I.Liepos nenorą fotografuotis su sutuoktiniu ir bent ką nors papasakoti apie jį buvo lengva paaiškinti: esą taip ji saugo savo šeimą.

Buvo galima pamanyti, kad balerinos sutuoktinis verslininkas Vladislavas Paulius, buvęs vienas vadovaujančių „Coca-Cola” ir „Jukos” bendrovės darbuotojų, nemėgsta viešumos.

Dabar kalbėdama apie savo skyrybas garsi moteris negalėjo sulaikyti ašarų: keturiolika santuokos metų baigėsi nusivylimu. Šiuo metu I.Liepa svajoja apie laisvę, apie tai, kad galėtų pagaliau atsikvėpti, nusiraminti ir gyventi be baimės dėl savo ir savo dukrelės likimo.

* * *

– Su Vladislavu pragyvenote keturiolika metų, susilaukėte dukrelės. Pranešimas apie skyrybas buvo panašus į griaustinį iš giedro dangaus.

– Net negalėjau įsivaizduoti, kad kada nors pasakosiu apie savo asmeninį gyvenimą. Bet šiam žingsniui pasiryžau tikėdamasi apsisaugoti nuo pastaruoju metu patiriamos didžiulės įtampos.

Pastarieji šešeri metai, kai su Vladislavu pradėjome gyventi nuosavame name (iki tol glaudėmės mano tėvų bute), buvo nepaprastai sudėtingi. Dar dveji metai buvo virtę tiesiog pragaru. Tai ir privertė mane žengti šį žingsnį. Jį vertinu kaip pabėgimą.

Faktiškai dabar tapau vieniša motina, gyvenančia nuomojamame bute, ribotomis, mane varžančiomis sąlygomis.

Vladislavas padėtį pateikia taip, lyg nukentėjusioji šalis – jis. Vyras nesutinka skirtis, esą mano sprendimas – viso labo emocinis artistės pliūpsnis. Vladislavas daro man spaudimą, nuteikdamas mano draugus, kad šie užjaustų jį, ir skleidžia intymias mūsų asmeninio gyvenimo detales.

Man siunčiamuose laiškuose, kuriuose prisipažįsta mylįs ir tikina, kad pasikeitė, praslysta grasinimas: jei nesugrįšiu, visi, anot jo, gaus pagal nuopelnus.

Kas tie visi? Nejau aš ir man artimi žmonės? Po to sunku patikėti kokiais nors pokyčiais. Atvirai sakant, dėl to nepuoselėju jokių iliuzijų.

– Sutikdama už jo ištekėti kitaip įsivaizdavote savo šeimos ateitį? Ko tikėjotės?

– Žinote, dabar tas žingsnis man atrodo lemtinga klaida.

Sutikau tuoktis po ilgų apmąstymų ir abejonių. Iš santykių su Vladislavu nesitikėjau materialinės naudos, spindesio, naudingų pažinčių. Troškau šiltų santykių ir paramos. Bet to neradau.

Priešingai, staiga suvokiau, jog jis manimi pradėjo naudotis, savintis mano statusą, pasitelkti mano pažintis, draugus ir pažįstamus.

Man tapo akivaizdu, kad ankstesniais ir dabartiniais savo poelgiais jis siekė patogaus gyvenimo sau ir naudos. Vietoj pagarbos, dėkingumo ir meilės sulaukiau žiaurumo ir beširdiškumo.

– Kaip tai pasireiškė?

Plačiau apie tai skaitykite žurnale „Stilius”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.