M.Kalnietė ir V.Javtokienė krepšinio kovas stebi jaukiai įsitaisiusios namuose su vaikais

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Slovėnijoje jau pradėjo kovas Europos čempionate. Sportininkų mylimosios rungtynes liko stebėti Lietuvoje prie televizoriaus ekranų. Vienos jų kovas aikštelėje stebi namuose su artimaisiais, kitos – palaikomos bičiulių.

Iš kairės: M.Kalnietė su dukryte Grėte ir V.Javtokienė su sūnumi Simu.<br>Asmeninio archyvo ir M.Kulbio nuotr.
Iš kairės: M.Kalnietė su dukryte Grėte ir V.Javtokienė su sūnumi Simu.<br>Asmeninio archyvo ir M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Sep 5, 2013, 3:15 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:17 PM

Dėl pralaimėjimų neverkia

Kaune gyvenanti ir antrosios atžalos besilaukianti krepšininko Manto Kalniečio žmona Mingailė pirmąsias vyrų krepšinio rinktinės rungtynes Europos čempionate stebėjo namuose su dukryte Grėte. Neturėdama galimybės žaidimo stebėti gyvai, tai būtinai daro prie televizoriaus ekrano. Dažniausiai apsupta artimųjų.

Rungtynes su Serbijos krepšininkais moteris stebėjo namuose Kaune. Nors jos vyras pirmosiose rungtynėse tapo rezultatyviausiu Lietuvos rinktinės krepšininku, komanda pralaimėjo, todėl asmenine sutuoktinio pergale moteris nesidžiaugė. M.Kalnietis taip pat.

Krepšinis – komandinis žaidimas. Svarbiausia pergalė, o asmeniniai pasiekimai džiugina tuomet, kai laimi komanda. Dėl vakarykščio pralaimėjimo nusiminę ir mes, ir Mantas, tačiau ašarų neliejau. Dėl tokių dalykų niekada neverkiu“, – portalui lrytas.lt sakė Mingailė.

Moteris neslėpė, kad aikštėje žaidžiant Mantui jaudulys padidėja. Tačiau stipriai užvaldyti emocijoms Mingaile sau neleidžia. Ypač dabar, kai laukiasi antrojo vaikelio. Tikėtina, kad mažoji Grėtė, kuriai gruodį sueis treji, netrukus sulauks broliuko.

„Stebėdama varžybas jaudinuosi ir išgyvenu, todėl geriausiai jaučiuosi kovas stebėdama namuose. Dukrytė visų keturių kėlinių prie televizoriaus ekrano neišlaukia, bet kai vaikas susikoncentruoja, tėtį visada atpažįsta. Kai kuriuos kitus rinktinės narius taip pat“, – kalbėjo M.Kalnietė.

Garsiai emocijų nereiškia

Krepšininko Roberto Javtoko žmona Vilma ant pirštų galėtų suskaičiuoti, kada arenoje arba prie televizoriaus ekrano nestebėjo rinktinės kovų. Ji – tikra krepšinio aistruolė, todėl kovose palaiko ne tik žaidžiantį vyrą, bet ir visus likusius komandos narius.

Nors rinktinės varžybas išvykoje ji dažniausiai stebi namuose Vilniuje, pirmąsias šio čempionato rungtynes su Serbija V.Javtokienė žiūrėjo pas bičiulę svečiuose.

Sūnus Simas ir pirmagimė Greta su mama taip pat įsitaiso prie televizoriaus ekrano, jeigu tik rungtynės nevyksta vėlai vakare.

„Vaikai atpažįsta bene visus rinktinės krepšininkus. Mėgsta komentuoti varžybas (nusijuokė). Kovas aikštelėje stebiu ramiai. Pratrūkstu tik kartais, tačiau tai nereiškia, kad aš nesijaudinu ar man nerūpi, kas vyksta. Garsiai rodyti emocijas – ne mano būdui“, – portalui lrytas.lt sakė Vilma.

Komandai iškovojus pergalę arba skaudžiai pralaimėjus V.Javtokienė susirašo su kai kuriomis kitomis krepšininkų žmonomis. Pasveikina viena kitą su pergalėmis arba pasiguodžia nesėkme. Esant progai moterys susirenka pas kurią nors vieną namuose ir visos kartu palaiko sutuoktinius sunkiose kovose aikštėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.