Milijonierius R.Petrauskas vedė mylimąją D.Elzbergienę

Šešuolėlių dvaro savininkas, Amerikos lietuvis Raimundas Petrauskas (69 m.) vedė savo išrinktąją estetinio lavinimo studijos „Mažoji mis“ vadovę Danutę Elzbergienę (51 m.). Ilgus metus našliais buvę Raimundas ir Danutė vėl džiaugiasi sukūrę šeimą ir jų širdyse rusenančia meile.

JAV civilinę santuoką įregistravę Danutė ir Raimundas susituoks vienoje iš Lietuvos bažnyčių jau visai netrukus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
JAV civilinę santuoką įregistravę Danutė ir Raimundas susituoks vienoje iš Lietuvos bažnyčių jau visai netrukus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Sep 8, 2013, 11:34 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:26 PM

Portalo lrytas.lt žiniomis, civilinė santuoka įvyko ne Lietuvoje. Rugsėjo 7 dieną pora santuoką įregistravimo Jungtinėse Amerikos Valstijose, Mičigane.

Ceremonija bažnyčioje įvyks Lietuvoje kiek vėliau. Vakarinė dalis persikels į jo paties atnaujintą ir daugelio vestuvininkų pamėgtą Šešuolėlių dvarą. Šventėje dalyvaus tik artimieji ir geriausi bičiuliai.

Teisininko išsilavinimą turintis Raimundas ir Danutė susipažino mažiau nei prieš metus. Susižadėjo šių metų gegužę.

Netikėta pažintis

Kaip rašė žurnalas „Stilius“, iki pažinties su R.Petrausku Danutės gyvenimas buvo ir laimingas, ir paženklintas tragedijos. Ištekėjusi už advokato jauna moteris Druskininkuose mokykloje dėstė rusų kalbą, mylėjo savo vyrą ir laiminga augino sūnų Edviną (28 m.) bei dukrą Ernestą (25 m.). Žinia apie tragišką vyro žūtį autoavarijoje metams ją tarsi išbraukė iš gyvenimo, per ašaras našlė nematė kelio. Bet maži vaikai privertė sugrįžti į gyvenimą.

Matydama, kad iš mokytojos algos nepragyvens, Danutė įsuko verslą – pati gabeno iš Vokietijos automobilius ir juos pardavinėjo. Taip susikūrė gražų ir patogų gyvenimą Vilniuje, išleido į mokslus vaikus.

Būtent veikla ją suvedė su Raimundu. „Mažosios mis“ studiją lankančių vaikų tėvai panoro konkurso kokioje nors išskirtinėje vietoje ir užsiminė apie Šešuolėlius. Danutė susisiekė su administratoriumi, šis nukreipė tiesiai pas šeimininką. Keli elektroniniai laiškai, ir du žmonės sutarė Vilniuje pasimatyti, kai tik R.Petrauskas atskris iš Detroito.

Tai buvo susitikimas, ne pasimatymas. Mat nei vienas, nei kitas neturėjo planų susirasti antrąją pusę. „Bendravome laisvai ir natūraliai, nei Raimundas stengėsi, nei aš bandžiau pasirodyti šaunesnė ar geresnė, nei esu iš tikrųjų“, – kalbėjo Danutė.

Kadangi abu yra pažįstami su išeiviais iš Amerikos bei dideliais entuziastais visuomenininkais Birute ir Rimtautu Vizgirdomis, buvo pakviesti į porą didelių kalėdinių labdaros pokylių.

Po jų Raimundas išvyko namo į Detroitą – tradiciškai sutikti Kalėdų su savo motina ir dukters Lauros šeima, kuri seneliui yra padovanojusi keturis anūkus.

Išsyk po švenčių našlys vėl skrido į Lietuvą. Vyras neslepia – jau rūpėjo sutikta žavinga šviesiaplaukė. Juodu kartu atšventė Naujuosius metus. Ir, nors buvo pakviesti į svečius, iki pat ryto prasėdėjo prie židinio gurkšnodami vyną ir šnekučiuodamiesi.

Vyras neslepia, kad mirus žmonai Helen likęs vienas Amerikoje nueidavo pavakarieniauti su viena kita dama, bet širdis suplasnojo tik sutikus Danutę. „Man pačiam keisti tokie sutapimai: gimiau Lietuvoje, bet, tėvams po karo iš čia pasitraukus, augau Amerikoje. Ten praleidau didžiąją savo gyvenimo dalį ir štai – vesiu lietuvę“, – žurnalui „Stilius“ su šypsena kalbėjo vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.