Prasidėjęs ruduo priminė 15 įspūdingiausių vasaros vestuvių

Visus tris mėnesius portalas lrytas.lt stebėjo žinomus Lietuvos žmones ir skubėjo paskui juos įamžinti vienos gražiausių švenčių jų gyvenime. Tai, kad vasara – vestuvių metas, žinoma jau seniai. Tačiau šiemet jų kaip niekad gausu. Sumainyti aukso žiedus 2013 metų vasarą nusprendė ne viena sporto, kultūros, pramogų ir verslo pasaulio pora. Siūlome dar kartą prisiminti įsimintiniausias tuoktuvių akimirkas. Pasigrožėkite gražiausiomis nuotakų suknelėmis, laimingais jaunikių veidais ir šventine vestuvių nuotaika.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2013, 7:55 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:37 AM

1. Dainininkė Rūta Ščiogolevaitė ir verslininkas Rolandas Damijonaitis

Kauno rotušėje aukso žiedus sumainė dainininkė Rūta Ščiogolevaitė ir jos išrinktasis kaunietis verslininkas Rolandas Damijonaitis.

Antrąkart tekanti 31 metų atlikėja ranką ir širdį atidavė 24 metų mylimajam. Pora susipažino pernai pavasarį, o susižadėjo rudenį. Tuomet Rūtos ranką papuošė R.Damijonaičio dovanotas sužadėtuvių žiedas.

Pirmoji santuoka, įvykusi 2004 metais su oreiviu Vytautu Samarinu, iširo maždaug po metų. 2006 metais televizijos konkurse „Lietuvos šokių dešimtukas“ tarp Rūtos ir jos šokių partnerio Deivido Meškausko įsiplieskė karšti jausmai, porai gimė sūnus Adomas, jam dabar penkeri.

2. Krepšininkas Deividas Dulkys ir amerikietė McCall Maynor

Po ketverių metų draugystės aukso žiedus sumainė krepšininkas Deividas Dulkys ir metais vyresnė jo mylimoji amerikietė McCall Maynor. Šilutiškis krepšininkas iš Floridos kilusiai šviesiaplaukei pasipiršo dar praėjusių metų pavasarį. JAV atšokti vestuves pasirinkusi pora nusprendė šventę kelti du kartus. Antra jų – Lietuvoje gyvenantiems ir į Ameriką atvykti negalėjusiems bičiuliams.

M.Maynor yra pasakojusi, kad ištekėjusi savo mergautinę pavardę pasikeis į vyro. Amerikietė tikino norinti, kad pavardė turėtų tradicinę -ienės, o ne vyrišką galūnę. Pasak jos, pavardė Dulkienė skamba labai gražiai ir švelniai, todėl apie jokius išvedžiojimus ji nesvarstanti.

3. Krepšininkas Renaldas Seibutis ir Dovilė Eglynaitė

Krepšininkas Renaldas Seibutis ketvirtadienio popietę susituokė su mylimąja Dovile Eglynaite. Iš Šventosios kilęs „Lietuvos ryto“ krepšininkas aukso žiedus su ilgamete drauge sumainė Palangos švč.Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje.

Jaukioje ceremonijoje dalyvavo tik patys artimiausi poros draugai bei giminės. Santuokos liudytojais buvo R.Seibučio sesuo Panevėžyje gyvenanti Jurgita Virkštienė su vyru Mantu.

Suteikus santuokos sakramentą ir pasibaigus vestuvių ceremonijai iš bažnyčios išėjusi nauja šeima buvo apipilta žiedlapiais.

4. Krepšininkas Martynas Pocius ir šokėja Viktorija Kunauskaitė

Krepšininkui Martynui Pociui ir jo mylimajai šokėjai Viktorijai Kunauskaitei šių metų birželio 27-oji tapo išskirtine diena. Po beveik dvejų metų draugystės pora susituokė.

Vestuvių šventei Martynas ir Viktorija pasirinko kairiajame Nemuno krante, netoli Druskininkų, esantį barokinio stiliaus Liškiavos kultūros centrą. Ceremonija vyko ten pat stovinčioje Švenčiausios Trejybės bažnyčioje.

Medaus mėnesio kelionei pora pasirinko pamėgtą Maldyvų salyną, kuriame yra ilsėjęsi ir anksčiau.

5. Aktorius Ramūnas Šimukauskas ir Roberta Taraškevičiūtė

Amžinąją meilę vienas kitam prisiekė Metų aktorius Ramūnas Šimukauskas ir Kauno kino studijos projektų vadovė Roberta Taraškevičiūtė.

Į Kauno rotušę jaunavedžiai atvyko juodu „Mercedes“ markės automobiliu, kurį vairavo jaunikis. Jaunoji vilkėjo šampano spalvos suknelę, kurią nuomojo proginių drabužių salone. Rankose ji laikė ornitogalų puokštę.

Kauno rotušėje vykusios civilinės santuokos metu pora pasikeitė žiedais, kuriuos vienas Kauno juvelyras pagamino iš jaunosios tėvų ir senelių auksinių papuošalų. Robertos žiedą puošė deimantas, Ramūnas tokios puošmenos atsisakė.

6. Kazimiros Prunskienės anūkas Tadas Vaitkus ir Greta Daukšytė

Liepos 6-ąją – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną politikės Kazimiros Prunskienės anūkas Tadas Vaitkus vedė savo mylimąją Gretą Daukšytę. Amžinąją meilę prieš Dievą pora prisiekė Vilniaus Šv.Mikalojaus bažnyčioje.

Valstybinės šventės dieną susituokę jaunieji draugavo kelerius metus. Susižadėję ilgai nedelsė ir oficialiai įteisino santykius.

Vestuvių dieną G.Daukšytė vilkėjo nuotakų pamėgto dizainerio Liutauro Salasevičiaus kurta suknele. T.Vaitkus – juodos spalvos kostiumu.

7. Buvęs Kauno meras Erikas Tamašauskas ir Indrė Kubiliutė

Kauno choralinėje sinagogoje vedė buvęs Kauno meras ir praėjusios kadencijos Seimo narys Erikas Tamašauskas. 55 metų politikui tai — trečioji santuoka. Jo 37 metų išrinktajai Indrei Kubiliutei, kuri po santuokos pasirinko vyro pavardę, ir tapo Tamašauskiene, – antrosios vedybos.

Civilinė poros santuoka vyko žydų šventovėje, kurios lauko duris tvirtai saugojo apsauga. Jaunavedžius sutuokė Kauno ceremonmeistras Kęstutis Ignatavičius. Liudininkais jaunieji pasirinko politiką Mindaugą Bastį su žmona Renata.

Jaunavedžiai itin slapstėsi nuo fotografų ir žurnalistų, su jais nebendravo.

8. Dainininkė Gintarė Karaliūnaitė ir kanadietis Marcas Andre Canuelis

Popscenos žvaigždutė Gintarė Karaliūnaitė (34 m.) praėjusią savaitę dar kartą ryžosi pasakyti lemtingą „taip“ mylimajam kanadiečiui Marcui Andre Canueliui (31 m.)

Nė pusės metų kartu nesanti Gintarė ir Marcas oficialiai tapo šeima. Vestuvių šventė buvo nedidelė – tik artimųjų apsuptyje. Kanadietis šviesiaplaukei lietuvei pasipiršo vos po kelių mėnesių draugystės. Iš pirmosios santuokos G.Karaliūnaitė augina sūnų Naglį.

G.Karaliūnaitė yra sakiusi, kad jos ankstesnes santuokas sužlugdė pramogų pasaulis, kuriame ji ilgą laiką sukosi. Būtent dėl šeimos ji nusprendė pasitraukti iš šou verslo.

9. Prodiuseris Rolandas Skaisgirys ir Vaida Poderytė

Vidurvasarį televizijos laidų prodiuseris Rolandas Skaisgirys vedė gerokai jaunesnę mylimąją Vaidą Poderytę. Pora aukso žiedus sumainė Barbadose. Per ceremoniją Vaida buvo pasipuošusi elegantiška lietuvių dizainerio Liutauro Salasevičiaus kurta suknele.

Susituokę Rolandas ir Vaida augina devynių mėnesių sūnų Atą. Anksčiau Vaida yra pasakojusi, kad ji, kaip ir dažna mergina, planavo pirmiausia baigti mokslus, padaryti karjerą, ištekėti ir susilaukti atžalų, tačiau viskas susiklostė priešingai.

Ši santuoka Rolandui jau antroji, o Vaidai – pirmoji. Kartu jiedu nuo 2011 metų.

10. „Naujų pupyčių“ narė Oksana Pikul ir krepšininkas Simas Jasaitis

Grupės „Naujos pupytės“ lyderė Oksana Pikul po ketverių metų draugystės oficialiai tapo krepšininko Simo Jasaičio žmona. Pora aukso žiedus sumainė sostinėje esančioje Šv.Jonų bažnyčioje.

Dainininkė yra sakiusi, kad rinkdamasi vestuvinę suknelę naujausių mados tendencijų nepaisys – svarbiausia, kad su nuotakos drabužiu ji jaustųsi puikiai ir nevaržomai. Vestuvių dieną Oksaną papuošė dizaineris Juozas Statkevičius. Drabužių kūrėjas juodos spalvos vestuvinį kostiumą pasiuvo ir S.Jasaičiui.

Po bažnytinės ceremonijos jaunavedžiai pakvietė visus į čia pat įrengtą baltą palapinę. Apie vaikus pora dar nesvarsto, jie tiki likimu.

11. Seimo nario Vytauto Juozapaičio dukra Ieva ir Donatas Parulis

Jauniausia Seimo nario, operos solisto Vytauto Juozapaičio dukra Ieva Juozapaitytė po ketverių metų draugystės ištarė „taip“ mylimajam Donatui Paruliui.

Valdininkas Donatas ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje dainavimą studijuojanti Ieva santuoką įteisino Vilniuje esančioje Lietuvos kariuomenės Šv.Ignoto bažnyčioje.

Vyras būsimos žmonos suknelę išvydo tik ceremonijos metu. Ieva vestuvinį apdarą nuo Donato slėpė. Mergina laikėsi tradicijų ir suknelės sužadėtiniui nerodė iki ceremonijos pradžios.

Vestuvių puota – nemaža, nors joje dalyvavo tik giminės ir artimiausi draugai.

12. Statybų magnatų atžalos Domas Dargis ir Gintarė Avulytė

Pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Vilniaus Bernardinų bažnyčioje amžiną meilę vienas kitam prisiekė įmonių grupės „Eika“ plėtros direktorius Domas Dargis ir jo sužadėtinė, bendrovės „Hanner“ valdybos narė Gintarė Avulytė.

„Eika“ vadovo Roberto Dargio sūnus Domas milijonieriaus Arvydo Avulio vyresniajai dukrai Gintarei pasipiršo šių metų vasarį po pusantrų metų draugystės. Merginos pirštą papuošė sužadėtuvių žiedas su briliantu.

Žinomų tėvų vaikai retai kada kartu pasirodo viešuose renginiuose, o savo laime dalijasi tik su artimiausiais žmonėmis.

13. Dainininkė Evelina Anusauskaitė ir Adamas Youngas

Sausio pradžioje dainininkė Evelina Anusauskaitė ir jos mylimasis Adamas Youngas sykį jau prisiekė vienas kitam amžiną meilę, tačiau tuomet Los Andželo Malibu paplūdimyje sumainę aukso žiedus jie pasiryžo dar kartą pakartoti įžadus. Tik šįkart – Evelinos gimtajame krašte.

Dėl vestuvių specialiai iš Amerikos atvyko Adamo tėvai ir močiutė, čia Vilniuje pirmą kartą susitiko Evelinos ir Adamo šeimos.

Šventės dieną Evelina vilkėjo dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės kurtą suknelę. Apskritai vestuvėse didelis dėmesys buvo kreipiamas detalėms. Jaunavedžių puota rūpinosi Kristina Kaikarienė, kuriai teko pasukti galvą dėl ypatingo pageidavimų sąrašo: specialaus torto ir neįprasto ledų vagonėlio.

14. Modelių agentūros bendraturtė Goda Skačkauskaitė ir modelis Andrius Jokubaitis

Žolinės šventės dieną bendrovės „TV manija“ vykdomoji prodiuserė, modelių agentūros „G-models“ bendraturtė Goda Skačkauskaitė „taip“ ištarė mylimajam, septyneriais metais jaunesniam modeliui Andriui Jokubaičiui.

Santuokos ceremonija vyko Vilniaus Šv.Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje. Nuotaką didžiajai dienai puošė dizaineris Egidijus Rainys. Savo vestuvinę šukuoseną patikėjo geram draugui, plaukų stilistui Valerijui Gigevičiui. Jis bei jaunosios sesuo Laura buvo ir vestuvių liudininkai.

Rugpjūčio 15 d. pasirinkta neatsitiktinai. Būtent šią dieną prieš dvejus metus pora susipažino.

15. Dainininkė Andželika Petrikytė ir vokietis Michaelas Munstedtas

Rugpjūčio viduryje vykusios garsios dainininkės Birutės Petrikytės dukters Andželikos Petrikytės ir Vokietijos piliečio Michaelio Munstedto vestuvės Palangos bažnyčioje iš kitų santuokų išsiskyrė svečių gausa. Per pusšimtį žmonių per šonines bažnyčios duris į vidų ėjo keletą minučių. Jaunųjų palydoje matėsi nemažai žinomų dainininkų, meno žmonių.

Jungtuvėms Andželika pasirinko melsvą suknelę, juos sutuokė kunigas iš Kauno Evaldas Vitulskis. Anot B.Petrikytės, šis dvasininkas yra tapęs šeimos kunigu. E.Vitulskis tuokė Birutę Petrikytę su Igoriu Karžickiu, šventino šeimai priklausančius svečių namus „Birutės uostas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.