Burleskos šokėja E.Vaitkevičė Londone atskleidė naują savo talentą

Ką tik pasibaigusioje Londono mados savaitėje naujame amplua sužibo burleskos šokėja Eglija Vaitkevičė (44 m.). Prieš kurį laiką į Londoną emigravusi moteris čia pristatė prabangių „Sonata Lingerie“ apatinių ir „Sirena Lux“ papuošalų kolekcijas.

Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė

Sep 18, 2013, 2:13 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 2:06 AM

„Ne tik ėjau podiumu, bet ir burleskos elementus naudojau“, – pataiso ji.

Eglija prieš keletą savaičių dalyvavo modelių atrankoje. Ir jai pasisekė!

„Padarėme naują mano fotosesiją, labiau pritaikytą Didžiajai Britanijai. Nes mano turėtos nuotraukos buvo ne to stiliaus. Agentūra sakė, kad jos labiau priminė Rytų Europos stilių, nors Lietuvoje mane fotografavo profesionalūs fotografai. Londone, jei norėsiu išlikti paklausus modelis, dirbantis ir reklaminėms fotosesijoms, ir ant podiumo, turėsiu tapti tikra angle ir perimti jų stilių“, – mintis dėsto E.Vaitkevičė.

Eglija jau spėjo pastebėti, kad Didžiojoje Britanijoje labiau vertinamas natūralumas, paprastumas, tačiau tai jos nebaugina. Modelio darbas moteriai patinka, tad ji pasiryžusi pakeisti savo stilių.

„Esu ir Lietuvoje ne kartą pozavusi reklaminiams katalogams, ėjau podiumu. Džiaugiuosi, kad mano patirtis labai pravertė, ir fotografai buvo patenkinti mano darbu prieš kameras“, – sako burleskos šokėja.

Eglija įsitikinusi – lietuviai nesupras, kaip ji, įkopusi į penktąją dešimtį, gali būti modeliu. Moteris žino, kad tautiečiai piktu žvilgsniu nužiūrės ir jos figūrą.

„Visame pasaulyje labai populiarūs „plius“ dydžio modeliai. Ši rinka dar nėra labai užimta, o mano amžiaus moterims šioje srityje neblogai sekasi“, – dėsto ji.

Moteris neslepia – per pastaruosius metus ji priaugo šiek tiek svorio ir dabar jos drabužių dydis svyruoja tarp 40–42. Tačiau dėl priaugtų kilogramų Eglija nesisieloja. Priešingai – moteris sako, kad vis dar yra šiek tiek per liesa būti „plius“ dydžio modeliu, nes kai kurios agentūros pageidauja ne mažesnio nei 42 dydžio manekenių.

„Modelių agentūra klientams taip pat nenurodo mano amžiaus, nes aš atrodau žymiai jauniau, ir užsakovai mane rinksis ne pagal amžių, bet pagal išvaizdą. Jei jiems reikės vyresnio modelio, jie mane aprengs ir sukurs vyresnės moters įvaizdį, o jei reikės mano tipažo pristatant jaunai moteriai skirtus drabužius – taip pat tiksiu“, – vardija E.Vaitkevičė.

Burleskos šokėja, kurią dabar, matyt, reikėtų pristatyti kaip modelį, nepamiršta ir Lietuvoje vystytų savo verslų. Netrukus Kaune bus atidaryta nišinių kvepalų parduotuvė, kurioje bus prekiaujama ir E.Vaitkevičės kurtais kvepalais. Moteris ir toliau gamina kosmetiką, kurią, kaip pati sako, tautietėms siunčia net į kitas šalis.

Savo aistros vaidinti ir šokti burleską Eglija taip pat nepamiršta. Moteris sako, kad jau sulaukė kvietimų burleskos šokėjos amplua pasirodyti keliuose klubuose ir dizainerių pristatymuose.

„Man patinka, kad Londone yra daug galimybių. Nors konkurencija ir didžiulė. Londonas – tautybių kultūrinis katilas. Tai mane labiausiai čia ir traukė. Lietuvoje – per mažai galimybių tobulėti, maža perkamoji galia“, – atsidūsta emigrantės dalią ragaujanti lietuvė.

Prieš keletą mėnesių lrytas.lt skaitytojas pastebėjo E.Vaitkevičę Londono darbo biržoje. Pati moteris tuomet tikino, kad čia ji tiesiog tvarkėsi dokumentus, kad galėtų Londone dirbti legaliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.