Į virtuvės mitų griovėjų kvietimą padėti mokiniams atsiliepė ir O.Pikul-Jasaitienė

Kulinarinius stereotipus griaunantys virtuvės mitų griovėjai Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir Martynas Praškevičius trečiadienį garsius Lietuvos žmones pakvietė į savo rudens derliaus nuėmimą – vaikinai pristatė, anot jų, didžiausią Europoje kulinarinį žurnalą-albumą „VMG: rudens žaidimai“.

Vakarėlyje apsilankė ir Oksana Pikul (kairėje).<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vakarėlyje apsilankė ir Oksana Pikul (kairėje).<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2013, 9:47 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:37 AM

Virtuvės mitų griovėjų lofte vykęs renginys patraukė būrį gerai žinomų veidų. Vakarėlyje dalyvavo kulinarė Beata Nicholson, vestuvių organizatorė Viktorija Prokofjeva, aktorius Vytautas Rumšas su drauge Eva, laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė. Renginyje apsilankė ir pastaruoju metu viešumoje reta viešnia dainininkė Oksana Pikul-Jasaitienė.

Moterys šventėje gyrė vaikinus už originalų kvietimą – kartu su pakvietimu kiekvienai buvo nusiųsta didžiulė puokštė rudeniškų lauko gėlių.

Taip taikliai pasibeldę į dailiosios lyties širdis, virtuvės mitų griovėjai suskubo pasinaudoti proga ir pakviesti į... mokyklą. Gardaus vakaro metu jie pristatė socialinės atsakomybės projektą „VMG mokykla“.

„Žengiam naują žingsnį savo projekte. Norime būti socialiai atsakingi“, - sakė A.Ivanauskas.

Virtuvės mitų griovėjai įsteigė savo fondą. Fondas sieks keisti mokinių požiūrį į maistą. Virtuvės mitų griovėjai nori, kad Lietuvos mokyklose atsirastų kuo daugiau profesionaliai įrengtų kulinarinių klasių, kur vaikai galėtų mokytis gaminti maistą. Taip pat ruošia edukacinę programą ir aiškins, koks maistas yra sveikas, naudingas organizmui.

Šis projektas suvienijo devynis garsius Lietuvos dizainerius. Egidijus Rainys, Julija Janus, Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė, Agnė Jagelavičiūtė, Viktorija Jakučinskaitė, Daiva Urbonavičiūtė, Kęstas Rimdžius bei Jurga Januškevičiūtė pristatė specialiai šiam projektui sukurtus apsipirkimo krepšius.

Šalia jų kūrėjai užrašė, kokie jie buvo mokykloje.

„Buvau tikras mokytojų siaubas“, - prisipažino A.Jagelavičiūtė.

O štai dizainerė Julija prisipažino, kad mokykloje buvo pankė, „valkata“ ir „naktinė tapytoja“.

Įsigiję šiuos dizainerių krepšius parems fondą. Krepšio kaina – 99 litai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.