Grožio titulų laimėtoja M.Baliūnaitė širdį atidavė turtingam verslininkui iš Maroko

„Dažnai kartodavau, kad užsieniečio, o ypač iš Afrikos, nė už ką negalėčiau įsimylėti. Likimas mane pamokė: niekada nesakyk „niekada”, – kalbėjo atostogų į Lietuvą iš Maroko grįžusi daugybės grožio titulų laimėtoja, cirko artistė ir jogos mokytoja Monika Baliūnaitė (23 m.).

M.Baliūnaitė papuošė šio antradienio "Stiliaus" viršelį.
M.Baliūnaitė papuošė šio antradienio "Stiliaus" viršelį.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 24, 2013, 9:36 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:17 PM

Daugybės vyrų jai rodytus jausmus atstūmusi ilgaplaukė gražuolė dabar švyti. Monikos širdį užkariavo Kasablankoje gyvenantis statybų ir viešbučių verslą valdantis Hamza Bennani (28 m.).

Svajonių jaunikiu savoje šalyje vadinamas vyras turi marokiečių ir prancūzų šaknų.

„Stiliui” duodama išskirtinį interviu M.Baliūnaitė pasakojo, kad į egzotiškąjį Maroką pirmą kartą atvyko praėjusių metų pavasarį. Ji ką tik Amerikoje, Los Andželo mieste, buvo baigusi Bikramo jogos koledžą.

Joga lietuvė susidomėjo prieš kelerius metus, kai gyveno ir modeliu bei cirko artiste dirbo Filipinuose.

Kad taptų diplomuota jogos trenere, po koledžo M.Baliūnaitė turėjo atlikti pusės metų praktiką pasirinktoje pasaulio šalyje. Iš pradžių ji neabejojo, jog tai bus gimtoji Lietuva, kur ji neakivaizdžiai studijuoja Lietuvos sporto universitete.

Tačiau vos grįžusi į Kauną artistė sulaukė pasiūlymo dirbti Kasablankos cirke, Maroke.

„Kilo mintis pasidomėti, galbūt tame mieste galėčiau tobulinti ir jogos įgūdžius. Paaiškėjo, kad Kasablankoje yra puiki Bikramo jogos studija, į kurią galėčiau būti priimta atlikti praktikos”, – pasakojo M.Baliūnaitė.

Kai atvykusi į Maroko verslo ir pramogų sostine vadinamą Kasablanką, lietuvė prisimena patekusi tarsi į kitą pasaulį, todėl iš pradžių patyrė kultūrinį šoką.

Namas, kuriame M.Baliūnaitė buvo apgyvendinta kartu su kitais jogos mokytojais, stovėjo skurdokame rajone. Jo gatvėse nebuvo tvarkinga ir švaru, netrūko triukšmo. Lietuvei siaubą kėlė be taisyklių važinėjantys vietos vairuotojai.

Maroku žavėtis Monika pradėjo tik po kiek laiko, kai geriau susipažino su šia savita ir labai egzotiška šalimi, apžiūrėjo visą Kasablanką, kitus miestus, leidosi į žygį Sacharos dykuma, pažino žmones.

Pirmaisiais mėnesiais Maroke M.Baliūnaitė daugiausia laiką leido su iš viso pasaulio į jogos studiją atvykusiais treneriais ir Kasablankoje dirbančiais lietuvių modeliais ar ten jau gyvenančiais tautiečiais.

Per vieną vakarėlį, kuriame kartu su modeliais dalyvavo ir M.Baliūnaitė, ji išvydo H.Bennani. Šis juodaplaukis gražuolis vos pamatęs lietuvę pradėjo jai rodyti dėmesį. M.Baliūnaitei jis irgi patiko, tačiau jam ant kaklo mergina nepuolė, nes niekada nemanė, kad gyvenimą susies su užsieniečiu, ypač iš Afrikos.

Vėliau lietuvė sužinojo, kad H.Bennani laikomas vienu geidžiamiausių Kasablankos jaunikių. Apie jį sukosi ir jo meilę užkariauti siekė nemažai ir vietos, ir į Maroką atvykusių merginų.

„Su šiuo jaunuoliu draugų kompanijoje buvome susitikę dar keletą kartų. Jis rodė išskirtinį dėmesį, kuris man buvo malonus. Tuomet nieko rimta negalvojau, nes dar iki mūsų pažinties ruošiausi išvykti iš Maroko, jau turėjau lėktuvo bilietus atgal į Lietuvą.

Mano praktikos laikas ėjo pabaigą, sutartį su cirku taip pat buvau sudariusi tik pusmečiui”, – pasakojo M.Baliūnaitė.

Kai praėjusių metų rudenį mergina grįžo į gimtąjį Kauną, jos mobilusis telefonas ir kompiuteris lūžo nuo Hamzos skambučių bei žinučių.

Vyras neslėpė įsimylėjęs M.Baliūnaitę ir klausė, kad ji vėl atvyks į Maroką.

Kvietimo grįžti į Kasablanką mergina netrukus sulaukė ir iš jogos trenerio, kuris vadovavo studijai. Kaip tik tuo metu studiją ir trenerių namą buvo rengiamasi perkelti į naują vietą, gerokai prabangesniame rajone. Lietuvei buvo pasiūlytas nuolatinis darbas ir gerokai didesnis nei praktikos metu atlyginimas.

„Tuo laiku sulaukiau pasiūlymų dirbti ne tik Maroko, bet ir Australijos ir Indonezijos jogos studijose. Netrūko kvietimų dirbti įvairiuose pasaulio cirkuose. Todėl teko sukti galvą, kur važiuoti”, – patikino M.Baliūnaitė.

Daugiau nei po mėnesį trukusio galvosopio M.Baliūnaitė susikrovė lagaminą ir išvyko į Kasablanką. Mergina jautė, kad keli tūkstančiai kilometrų nuo Lietuvos jos laukia tikra meilė.

Lietuvė vėl apsistojo name kartu su kitais jogos treneriais. Kaip ir buvo žadėta, jis yra naujas, šiuolaikiškas ir stovi gerame rajone.

M.Baliūnaitė sako, jog šiame name gyventi ji liks iki pat vestuvių. Pagal marokiečių papročius, porai gyventi kartu nesusituokus nedera.

Antrąkart į Maroką atvykusi lietuvė nė akimirkos nesuabejojo išrinktojo meile.

Vyras mylimajai rodo daug dėmesio, suskubo su ja susižadėti ir pristatyti savo draugams bei šeimai – tėvui, motinai, dviem seserims.

Marokiečio mylimoji netruko susipažinti ir su H.Bennani pusbroliais, tetomis ir dėdėmis, kitais giminaičiais.

„Šeima marokiečiams – svarbiausia. Tarpusavio ryšys ir pagarba vienas kitam čia tokie stiprūs, kad europiečiams to vertėtų pasimokyti”, – mano pašnekovė.

M.Baliūnaitė pasakojo, kad jos mylimojo šeima – turtuoliai, namie turintys keletą tarnų ir pripratę prie prabangos.

Išrinktojo tėvas kartu su sūnumi valdo didelį statybų ir viešbučių verslą. Šeima gyvena prestižiniame Kasablankos rajone, dideliame ištaigingame name, šalia kurio puikuojasi Maroko karaliaus Mohammedo VI namas, važinėja prabangiais automobiliais, motociklais, plaukioja nuosavomis jachtomis.

M.Baliūnaitę žavi, kad ir H.Bennani, ir jo artimieji yra išsilavinę, turi puikų skonį, šiuolaikiškai mąsto, nors gerbia savo šalies tradicijas. Jos mylimasis studijavo prestižiniame „Les Roches” universitete Ispanijoje, seserys mokėsi Ženevoje ir Vašingtone. Visa šeima daug keliauja po pasaulį, domisi naujovėmis.

Kaip svetimšalę merginą priėmė sužadėtinio tėvai?

Daugiau skaitykite žurnale „Stilius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.