Valdovų rūmuose princas Frederikas jautėsi lyg namie - atsipalaidavęs ir linksmas

Šiomis dienomis Lietuvos sostinė alsavo daniškomis nuotaikomis. Spalio 8-10 dienomis Vilniuje vieši Danijos kronprincas Frederikas (45 m.). Į Lietuva garbingas svečias atvyko kartu su klimato, energetikos ir statybų ministru Martinu Lidegaardu.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Oct 9, 2013, 10:25 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:37 AM

Kronprinco vizito tikslas - mūsų šalyje populiarinti danų verslą, didžiausią dėmesį skiriant energetikai, maisto ir technologijų pramonei.

Ketvirtą kartą Lietuvoje viešinčiam Danijos sosto paveldėtojui Vilniuje buvo surengta sodri programa, kurioje netrūko verslo bei kultūrinių renginių.

O šiandien vakare (spalio 9 - ąją) sostinės Valdovų rūmuose kronprinco Frederiko garbei, Danijos ambasados Lietuvoje iniciatyva, buvo surengtas iškilmingas pobūvis, kuriame dalyvavo gausus būrys užsienio diplomatų, politikos bei verslo atstovų.

Danijos karališkasis atstovas sužavėjo kilminga laikysena bei paprastumu. Valdovų rūmuose princas buvo linksmas, draugiškas ir atsipalaidavęs. Gėrė savo mėgstamą gėrimą - alų ir su svečiais šnekučiavosi kišenėse laikydamas rankas. Kronprincas Frederikas - žingeidus, todėl istoriniuose rūmuose dairėsi į dekoracijas.

Dauguma šventės svečių - užsieniečiai, diplomatinio korpuso atstovai, verslininkai. Vyrai vilkėjo kostiumus, o damos rūmų gyventojų visai nepriminė. Dailiosios lyties atstovės spintose paliko vakarines sukneles ir dėvėjo kelius siekiančius sijonus ir kone kasdienes palaidines.

Maistą svečiams ruošė „Taurakalnio" meistrai. Beveik 400-ams svečių koncertavo ansamblis „Banchetto musicale".

Šis vizitas į Lietuvą princui nėra oficialus. Princas Frederikas mūsų šalyje apsilankė verslo reikalais. Su juo kartu atvyko penkiolikos žmonių palyda.

Kronprincas Frederikas yra vyriausias Danijos karalienės Margaretos II ir jos vyro Henriko sūnus. Sosto įpėdinis su žmona, kronprincese Mary augina keturis vaikus.

  Ketvirtadienį dešimtą valandą,  prieš išvykdamas kronprincas  Frederikas sostinės prekybos centre „Panorama"  dalyvaus "Danijos dienų" atidarymo ceremoninjoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?