Danijos princas Vilniuje dėliojo kaladėles ir pirko batus

Vilniuje, prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“, ketvirtadienį iškilmingai prasidėjo danų dienos ‒ keturias dienas truksiantis renginių bei pramogų ciklas. Jį atidarė su neoficialiu vizitu Lietuvoje viešintis Danijos sosto įpėdinis princas Frederikas.

Princo Frederiko vizito akimirkos.<br>M.Kulbio nuotr.
Princo Frederiko vizito akimirkos.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2013, 1:11 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:18 AM

Šventės metu karališkasis svečias daugiausiai laiko praleido mažųjų lankytojų būryje, su kuriais padėjo pirmąsias kaladėles rekordinei „Lego“ figūrai.

„Džiaugiuosi savo paskutinę vizito Lietuvoje dieną galėdamas praleisti šauniame vaikų būryje. Kartu su jais duosime startą danų dienoms ir pradėsime statyti „Lego“ figūrą. Pats turiu keturis vaikus, su kuriais praleidžiu daug laiko. Laisvalaikiu visi mėgstame konstruoti – tai nereikalauja jokių instrukcijų ir skatina net tik mažųjų, bet ir suaugusiųjų kūrybiškumą“, - atidarydamas šventę prisipažino princas Frederikas.

Pasak prekybos ir laisvalaikio centro vadovės Birutės Kalanovaitės, danų dienų tikslas – susipažinti lankytojus su Danijos gyventojų gyvenimo būdu.

„Danija ‒ ne tik viena didžiausių užsienio investuotojų Lietuvoje, bet ir šalis, žavinti stiliumi ir kultūra. Karališkasis vizitas suteikia puikią progą ir mūsų lankytojams priminti, kad tarp mūsų šalių esama nemažai bendra“, ‒ pažymėjo B. Kalanovaitė. Pristatydama Danijos princą Frederiką, B. Kalanovaitė sakė, kad ruošiantis danų dienoms, galvojo apie tokius danų tautos simbolius, kurie tapo neatsiejama ir mūsų, lietuvių, kasdienybės dalis.

„Puikiai žinome, jog neatsiejama danų laisvalaikio dalis yra dviračiai. Ši transporto priemonė tampo vienu danų dienų akcentu. Galiausiai, mada ir kulinarija yra ta kalba, kuria susišneka visos pasaulio tautos“, - sakė B. Kalanovaitė.

Simboliška, kad danų dienas princas Frederikas pradėjo drauge su vaikais padėdamas pirmąsias kaladėles „Lego“ figūrai. Į šventę gausiai susirinkę Vilniaus moksleiviai buvo maloniai nustebę, kai princas kiek ilgiau stabtelėjo prie jų pasikalbėti. Pasidomėjęs Deivydo Praspaliausko gaminamų daniškų sumuštinių receptūra, karališkos šeimos atstovas apsilankė daniškoje avalynės parduotuvėje „Ecco“, kur ypač domėjosi sportiniai laisvalaikio batais.

Išsirinkęs batus sau, jis užsuko ir į danišką juvelyrinę parduotuvę, kurioje išsirinko dovanų savo šeimai. Prieš atsisveikindamas, Danijos sosto įpėdinis išmėgino Danijoje didelio populiarumo sulaukusius dviračių takus bei modernų dvivietį dviratį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.