Ceremonmeistrą K.Ignatavičių su jubiliejumi sveikino menininkai ir politikai

Kauno rotušėje Savivaldos dienai paminėti skirta šventė, kurią inicijavo viena seniausių tokio pobūdžio organizacijų Lietuvoje — Kauno deputatų klubas, ketvirtadienio vakarą tapo netikėta staigmena jos prezidentui Kęstučiui Ignatavičiui.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 11, 2013, 3:42 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:16 AM

Šią savaitę 70 metų jubiliejų paminėjęs Kauno ceremonimeistras ir vienas iškiliausių kauniečių K.Ignatavičius sulaukė gausaus sveikintojų būrio, jam skirtos įspūdingos programos bei vaišių.

Pasveikinti K.Ignatavičių atvyko Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas su žmona Jolanta, buvęs Kauno meras ir Seimo narys Erikas Tamašauskas su žmona Indre, smuikininkai Vilhelmas ir Viktorija Čepinskiai, pramoginių šokių treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos, plastikos chirurgas Vygintas Kaikaris su žmona Kristina, dainininkė Birutė Petrikytė su vyru Igoriu Karžickiu, dainininkai Ovidijus Vyšniauskas, Romas Bubnelis, Rūta Morozovaitė, Juozas Janušaitis, Vilniaus krašto bajorų sąjungos vadas Kazys Mackevičius.

Prie sveikintojų prisijungė Kauno valdžios ir akademinės bendruomenės atstovai, Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius ir vyskupas augziliaras Kęstutis Kėvalas, vienuolės benediktinės.

Su dovanomis ir gėlėmis atskubėjo ir golfo klubo „Elnias“ savininkas Vytautas Motiejūnas, žinomi verslininkai Inga ir Darius Budriai, Ąžuolas Gaižutis, Algimantas Astrauskas.

Renginio metu atlikėjai jubiliatą sveikino dainomis, o Kauno vicemeras Vasilijus Popovas skaitė šmaikščias savo kūrybos eiles, kuriose atsispindėjo visas K.Ignatavičiaus gyvenimas.

Šventės metu gitarą bei mikrofoną į rankas ne kartą paėmė ir pats ceremonimeistras. Prieš kelis dešimtmečius jis aktyviai koncertavo su paties įkurta grupe „Aitvarai“. Ligi šiol jis rengia solinius kocertus ar muzikinius vakarus su jaunaisiais atlikėjais.

23 metus Kauno rotušėje dirbantis vyras yra sutuokęs apie pusė šimto tūkstančių porų, jis — daugybės miesto švenčių ir tradicijų sumanytojas.

K.Ignatavičius praėjusį pirmadienį pasitraukė iš Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjo pareigų. Savivaldybė jam įsteigė naują — ceremonimeistro etatą. Šias pareigas K.Ignatavičius daugelį metų vykdė neatlygintinai, nes jos nebuvo numatytos valstybės tarnyboje.

K.Ignatavičiaus dėka Rotušėje susituokę jaunavedžiai po ceremonijos gali paskambinti XVII amžiaus varpu. Jį prieš kelerius metus Kauno ceremonimeistras padovanojo miesto rotušei. Šis kaunietis įvedė tradiciją, kad kiekvieną penktadienio vakarą Rotušės aikštėje savaitės darbų pabaigą skelbtų senovinės patrankos šūviai.

K.Ignatavičiaus šiuo metu Rotušėje kuria Kauno apdovanojimų kambarį — muziejų.

„Mano galvoje — dar daugybė sumanymų, todėl tikiuosi dar ilgai būti naudingas miestui. Juk turiu ir ceremonimesterio lazdą, kuri jau tapo neatsiejama rotušėje vykstančių renginių dalimi“, — kalbėjo K.Ignatavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.