Verslininkės L.Šurkutės šeima turtais dalinasi su vargšais

Pasiturintys šalies žmonės nelieka abejingi vargšams. Verslininkės Loretos Šurkutės šeima jau ne vienerius metus prisideda prie UNICEF organizacijos vykdomos veiklos. Moteris su dukra Olivija ir sūnumi Edriku apsilanko bene visuose labdaros renginiuose – parama skurstantiems yra vienas pagrindinių šios šeimos prioritetų.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Oct 11, 2013, 8:50 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:04 AM

„Visada malonu prisidėti prie paramos tiems, kuriems iš tiesų to reikia. Į labdaros renginius einu kartu su dukra ir sūnumi, nes noriu, kad vaikai matytų, kaip gyvena tie, kurie neturi nieko. Yra labai daug nelaimingų vaikų Lietuvoje ir už jos ribų. Džiugu, kad ir mūsų šeima gali bent kažkiek prisidėti prie jų gerovės ir šitaip palengvinti buitį“, - portalui lrytas.lt sakė L.Šurkutė.

Verslininkė skurstančius remia dažniausiai pinigais. Aštuoniolikametė jos dukra Olivija pasakojo, kad vaikų namų globotiniams abu su broliu surenka nereikalingas daiktus – drabužius, žaislus, knygas, ir juos pristato tėvų neturintiems ir prasčiau gyvenantiems vaikams. Mergina mano, kad taip turėtų elgtis kiekvienas. „Noriai atiduodame viską, kas, mūsų manymu, gali būti naudinga“, - kalbėjo Londone studijuojanti Olivija.

L.Šurkutė neslėpė nusivylimo, kad Lietuvoje yra gana sudėtinga vaikų globos namams pristatyti labdarą. Biurokratiniai dalykai atima labai daug laiko. Verslininkė vylėsi, kad ateityje įstatymai pasikeis ir bus galima kur kas paprasčiau beglobiams vaikams teikti materialinę pagalbą.

Tiesa, moteris pasidžiaugė, kad Lietuvos vaikų globos namuose gyvenantys mažieji gali pasigirti žaislų ir gardumynų gausa. Tėvo ir motinos neturintys vaikai trokšta tik vieno – artimo meilės ir šilumos.

„Beglobiams mažiesiems reikia bendravimo ir dėmesio. Tai jiems – didžiausia dovana“, - įsitikinusi Olivija.

Verslininkės L.Šurkutės bičiulis, plaukų meistras Valerijus Gigevičius su kirpėjų komanda visai neseniai surengė gražią akciją ir vienų globos vaikų namų auklėtinius apkirpo. Moteris mano, kad prisidėti prie paramos gali kiekvienas, svarbiausia reikia sumanumo ir noro.

„Kaip kas gali, tas taip prisideda prie labdaros. Kiti daug išgali, tačiau nei piršto nepajudina dėl kitų gerbūvio. Man nesuvokiama, kaip dalis šalies turtuolių puikuojasi savo pinigais, tačiau nepaaukoja nei lito tiems, kuriems to labai reikia“, - nusivylimo neslėpė L.Šurkutė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.