I.Valinskienę į renginius lydi sūnus Šarūnas

Žinomi žmonės renginiuose – ne naujiena. Savo atėjimu jie ne tik prisideda prie vakarėlio idėjos, bet ir kuria jo veidą. Ir nors įprastai renginiuose jie pasirodo į parankę įsikibę savo antrosioms pusėms, vis dažniau jiems kompaniją palaiko augantys vaikai. Pirmadienio vakarą sostinės „Pirklių klube“ vyko neregių kūrybos parodos „Atspėk emociją mano sukurtame kvape“ atidarymas, kuriame dalyvavo ir Inga Valinskienė. Ji renginyje pasirodė su dvyliktoku sūnumi Šarūnu.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-10-14 19:27, atnaujinta 2018-02-21 04:30

Dieną prieš Baltosios lazdelės dieną parodos atidarymo šventėje buvo pristatyta 12 originalių kvapų, kuriuos sukūrė regos negalią turintis jaunimas. Kiekvienas jų į savo sukurtus kvapus „įdėjo“ savo emocijas, kurios juos lydi kiekvieną dieną. Kiekvienas atvykęs į šią kvapnią parodą, galėjo pabandyti atspėti, kokius jausmus projekto dalyviai norėjo perteikti savo sukurtais aromatais.

„Tai – neįprasta paroda, kurioje darbai nėra pastebimi, juos reikia pajausti. Kviečiu visus pasinerti į kvapų pasaulį, kuriame – užkoduotos vaikų emocijos“, – renginį pristatė viena iš pagrindinių organizatorių ir iniciatorių Eglė Jokužytė. Pasak jos, mintis surengti tokį renginį jai kilo dar prieš keletą metų, kai ji susipažino su viena nerege mergaite. Po kiek laiko jos vėl susitiko ir mergaitė jai užsiminė, kad ji Eglę atpažįsta iš kvapo. „Ji mane užuodė“, – juokėsi renginio organizatorė.

Vėliau ji palaipsniui brandino idėjas, kaip padėti negalią turintiems vaikams ir suteikti jiems galimybę integruotis, kurti, eksperimentuoti. Taip atsirado speciali stovykla, vėliau meno paroda, o galiausiai – kvapų kūrimas. Pasak Eglės, tai būdas iš arčiau pažinti nematomą pasaulį.

Renginys sulaukė išskirtinio dėmesio – čia atvyko ne tik projekto „Kvapų pasaulis neregiams“ rengėjai, bet ir nemažai pramogų pasaulio žmonių. Nomeda Marčėnaitė, Vaida Grikšaitė-Česnauskienė, Asta Pilypaitė, Rūta Lukoševičiūtė, Aistis Mickevičius – tai tik dalis vakaro svečių. Kiekvienas jų galėjo ne tik įvertinti vaikų kurtus kvapus, bet ir išrinkti savo mėgstamiausią.

Vėliau burtų keliu buvo išrinktas geriausio kvapo kūrėjas – juo tapo Giedrius Plukis. Vaikinui šis laimėjimas suteikė dar daugiau džiaugsmo, kai jis sužinojo, kad už tai jam bus įteiktas prizas – kelionė į Provanso regioną Prancūzijoje. Šią neeilinę dovaną nugalėtojui įteikė viena iš renginio organizatorių, „Lotos Geonafta“ personalo direktorė Žaneta Venskavičienė.

Renginyje pasirodė ir ypatingas vakaro svečias – prancūzas Gaelis Peltieras. Pats būdamas neregys jis ne vienerius metus kuria įvairius kvapus, todėl jo išsakytos mintys ir patarimai mažiesiems dalyviams suteikė ryžto ir įkvėpė naujoms idėjoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl G. Nausėda dar nelaimėjo?