„Aktualų“ Gabrielė - tarptautinė kino žvaigždė

Rinkdamasis porininkę savo juodojo humoro filmukams Algis Ramanauskas-Greitai kėlė daug sąlygų: turi būti graži, protinga, sugebanti vaidinti ir dar kalbanti latviškai. Bet kas galėjo pagalvoti, kad atrankas laimės ir prie įžūliojo skandalisto atsisės kukli inteligentė Gabrielė Malinauskaitė (27 m.)!

Kuklioji Gabrielė, kuri labiau primena romantišką svajotoją apie tobulą pasaulį, bet tikrai ne kandžią humoristę.<br>A.Kriščiūno ("Panelė") nuotr.
Kuklioji Gabrielė, kuri labiau primena romantišką svajotoją apie tobulą pasaulį, bet tikrai ne kandžią humoristę.<br>A.Kriščiūno ("Panelė") nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Orijus Gasanovas („Panelė")

2013-10-17 17:36, atnaujinta 2018-02-21 02:02

Į sarkastiškojo, be jokių tabu juokauti sau leidžiančio Algio Ramanausko-Greitai nasrus gali patekti bet kas. Jis nesibodi juoktis iš religijų, itin pašiepia jautriąją visuomenės dalį – žydus, gėjus, neįgaliuosius, pensininkus ir net kritikuoja Prezidentę.

Būti šio humoristo komandoje – drąsu. O žinant jo preciziškumą ir reiklumą kolegoms – atrodo, kad neįmanoma, rašo žurnalas „Panelė".

Kuklioji Gabrielė, kuri labiau primena romantišką svajotoją apie tobulą pasaulį, bet tikrai ne kandžią humoristę, pati niekada nebūtų rizikavusi. Bet Algis pats panoro, kad jo kuriamų lrytas.lt siužetų „Aktualai“ herojes – latvę žurnalistę Zanę Mazeratę, lietuvę kalbininkę Liudą Gulbę, ties asocialumo riba gyvenančio lenko Tadzeko žmoną ir daug kitų – vaidintų būtent ši miela blondinė.

Nebijo juokauti

„Jam reikėjo ne tik gražios, bet ir mokančios latviškai. Aktoriniame, per akcentologijos paskaitą to mokiausi, man gerai sekėsi – greitai perprantu kalbas“, – savo privalumą atskleidžia šią vasarą Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistro diplomą gavusi Gabrielė. Nors realiame gyvenime ši užkietėjusi vegetarė nenuskriaustų net musės, o iš tėvų verslininkų perėmusi inteligentiškas savybes kalba tarsi visada būtų prieš milžinišką auditoriją (rišliai, mandagiai, jokių keiksmažodžių!) – kai reikia suvaidinti paskirtą vaidmenį, ji tampa nevaldoma monstre. „Darbe galiu praktiškai bet ką, juodojo humoro filtro pas mane tikrai nėra. (Nesipykstat su Algiu?) Tam tikrais klausimais mūsų nuomonės smarkiai išsiskiria, bet tai nesusiję su darbu, todėl jais niekada nediskutuojame.“

Kai kurie žurnalistai šią rugsėjį debiutavusios laidos „Aktualai“ aktorę vadina nauju atradimu. Bet tai netiesa.

Visos mergaičių grupės nuo „Šarka“ iki „69 Danguje“, netgi pats Radžis yra sukaupę mažiau patirties bagažo už šią didžiaakę gražuolę.

Gabrielė – praktiškai multitalentas. Vaidino filmuose, serialuose ir spektakliuose, vedė televizijos laidas, dainavo ir grupėje, ir kaip solo atlikėja. Buvo daugybės reklamų veidas (telekomunikacijų bendrovių, kosmetikos parduotuvių, kavinių tinklo). Neįtikėtina, bet Gabrielės patirtis pramogų versle – net dvidešimt metų! Ką dar norėtų išbandyti? Turbūt neliko pasirinkimo, nes ji net Lietuvoje negirdėto specialiųjų efektų 5D kine spėjo šmėstelėti.

Visko pradžia, kai būdama aštuonerių suvaidino tuo metu kultiniame muzikiniame filme „Mergaitė su degtukais“. Jai atiteko pagrindinis vaidmuo! Po to tapo itin populiarios laidos „Telebimbam“ dainininke. „Iki šiol dažnai prieina gražūs suaugę vaikinai pasakyti, kad buvau jų paauglystės žvaigždė“, – prisipažįsta ji.

Dainuojanti romantikė

Vos prieš dvejus metus ji vis dar koncertavo milžiniškos sėkmės sulaukusioje „Telebimbam“ roko operoje „Voro vestuvės“ kartu su Marijonu Mikutavičiumi, Dominyku Vaitiekūnu, Rafailu Karpiu ir jau minėtu televizininku Algiu Ramanausku-Greitai (ten jie ir susipažino).

O su išgarsėjusia „Raudonų vakarų“ atlikėja Ieva Narkute dainavo grupėje „Atsitiko“. „Kai išsiskyrėme, nusprendžiau dainuoti viena, negaliu be muzikos. Du kartus per savaitę lankau dainavimo pamokas, kartais net nedidelius koncertus surengiu. Solinė mano programa primena lyriškąją Katie Melua“, – pasakoja Gabrielė.

Tarptautinė kino žvaigždė

„Pats svarbiausias mano vaidmuo, stipriai nuskambėjęs užsienyje – prieš pusantrų metų ispanų dramoje „Tyla sniege“, kur įkūnijau rusę. Ne tik dirbau su „Oskaru“ apdovanotu režisieriumi Gerardo Herrero, bet ir bučiavau moterų trokštamą, vieną garsiausių Ispanijos kino žvaigždžių Diego Botto. Kai dalyvavau filmo premjeroje Madride, girdėjau net moteriškų grasinimų!“ – juokiasi Gabrielė.

Jos talentu galėjo mėgautis ir Vokietijos televizijos filmo „Žemė X“ žiūrovai. O jau minėtas 5D technologijoms pritaikytas darbas sukosi Austrijoje, Vienos atrakcionų parko kino teatre. „Darbas buvo nesunkus, neištarusi nė vieno žodžio suvaidinau vampyro auką, šiek tiek paklykavau“. Visos šios juostos buvo filmuojamos Lietuvos kino studijoje Vilniuje. Užsieniečiai kino kūrėjai patys atsirinko šviesiaplaukę aktorę iš archyvuose buvusių nuotraukų.

Mylėti spėja

Dabar ji filmuojasi seriale „Rojus Lietuvoj“ ir vaidina Lietuvos dramos teatro spektakliuose. „Kažkaip papuolu į rimtesnius – „Atžalynas“, „Visuomenės priešas“. Juose kuriu dramatiškus, jausmingus vaidmenis. Šioje srityje jaučiuosi geriausiai, nes galiu išreikšti daugiausiai jausmų. Norėčiau vien tai dirbti, bet finansinės galimybės neleidžia“, – sako Gabrielė.

Vis tik net ir komerciniai internetui skirti filmukai daug pelno neatneša, todėl po visų kūrybinių darbų mergina dar pluša mamai priklausančioje kalbų mokykloje, rūpinasi jos reklama. „Esu iki kaklo užsikasusi darbais, bet net ir meilei randu laiko. Jau beveik metus draugauju su paauglystės laikų meile. Daug laiko praėjo ir vėl tapome pora – kartu gyvename.“

Gabrielė norėtų tęsti darbus Ispanijos kino industrijoje, ten pat, kur kažkada pradėjo ir mėgstamiausia jos aktorė Penelopė Cruz. „Jau domėjausi galimybėmis, deja, bet teks palaukti, nes net vietiniai aktoriai neuždirba tiek, kiek norėtų. Stovi eilėse prie vaidmenų... Bet kai rinka atsigaus, bandysiu. Juk net kalbėti ispaniškai moku.“

Gabrielės sėkmės ir įkvėpimo šaltinis – japonų mąstytojo Daisetzo Teitaro Suzuki žodžiai: „Žmogus – mąstanti būtybė, tačiau didžiuosius darbus nuveikia tada, kai neskaičiuoja ir negalvoja. Ilgus metus mokantis meno užmiršti save, vėl reikia pasiekti „vaikiškumą“. Jei jis pasiekiamas, žmogus mąsto ir kartu – nemąsto. Jis mąsto kaip lietus, krintantis iš dangaus, kaip bangos, vilnijančios jūra, kaip žvaigždės, naktį nušvintančios danguje, kaip žalia lapija, sprogstanti pučiant švelniam pavasario vėjui. Iš esmės jis pats yra lietus, jūra, žvaigždės, žaluma.“

„Aktualų“ siužetus nuo pirmadienio iki penktadienio po 19 valandos žiūrėkite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.