M.Levickis su akordeonu nesiskiria net ant raudonojo kilimo

Londone karjeros aukštumų siekiantis muzikantas Martynas Levickis (23 m.) jau ėjo tuo pačiu raudonuoju kilimu kaip ir klasikinės muzikos žvaigždės škotų smuikininkė Nicola Benedetti bei iš Argentinos kilęs pianistas Danielis Barenboimas. Kitąmet lietuvis tikisi dar daugiau – klasikinės muzikos apdovanojimų ceremonijose Londone ir Berlyne dalyvauti kaip atlikėjas.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Oct 19, 2013, 11:12 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:57 AM

Du klasikinės muzikos apdovanojimai – „Classic Brit Awards” Londone ir „ECHO Klassik Awards” Berlyne spalio pradžioje atvėrė duris ir lietuviui muzikantui. Londone gyvenantis, gatvėse jau atpažįstamas Martynas į prestižinius renginius buvo pakviestas kaip svečias.

Raudonuoju kilimu į renginius ėjo garsiausi pasaulio klasikinės muzikos atstovai, vakarinėmis sukniomis pasipuošusios žinomos moterys.

Londono koncertų rūmuose „Royal Albert Hall” M.Levickis atkreipė ne vieno svečio dėmesį, mat raudonuoju kilimu žengė plačiai šypsodamasis ir grodamas akordeonu!

„Juokavau, kad įvesiu naują madą – vietoj rankinių neštis akordeoną! – šypsojosi akordeonistas. – Tai buvo mano brito vadybininko Ricko Blaskey idėja.”

Tokia Martyno staigmena neliko nepastebėtas. Tą vakarą jį kalbino net 5 televizijų atstovai.

Į abu šiuos renginius lietuvis buvo pakviestas apšilti kojų, mat šių ceremonijų rengėjai jau gerai žino jo kūrybinę veiklą.

M.Levickis tikėjosi būti nominuotas gauti „Classic Brit Awards” apdovanojimą. Mat Londone jo albumas „Martynas” labai populiarus, muzikos prekių parduotuvių lentynose jis neužsiguli.

Bet paaiškėjo, jog į apdovanojimų sąrašą šioje ceremonijoje patenka tik tie klasikinės muzikos atstovai, kurių albumai dienos šviesą išvysta iki balandžio mėnesio. Lietuvio debiutinis albumas Londone išleistas liepą.

Netrukus albumas pasirodys ir Vokietijoje, tad kitąmet muzikantas tikisi debiutuoti apdovanojimų scenoje ne tik Londone, bet ir Berlyne.

Renginiuose Martynas užmezgė ir naudingų pažinčių – juk jos padeda atverti daug durų.

„O stovėti šalia didžiojo maestro – Argentinoje gimusio žydų dirigento ir pianisto D.Barenboimo – neįkainojama ir įdomiausia patirtis. Šis muzikas spinduliuoja stiprią energiją”, – pasakojo lietuvis.

Iškilmingos renginio vakarienės metu Londone dalyvavo pasaulio klasikinės muzikos žvaigždės: škotų smuikininkė N.Benedetti, britų duetas „Jonathan & Charlotte”, kinų pianistas Lang Lang’as.

Į „Classic Brit Awards” ceremoniją Martynas vyko apsirengęs įprastai, tik iškilmingai vakarienei pasipuošė juodu kostiumu. O Berlyne daugelio akis traukė jo ryškus raudonas kostiumas.

„Galite tik įsivaizduoti, kaip jaučiausi vienas raudonu kostiumu pasipuošęs svečias tarp vilkinčių juodais! Tačiau mano tikslas buvo būti pastebėtam, mat Berlyne eidamas kilimu jau nebegrojau – akordeoną nešiausi ant peties.

Tikslas pateisina priemones. Raudonas kostiumas man patiko, nors iš tiesų nemėgstu savo stiliumi šokiruoti”, – kalbėjo Martynas.

Londone išleistą debiutinį albumą Martynas netrukus pristatys ir kitur. Muzikanto kalendoriuje jau pažymėti nauji miestai: Tokijas, Honkongas, Singapūras ir Seulas.

„Visada norėjau po pasaulį keliauti kaip muzikantas. Ši svajonė jau pildosi. Tačiau tai pasiekti nėra paprasta ir lengva”, – kalbėjo akordeono virtuozas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.